Adj elő úgy, mint aki prezentálni született és egész eddigi életében nyilvánosan tartott beszédeket!

Tudtad, hogy az összes kutatás szerint az emberek leginkább a nyilvános beszédtől félnek?

Persze sok mindentől félünk, hiszen a félelem egy evolúciós előny, mondásunk is van rá: Jobb félni, mint megijedni.

De nem minden félelem okoz annyi stresszt, mint kiállni tizek-százak-ezrek elé és beszédet tartani.

A félelem, mivel a túlélésünket szolgálja, egy hasznos képességünk. 

De ha előadásra, nyilvános beszédre készülsz, vagy tudod, hogy a közeljövőben akár csak néhány szót is, de emberek figyelmének kereszttüzében szólnod kell, akkor bizony tudod azt is, hogy ez a fajta félelem ez biztosan nem hasznos!

A félelem akkor jó, ha megvéd a racionális veszélytől. 

De a nyilvános beszédtől való félelem csak egy valamitől véd meg: a sikeres nyilvános beszédtől.

Mit nevezünk nyilvános beszédnek?

Általában azt a szituációt nevezzük nyilvános beszédnek, amikor nem baráti beszélgetésben – párbeszédben – vagyunk, hanem formailag kötöttebb, a beszélgetésen túl egyéb más célokat is magába foglaló beszéd-alapú kommunikációt művelünk

Ennek fényében teljesen mindegy, hogy egy ember-e a közönségünk, vagy egymillió, vagy esetleg egy videókamerának mondjuk a gondolatainkat. 

Amikor például konzultálok valakivel, akkor beszélgetünk IS, de a konzultáció java részét inkább előadásként lehetne definiálni. Amikor a gyerekeimnek elmagyarázom, hogy például hogyan kell bánniuk az éles késekkel a konyhában, akkor kiselőadást tartok. Nemcsak az az előadás, amikor projektor van a háttérben és 150 ember a nézőtéren!

Mindenki tart nyilvános beszédet – előadást -, csak nem mindenki tudja, hogy az adott szituáció ebbe a fogalomrendszerbe illik. 

Miért félünk a nyilvános beszédtől úgy egyébként?

Sok összetevője van a nyilvános beszédtől való félelemnek. A közös ezekben a külső-kontrolosság megélése, tehát az a gondolat, hogy “Vajon mit gondolnak rólam/előadásomról azok, akik hallgatják?”, de vannak egyéb más összetevői is:

