A Boldogság Útja

24990 Ft

Szeretnél tényleg boldog lenni?

Szeretnéd örökre elkerülni a boldogtalanságot?

Szeretnél minél többször és minél tovább a boldogság állapotában lenni még akkor is, ha a világ csak problémákat zúdít rád?

Akkor olvasd a részleteket itt alább!

 

Leírás

Szeretnél tényleg boldog lenni?

Szeretnéd örökre elkerülni a boldogtalanságot?

Szeretnél minél többször és minél tovább a boldogság állapotában lenni még akkor is, ha a világ csak problémákat zúdít rád?

Nincs ember a Földön, aki ne akarna boldog lenni. Mégis csak keveseknek sikerül ezt az érzést megélniük a hétköznapokban, vagy akár napi rendszerességgel.

Gyerekként arra vágyunk, hogy végre felnőhessünk, felnőttként pedig arra, hogy bárcsak a gyermeki önfeledtség állapotát még sokáig megtarthattuk volna magunknak!

De a felnőtt-lét és a boldogság megélése nem zárják ki egymást. Csak néha újra kell tanulnunk a boldogságot, mert az élettel járó problémák, kihívások, gondok és bajok leszoktatnak a boldogság megéléséről.

Óriási problémája a modern embernek, hogy elhiszi, hogy boldogság nélkül is élet az élet. Napok, hetek, hónapok és évek telnek el boldog pillanatok nélkül, és egy idő után már nem is tudjuk, hogy mi az: boldognak lenni. A boldogság helyett pusztán az átmeneti örömök keresésével töltjük az életet, és az öröm-eredmény eléréséhez olyan eszközöket hívunk, mi emberek segítségül, mint:

– alkohol,

– dohányzás,

– gyógyszerek,

– pénz herdálása,

– élmények hajkurászása,

– közösségi média függőség.

Nem az a boldog ember, akinek látványosan fülig ér a szája, és irigylésre méltóan pörgős és intenzív a magánélete, meg a karrierje.

Az a boldog ember, aki egy pillangó szárnyrebbenésében, és egy felhő formájában is megtalálja a boldogságot.

Hogy ez számodra elképzelhetetlen? Vagy már megélted ezt a spontán boldogságot és nem tudod, hogyan érhetnéd el újra és újra és újra?

Itt a megoldás:

Tanuld újra a boldogságot, mindössze 14 nap alatt, hogy aztán egész életedben gyakorolhasd, és továbbadhasd a tudást a szeretteidnek is.

A Boldogság Útja

14 napos online tanfolyam – Vidi Rita vezetésével

Mit kapsz A Boldogság Útja online tanfolyamon?

14 új szempontot a boldogság lehető leggyakoribb eléréséhez.

14 új magyarázatot szintén ugyanezen célért.

14 új, megerősítő gyakorlatot.

14 új, felülíró programot a tudatalattidban.

De miért is kellene részt venned?

Miért fontos, hogy újratanuld a boldogság megélését?

Hát nem elég ehhez néha örülni valaminek?

 

Az öröm nem egyenlő a boldogsággal. A boldogság olyannyira összetett és bonyolult dolog, hogy nem is lehet egyetlen érzéshez kötni. Az öröm az egy érzés. A boldogság pedig egy érzés-spektrum. Egy tág paletta, ami minden embernél másképp írható le, és az egyénen belül is lehetnek esetenként változatok.

Az emberek többsége az örömmel és a vidámsággal azonosítja a boldogságot, de nem is járhatnának messzebb az igazságtól. Szomorú tény, hogy az öröm hajkurászása az élményeken keresztül, nem viszi el az egyént a boldogságig, sőt, még távolabb is kerülhetsz is tőle, mint az élmények előtt voltál.

Hogy hogyan? És miért? Mindenre magyarázatot és megoldást ad

 A Boldogság Útja online tanfolyam.

 

De előbb még vegyünk végig néhány fontos gondolatot, hogy biztosan egy nyelvet beszéljünk!

Tévhitek a boldogságról

Tévhit 1: „A boldogság vagy van, vagy nincs, semmit sem tehetünk, hogy jobb legyen a helyzetünk.” – Ez borzalmas tévedés. A saját boldogságáért mindenkinek magának kell tennie, mert ez mindenkinek a saját felelőssége, amikor már elérte a felnőtt kort. A gyermekek sokkal többször és sokkal intenzívebben boldogok, mint a felnőttek. Ennek megvannak a speciális okai, a tanfolyamon ezekről is szó lesz. Nemcsak tehetsz a boldogságodért, de tenned is KELL. Mert más nem fog helyetted, és nem is tehet helyetted!