 • Ha próbáltál már egy olyan előadást tartani, aminek van füle-farka, tehát indul valahonnan, felível és végül szépen le is zárul, akkor tudod, hogy ez sokkal koncentráltabb figyelmet igényel, mint amire általában fel vagyunk készülve a hétköznapokban. Tehát kapásból lehet félni az összeszedetlenséggel párosuló kudarcélménytől, amikor nemcsak önmagad, hanem mások számára is nyilvánvalóvá válik, hogy még összpontosítani is képtelen vagy (nem véletlen, hogy a rutinos előadók is attól félnek, hogy elfelejtik a mondókájukat és nem jut eszükbe semmi).
 • Ha készülsz egy előadásra, az azt jelenti, hogy beleteszel egy csomó lelki-szellemi-fizikai munkát (akkor is, ha az előadás előtt 5 perccel gondolod ki, hogy miről fogsz beszélni), ami másképp megfogalmazva azt jelenti, hogy hatalmas téteket teszel arra, hogy az adott projekted jól fog sikerülni. Ezzel szemben, ha nem sikerül jól, akkor az többszörös veszteségélmény, hiszen a szellemi-lelki energiák így az enyészeté lesznek, ha pedig napokon át készültél, akkor a fizikai energiák is. Tehát egy, a befektetett energiával kapcsolatos megtérülési félelem is ott van folyamatosan, ha előadsz. 
 • Szégyenben maradástól való félelem és attól, hogy kinevetnek, kigúnyolnak. Életem első színpadi szereplése 7-8 éves koromban lehetett, amikor Petőfi Sándor egy versét kellett elmondanom valami népünnepélyen, a művelődési házban. Rituska kiballagott a hatalmas színpadra, elámult, hogy mennyi arc van a nézőtéren, elmondta szépen, hogy Petőfi Sándor… majd snitt. Néma csend, itt-ott egy kis pisszenés. Körülbelül másfél percnyi, végtelennek tűnő, a nézőkkel való farkasszemnézés után valaki odajött értem és levezetett a színpadról. Azt hiszem még annyit mondott, hogy “Bizony, ez egy nagyon nehéz vers egy ilyen kicsi lánynak”, és soha többé nem hívtak a színpad közelébe sem.
  Nem emlékszem, melyik vers volt az egyébként. Nem tudom, mi történt pontosan utána, de azt így a mai fejemmel tudom, hogy sosem féltem utána sem szerepelni, és azt megtanultam, hogy jobban fel kell készülni lelkileg: a verset tudtam, a blokk nem azért volt, mert nem fújtam álmomból is kívülről sok tucatnyi másik verssel egyetemben, hanem mert sokkolt a környezet. Azóta sok-sok ezer ember előtt beszéltem már, rengeteg különböző tapasztalatot szereztem, ezeket el is fogom majd mesélni.
 • Az előzőhöz kapcsolódik, hogy nemcsak attól félsz, hogy magadat járatod le esetleg a bénázásoddal, és a nem-felkészültségeddel, hanem még a szervezőket is pácban hagyod ezzel (ez nem játszik, ha te magad szervezed az előadásodat, erről is mondok majd hasznos tanácsokat.) Munkahelyeken és különböző szervezetekben is tipikus, amikor valakinek delegálnak egy előadást – értsd: rálőcsölik –, és sokkal jobban izgul attól, hogy a főnökei mit fognak szólni, nekik hogy fog tetszeni, mint bármi mástól. A főnöknek egyébként már az is tetszik, ha elvállalod, a többi eshetőséget meg kivesézzük majd :).
 • Rendszeresen felbukkanó félelem az is, hogy váratlan dolgok történnek az előadásod közben és fogalmad sincs, hogyan reagálj, és végül össze is zavarodsz. Például nem olyan a közönség összetétele, mint számítottál rá és a mondókáddal egyáltalán nem értenek egyet és vitatkozni kezdenek, vagy neadjisten kivonulnak. Ezekre álmodból ébresztve is jól kell reagálni – ezekről is külön szó lesz.
 • Manapság az utólagos kifigurázástól is szinte racionális félni. Nagyon sokan kommunikálnak az online térben például – de bármilyen előadásról készülhet fotó és videó vagy hangfelvétel –, amik révén utólag nagyon könnyű bárkit és a mondókáját kifigurázni. A net televan rosszindulatú emberekkel, akik ráérő idejükben videókból ollóznak ki rendkívül előnytelen mimikát és testtartást, aztán azokon élcelődnek, mert hát nincs más örömük az életben nyilván. (Nem mellesleg a politikában alap, hogy kiragadnak részeket a kontextusból és aztán azzal riogatják a saját választóikat. Tehát ez a hétköznapok szerves része már.) Ezzel is meg lehet és meg is kell küzdeni, ehhez is adom a muníciókat.
 • Sokan félnek attól is, hogy unalmas vagy érdektelen mások számára a számukra viszont oly’ kedves és fontos témájuk, és ezzel nem akarnak egy nagyobb közönség előtt szembesülni. Ezt nagyon gyorsan rendbe tudod tenni magadban, erre nagyon ütős módszert mutatok majd, továbbá az előadás összeállításánál mindenre megtanítalak, hogy azokat a szavakat, hogy unalmas, meg érdektelen, örökre elűzhesd a szótáradból. Ja, és a közönséged is.
 • Sokan félnek a negatív véleményektől és a kritikáktól. Megfelelő felkészültséggel nem lesznek negatív vélemények, sem kritikák. Ha pedig mégis, azok sokkal többet fognak elárulni a véleményezőről, mint rólad vagy az előadásodról, és erre nagyon durva sztorikat fogok mutatni, hogy rutinos, vén rókaként tudj reagálni akár még az elgurult gyógyszer szindrómával küzdők kommentelők hülyeségeire is.