Tévhit 2: „Nem vagyunk egyformák. A különböző személyiségtípusok különbözőképp élik meg a boldogságot.” – Ez így nem igaz. Az igaz, hogy egyénenként változó a spektrum terjedelme. De az érzés-skálán ugyanott vannak ezek mindenkinél. Kinél szűkebbek a lehetőségek, kinél tágabbak (akinél tágabbak, ők picit jobb helyzetben vannak, könnyebben el tudják érni, és több minden által a boldogságot), de személyiségtípusonként ezek sokkal inkább hasonlóak, mint különbözőek. Tehát az, hogy „nem vagyunk egyformák”, az a boldogság megélésének szempontjából még semmit nem mond. Ebben a tekintetben sokkal hasonlóbbak vagyunk, mint gondolnád.

Tévhit 3: „Annyi rossz van az életemben, hogy én már sosem lehetek boldog.” – Szerencsére ez így, ebben a formában nem igaz. Az viszont igaz, hogy pontosan azért van szükség a boldogság eléréséhez rendszerszemléletre és összetett módszertanra, mert ha elborítják az életünket a különböző kínok (pl. testi, lelki, anyagi, egzisztenciális, emberi kapcsolati gondok), akkor igencsak nehéz felküzdenünk magunkat a víz alól a levegőre… Van kiút a rosszból! És ezt meg is mutatom! Nem tudom jobbá tenni az életedet. De te jobbá tudod tenni a magadét. Pont erről szól A Boldogság Útja tanfolyam.

Tévhit 4: „Ez a boldogság dolog is csak egy újabb ezomaszlag.” – Nem gondolnám, hogy az emberiség több évezredes történelme, kultúrája, múltja és jövője ezomaszlag lenne. Ha mégis az, akkor a boldogság témaköre is nyilván az. De az ember mindig is a boldogságot kereste, és ezt hol hódításokban, hol a művészetekben, hol az önkifejezésben, hol a befelé fordulásban, hol az önzetlenségben találta meg. És persze olykor a pusztításban. Ennek is megvan a lélektani magyarázata. Mindenre nem fogunk kitérni a tanfolyamon, de ha bárki is úgy érezné, hogy a boldogság témája egy ezomaszlag, az javaslom, beszélgessen el Csíkszentmihályi Mihállyal, a téma legismertebb kutatójával, hátha utána másképp fog gondolkodni.

Tévhit 5: „A boldogság nem tanulható.” – De bizony, tanulható. Ahogy a boldogtalanság is. Meg a félelem is. Csak a boldogság több mint egyetlen érzés, és ezért több mindent kell tudnunk róla, mint amit egy újságcikkben elolvashatunk erről a témáról. Továbbá meggyőződésem, hogy az információ befogadásán túl szükség van begyakorlásra és a bennünk esetleg már rosszul futó programok felülírására is. Ezért foglaltam tanfolyami keretek közé az anyagot, és azért tart 14 napig, hogy rutint szerezz egy napi pár perces új szokás kialakításával.

Tévhit 6: “Boldogság csak akkor valósulhat meg, ha megosztod azt másokkal.” – A legnagyobb tévedések egyike, hiszen pont ellenkezőleg van: ha egymagadban, önmagadban, egyedül képes vagy megélni, akkor bárhogyan. Ahhoz, hogy boldog legyél, nincs szükséged másokra, és a boldogságukhoz másoknak sincs szüksége rád. Az egy kegyelmi állapot, ha boldog emberek vannak együtt! Az előre viszi a világot. De amikor boldogtalan, frusztrált, haragos, panaszkodó emberek vannak egy csoportban, és arra várnak, hogy majd a közösségi élménytől mindenkinek jobb lesz… Hát ez a tévutak tévútja.

Tévhit 7: “A boldogság csak az agyban termelődő hormonok kérdése, és ezt a leginkább gyógyszerekkel lehet befolyásolni.” – Az antidepresszánsok és nyugtatók csak néhány évtizede részei az ember életének, de érdekes  módon, az emberiség történelmének ezt megelőző jó pár ezer évében mégiscsak képes volt az ember boldogságra. Valahogy sikerült elérni a boldogságot szerek nélkül is. Lehet befolyásolni a kóros működést szerekkel, természetesen orvosi felügyelettel. Vannak, akiknek erre van szükségük, mert olyan eltérések vannak a szervezetükben, ami ilyen külső beavatkozást igényel. De a többség egészséges boldogság-képességgel bír. Számukra semmi szükség szerekre, sokkal inkább van szükségük MÓDSZEREKRE. A Boldogság Útja  pontosan ezt adja.