Nyilvános beszéd tanfolyam

Adj elő úgy, mint aki prezentálni született és egész eddig életében nyilvánosan tartott beszédeket!

 

Teljesen ÚJ online tanfolyam, hogy vérprofi előadó lehess, az előadásaid pedig vetekedjenek a legütősebb TED előadásokkal!

Mit takar a Nyilvános beszéd tanfolyam?

Egy teljesen új, 22 részből álló online tanfolyamot, aminek az a célja, hogy kiváló előadó lehess, és soha semmitől ne kelljen félned, mikor nyilvános beszédet tartasz.

Miért érdemes jelentkezned?

 • Mert Vidi Rita oktatási stílusához hűen ez is rendkívül részletes, szemfelnyitó és cselekvésre, megvalósításra ösztönző, gyakorlatorientált képzés.
 • Mert gyakorlatokat is kapsz, nemcsak elméletet.
 • 22 tananyag és 22 kondicionáló, megvalósítás centrikus gyakorlat vár rád.
 • Mert szokás szerint örökösen hozzáférsz az anyaghoz.
 • Mert kényelmes és költséghatékony otthonról, online tanulni.
 • Bármikor bármit kérdezhetsz hozzászólásban vagy emailben, konkrétan arra a kérdésre válaszolok.

Milyen előnyökkel jár számodra, ha részt veszel a Nyilvános beszéd tanfolyamon?

 • Bármikor és bármiről összeszedetten és céltudatosan tudsz majd beszélni, előadást tartani. (Vizsgán is.)
 • Nullára redukálódik a lámpalázad. (Más helyzetekben is, nemcsak előadáskor.)
 • Hangképzési trükköket is mutatok, amiket használva megszüntetheted a hangod fátyolosságát, elgyengülését, a krákogási és nyelési kényszert beszéd közben. Így mikrofon nélkül is erőteljes lesz a hangod.
 • Semmi nem fog feszélyezni az előadás közben, akár extrém körülmények között is képes leszel nyilvános beszédet, prezentációt tartani.
 • A prezentációid érdekesek lesznek, te pedig megjegyezhető leszel általuk.
 • A visszajelzések mindig pozitívak lesznek. 
 • Vastaps, autogram kérés, dedikálás – ilyenekben is gondolkodhatsz, és bizony te leszel a főszereplőjük ezeknek az eseményeknek.
 • Bármikor, ha pénzt akarsz keresni, szervezel magadnak egy előadást és eladod rá a jegyeket. Igen, vállalkozást lehet az ezen a tanfolyamon megtanult és profi szintre fejlesztett készségre alapozni. Ha van már vállalkozásod, bővítheted nyilvános beszéddel, prezentációval a portfóliódat.
 • A nyilvános beszéd nem mindig cél, van, amikor “csak” eszköz: előléptetéshez, üzletkötéshez, szakmai hírnév növeléséhez, kapcsolatépítéshez, pozíció elfoglalásához, krízishelyzetekben kárenyhítéshez, és sorolhatnám. A tanfolyamon végigvesszük a leghasznosabb célkitűzéseket is.
 • Félelemoldás: mindezeken túl még konkrét félelemoldó technikát is mutatok.
 • Az előadás szervezésével, bonyolításával kapcsolatban is mutatok háttérinfókat, mert egy jó előadás körítése sem mellékes ám!

Kiknek való a Nyilvános beszéd tanfolyam?

 • Neked való, ha egyidejűleg akár csak egy embernek is, de összeszedetten kell prezentálnod, mert például meg akarod győzni a másikat valamiről.
 • Neked való, ha a szóbeli vizsgákon nem igazán remekelsz – vagy épp rettenetesen izgulsz –, és szeretnél jobban szerepelni.
 • Neked való, ha rendszeresen meetingeken kell részt venned és ott kell beszélned, és mindig profin, felkészülten, összeszedetten akarod csinálni.
 • Neked való, ha kisebb csoport előtt kell előadnod, akár szórványos alkalommal, akár rendszeresen.
 • Neked való, ha képzéseket, tanfolyamokat, konzultációkat tartasz – akár online, akár offline. 
 • Neked való, ha el akarsz adni, ha értékesíteni akarsz, méghozzá többnyire személyesen és mindenképp szóban. Akár a színpadról is eladhatsz.
 • Neked való, ha hatalmas tömeg előtt kell beszélned.
 • Neked való, ha általában vadidegenekkel kell megértetned a mondandód fontosságát.
 • Neked való természetesen, ha emelvényről, pulpitusról, színpadról, esetleg szószékről, vagy az országgyűlésben kell beszélned, de akkor is, ha vlogger vagy.
 • Neked való, ha kisebb-nagyobb közösségek vezetője vagy.
 • Vezető beosztásúaknak kötelező ez a képesség, mert exponenciálisan növeli a vezető eredményességét és ez által a cég sikeréhez is nagyban hozzájárul.
 • Neked való, ha rendszeresen szeretnél interjút adni a sajtónak, vagy rádióba, tévébe, közéleti csatornák műsorába szeretnél bekerülni. – Ennek a témának a tárgyalását +1 bónusz leckeként kapod.

Miért kellene rám hallgatnod?

Nem az a fajta vagyok, aki minden alkalmat megragad arra, hogy fényezze önmagát. Nem az vagyok, aki minden lehetőséget megragad a szereplésre és színpadra termett. Hanem az vagyok, aki bármit is csinál, azt profiként akarja csinálni. 

Rengeteg előadás – 1500 ember előtt is adtam már elő –, tanfolyamvezetés, trénerkedés, konzultáció van a hátam mögött, és képzeld, még MLM beszervezést is tartottam 30 évvel ezelőtt 🙂. 

Vidi Rita Kaposvár
Kaposváron adtam elő az Imami szervezésében, erről a sajtó és a helyi TV is hírt adott (csodás fotó :))

A legnagyobb előadói sikeremnek két dolgot tartok: az egyik az volt, amikor 30 marcona, velem szemben kifejezetten ellenséges embert kellett arra rávennem rendszeres “hegyi beszédekkel”, hogy tökéletes minőségben dolgozzanak. Sikerült. (A “hegyi beszédről” is lesz szó a tréningen.) Ez egy heteken át tartó folyamat volt, képzelheted, mennyire megerőltető volt heteken át ugrásra és beszédre készen állni. De mindenhez hozzá lehet edződni úgy, hogy a végén már élvezed is.
A másik prezentációs über-sikersztorim pedig az volt, amikor a szintén ellenséges (értsd: kirúgásomat is többször kilátásba helyező) vezető nekem szóló dörgedelmes üzenetét  megkapva néhány perces lelki rákészülés után beviharzottam az irodájába egy kockás füzettel, és addig magyaráztam neki, míg azt nem mondta, hogy “Igazad van Rita, én ezeket nem is tudtam! Mondd tovább!” – és ámulva végighallgatta a mondókámat, ami egyébként nem volt más, mint a minőségbiztosítási döntéseimet megelőző eseménysor idővonala. A legnehezebb előadói feladat az, hogy valakinek az álláspontját az ellenkezőjére változtasd. De ez sem lehetetlen feladat! 

Ezek után az az ember, aki éveken át utált, az minden nap rám mosolygott és megkérdezte, hogy mi újság, minden rendben van-e. Ez az ember legendás volt arról, hogy mindenkire úgy mosolygott, mint a tigris a vadonban kószáló kecskegidára. De nem rám. Akik ismerték az előéletünket, azok mindig hitetlenkedve nézték, ahogy kedélyesen beszélgetünk.

Tudod mi volt az első mondatom, mikor bementem az irodájába? 

Ez: “Nézd, tudom, hogy utálsz, de tegyük félre az érzelmeket a cég és az igazság érdekében!” Mindösszes húsz perc alatt magam mellé állítottam egy ellenségemet, megmentettem a céget az újabb vevői reklamációtól, szakmai hitelességemet tekintve – egy szintén szakember szemében – felhőkarcolói mértékben ugrottam felfelé, és soha többé nem kellett attól tartanom, hogy a rám pikkelő vezető mikor jelenik meg a hátam mögött, amikor éppen kedélyesen kávézgatnék a kollégákkal. (Tudod, ez ilyen tipikus munkahelyi rémálom, hogy mindig ott van a rád pikkelő főnök valahol valamelyik sarok mögött.)

Az, hogy később – már vállalkozóként – tartottam úgy előadást időgazdálkodásról, hogy közben gyerekek sírtak, visongtak és ide-oda mászkáltak a nézőtéren, miközben az anyukák járkáltak utánuk, az már a kellemes sztori kategória. 

Vidi Rita - Nyilvános beszéd egy tanfolyamon (szakkönyv írásról és kiadásról)
Vidi Rita – Nyilvános beszéd egy tanfolyamon (szakkönyv írásról és kiadásról)

A legrázósabb helyzetek egyébként azok, amikor vagy nem ismernek és el kell hitetned magadról, hogy érdemes rád hallgatni, vagy kifejezetten unszimpatikus vagy a közönség számára. Na, én ez utóbbi szituációkat imádom, ezeket a csatákat a legjobb megnyerni 🙂.

Minden előadásomat imádom egyébként. Még azokat az 1%-okat is, amik végén azt mondtam, hogy “Úúúúhhh, ez nem volt tökéletes.” Hiszen mindenből tanulok, gondolom te is. Imádom az előadás közbeni semmi máshoz nem hasonlítható áramlás élményt. Ebbe is beavatlak majd!

Az vagyok, aki soha, semmit nem bíz a véletlenre, és ezt tanítom meg neked is minden alkalommal, minden képzésemen, így természetesen a Nyilvános beszéd képzésen is. A bemutatkozásomat itt találod>>

Az egyik tréningem két napjáról készítettem egy kis time lapse videót, csak, hogy képed legyen arról, mi mindenre jó a nyilvános beszéd képessége: például, hogy képzéseket szervezz és pénzt keress velük, meg szerezz egy csomó elégedett vevőt.

Mennyibe kerül a Nyilvános beszéd tanfolyam részvételi díja?

Ár: 39990,- helyett most bevezető áron 29990,- forintért részt vehetsz. Fizetni bankkártyával vagy átutalással tudsz.

Jelentkezési határidő (és az AKCIÓ határideje): 2023. július 3. – hétfő éjfél

Kezdés: 2023. július 6. csütörtök délelőtt (online tanfolyam, nem kell fix időpontban a gép előtt ülnöd) – a leckék majd mindig hétfőn és csütörtökön kerülnek fel, összesen 22+1. (Szeptember 18-án kerül fel az utolsó anyagrész.)

Természetesen a Vidi Rita Klubban is elérhető a képzés a klubtagsági keretében>>

Gyakran Ismételt Kérdések – talán a te fejedben is felbukkantak már ezek:

“Rettegek mások előtt beszélni, lehet ezen oldani?”

Persze, ezért csinálom a Nyilvános beszéd képzést, hogy ne kelljen többé senkinek sem rettegnie! 

“Nem igazán kellett még előadnom, de azért sem, mert mindig ódzkodtam ettől. Tapasztalat nélkül is meg tudsz tanítani?”

Természetesen! Tapasztalatlanul a nulláról indulva szépen felépül majd benned ez a készség, és majd azt fogod tapasztalni magadon, hogy vágysz arra, hogy előadj. Amint meglesz ez a vágyad, megjelenik a lehetőség is!

“Sokat adtam már elő, rendszeresen tartok prezentációkat, de ez az értékesítés dolog különösen érdekel engem. Nem lesz unalmas a tanfolyam többi része számomra?”

Ha sokat adtál elő, akkor nyilván te is tudod, hogy az információ és a tudás visszaigazolása, az addigi gondolati sémákban való megerősítés majdnem ugyanolyan fontos, mint újonnan megtanulni valamit. A mai világban a “Biztos, hogy jól tudom ezt?” – kétely ez mindennapos. Így maradsz az úton és sosem fog semmi letéríteni, ha közben visszaigazolást kapsz arról, hogy valóban a jó úton haladsz. Ha profi előadó vagy, akkor biztosan vissza fogok igazolni egy csomó, számodra is ismert, sőt, használt információt, de biztosan tudok újat is mondani, és ahhoz, hogy pontosan tudd és értsd, hogy miért ÚGY adunk el a színpadról, ahogyan, ahhoz egy nyelvet kell beszélnünk, így szükséged van a tanfolyam többi részére is tőlem. 

Nem mellesleg segíthetsz a többieknek is kommentekkel, saját sztorikkal. 🙂

Mennyi időt kell eltölteni a tanulással leckénként?

Annyit, amennyit szükséges. Nincs aranyszabály arra, hogy konkrétan mennyi időt kell szánni egy leckére, hiszen nem vagyunk egyformák és az információk is sokrétűek. Majd mérd az időt esetleg, hogy számodra mi mennyi időbe telik :).

A leckék hétfőnként és csütörtökönként kerülnek fel, felkerülésük után ott is maradnak folyamatosan, tehát te a felkerülés után bármikor, akár többször is végigtanulhatod őket. 

“Ez a vizsgázós dolog érdekel engem kifejezetten, de nem az a lényeg, hogy mennyire vagy felkészült az anyagból? Mi köze az előadásnak a szóbeli vizsgához?”

Egy tapasztalt, magabiztos előadó gyakorlatilag bármiről tud beszélni 20-30 percen keresztül úgy, hogy az egy földi halandó számára érdekes legyen. A vizsgáztató az természetesen nem egy egyszerű földi halandó adott esetben, hanem egy döntőbíró, aki előtt produkálnod kell magad. Tételezzük fel, hogy csodálatosan felkészültél a vizsgára az adott témából, de gombóc van a torkodban, összeszorult a gyomrod, és amikor megszólalnál, csak krákogásra futja, így nem jön ki az a tudás, ami benned van. 

Rutinos előadóként nemcsak magabiztosságod, de egyenesen karizmád lesz, így önmagadat nem zárod el fiziológiailag és mentálisan attól, hogy mindent elmondj a témáról, amit csak akarsz. Ez már főnyeremény. 

De van még tovább is: a hallgatóságban sem kelted azt az ÉRZETET, hogy “Na, hát ez is elfelejtett rendesen felkészülni”. Az információ az előadásnak csak egy kicsiny szelete. Maga az előadásmód, a kisugárzás, a hallgatóság fejével való gondolkodás sokkal többet nyomnak a latban. 

Nem garantálom, hogy minden vizsgahelyzetben, minden vizsgáztatónál működik majd, de te biztosan sokkal jobban fogod érezni magad, és ennek meglesznek a további, pozitív hozadékai. Még egy érdekesség: könnyebb TANULNI és beépíteni az információt a saját fejedbe, hogy ha a szóbeli vizsgákra előadásként gondolsz, készülsz és gyakorolsz. Tehát igazából az előadásra való felkészülés a tanulás egyik legeredményesebb módja. 

“Rendben, megtanulok előadni, ki is próbálom magam ebben, de közbekiabálnak a közönségből, vagy bekérdez valaki valamit és elakadok. Erre is van megoldás?”

Persze! Az én tanfolyamomon nem betanult szöveg fejből felmondását tanulod meg, hanem azt, hogy az összes, előadáshoz szükséges készséget hogyan szervezed áramlásba, és hogyan hajtasz ki ebből minden hasznot a magad és a közönséged számára.

Imádni fogod a bekiabálókat, bekérdezőket, mert ott és akkor maximálisan ÉLŐVÉ, élettel telivé teszik az előadásodat. Nem neked kell eljátszanod, hogy a mondókád hogyan szervesül majd a hallgatóság fejében, hanem a hallgatóság bizonyos tagjai lesznek ebben tökéletes partnereid. (Erre is tanulunk trükköket egyébként, hogy ezt hogyan lehet előidézni, ha esetleg nem akarna ez spontán megvalósulni.)

“Sosem volt erre szükségem, és nem is tűnik úgy, hogy bárhol elő kellene adnom, de valahogy vonz a téma.”

Akkor mindenképp GYERE! Iszonyúan nagy szüksége van a világnak arra, hogy értelmes emberek jól szervezett, átélhető, élvezetes módon elmondják, összefoglalják a fontos dolgokat más embereknek.

A rendszerváltáskor egy nap, hazafelé tartva, az üres vonaton elkezdtem az iskolatársaimnak beszélni arról, hogy miért is fontos a rendszerváltás, miért lesz nekünk jó, miért jobb a nyugathoz tartozni, mint a kelethez. Annyira jól sikerült a rögtönzött kiselőadásom, hogy mikor megtelt a vasúti kocsi, akkor is mindenki rám figyelt. Kihajoltak az ülésekből, hogy lássanak, ahogy ott állok, magyarázok, gesztikulálok a közlekedő folyosón az ülések között, és nyilvánvalóan lelkesedem a rendszerváltásért. Tisztán emlékszem egy férfi arcára, aki nézett rám és ott csillogott a szemében az a reményteli öröm, ami akkoriban áthatotta a közéletet. 15 éves voltam, és nem készültem előadni, egyszerűen csak volt egy téma, amiről volt véleményem, és azt fontosnak tartottam terjeszteni. Most is ugyanilyen fontos jól képviselni az álláspontokat, mert bármikor adódhat olyan helyzet, hogy emberek csillogó szemmel néznek rád és várják, hogy mit mondasz.

Nem kötelező nyilvános beszédet tartani. 

Nem kötelező prezentálni. 

Nem kötelező szóban jól kifejezni magad. 

Lehet ezek nélkül élni.

De ha a nyilvános beszéd készségét profi szinten birtoklod, akkor olyan ajtók is meg tudnak nyílni előtted, amikről mindig is azt hitted, hogy örökre zárva maradnak, és olyan hatást tudsz gyakorolni az emberekre, amiről eddig csak álmodtál.

Használd eszközként a nyilvános beszédet, győzd le az ezzel kapcsolatos félelmeidet és aknázd ki azt a rengeteg lehetőséget, amit a prezentációs képesség tud neked adni.

Mindenre megtanítalak, lépésről-lépésre!

Nyilvános beszéd tanfolyam

Jelentkezéshez katt ide>>

Ne feledd a határidőket:

Jelentkezés és akció határideje: 2023. július 3. – hétfő éjfél

A tanfolyam indul: 2023. július 6. csütörtök délelőtt – teljesen online és nem kell fix időpontban a gép előtt ülnöd, saját időbeosztásodban veszed át az anyagot.

error: Nincs lehetőség kimásolásra.