Kiknek való A Boldogság Útja tanfolyam leginkább?

– Neked való, ha igényes vagy az életed minőségével kapcsolatban.

– Neked való, ha már tudod, hogy a pénzen kívül egyéb más dolgokra is szükség van a boldogsághoz.

– Neked való, ha úgy érzed, egy ideje már hiányzik a boldogság az életedből.

– Neked való, ha egyszerűen csak több boldogságra vágysz, és tudatosabb akarsz lenni ebben a témában.

– Neked való, ha kiábrándultál a világból, és sajnos csak a rosszat látod magad körül.

– Neked való, ha eltévedtél kicsit az életedben, és új utakat keresel.

– Neked való, ha mindössze 14 nap alatt szeretnéd frissíteni az életszemléletedet.

Kiknek NEM való A Boldogság Útja tanfolyam?

Azoknak nem való, akik szerint a boldogság vagy van, vagy nincs, és az egyénnek erre semmi ráhatása nem lehet, továbbá azoknak sem való, akik ragaszkodnak az ezzel kapcsolatos, bennük élő tévhitekhez.

Mióta foglalkozik Vidi Rita ilyen témákkal?

Vidi Rita

Mindig is ilyen témákkal foglalkoztam. A kezdetek kezdetén, a hosnok.hu alapításakor (2009) csupa ilyen területtel kapcsolatban publikáltam, három könyvem is az ehhez kapcsolódó témákból született (Hagyd a dagadt ruhát másra!; Hogyan váltsuk valóra vágyainkat?; Így szeresd a tehetséget!). Aztán áttértem főként vállalkozói és stratégiai témakörökre, meg ugyebár a jobb agyféltekés kreatív írásra, ami konkrét eszköze a boldogság megélésének. Aztán újra visszatértem a kedvenc lelki és gondolkodásmódbeli témáimhoz a Bűvölet tanfolyam révén, és most itt van annak a szálnak egy újabb eleme, A Boldogság Útja. Szeretek sok mindennel foglalkozni, mert igen, ennyi minden érdekel, és ennyi mindenhez szeretek érteni. 🙂 2020. december 1-jén jelent meg a regényem is, ami természetesen kapcsolódik a boldogság témaköréhez is.

A Boldogság Útja is ugyanazzal a praktikus szemlélettel készült, mint minden anyagom és publikációm. Hiszek az érthető magyarázatokban, a logikában és a rendszerszemléletben, és abban, hogy a gyakorlás és a tapasztalás, továbbá a tanítás teszik fel a koronát a tanulásra. De hiszek a szellemi és lelki tényezők erejében is, és a spirituális megközelítés is közel áll hozzám.  Így vagyunk kerek egészek, mi emberek.

A Boldogság Útja is ebben a szellemben készült, de a szokásosnál kivételesen több lelki mozgatórugót megpendítve, és több tudatalattiba épülő elemmel.

Miről maradsz le, ha nem veszel részt A Boldogság Útja tanfolyamon?

Amikor megszülettél és cseperedni kezdtél, tele voltál boldogsággal. Szoktuk is a gyerekekre mondani, hogy „boldogságbomba”, meg hogy „örömgombóc”. Aztán ahogy felnőttél, mintha megtanultad volna, hogy aki túláradóan boldog, az a valaki valószínűleg nem vesz észre egy éppen rá leselkedő veszélyt, ami hamarosan majd jól elvágja a boldogsága útját.

A filmekből és regényekből is azt tanuljuk – szerintem helytelenül sugallják ezt, de nyilván a sztori felépítéséhez szükséges ez a megközelítés –, hogy aki boldog akár csak egy pillanatig is, az a következő jelenetben minimum egy orvlövész áldozatává válik, vagy épp krokodilok falják fel. Ezek a minták, bármennyire is tudjuk, hogy csak fikciók, felülírják a tudatalattinkban a velünk, mint emberrel született boldogság-programot. Ehhez persze hozzájárul az iskola, a körülöttünk lévő emberek mintája, a világ és az élet kihívásai is.

Önkéntelenül is megtanuljuk, hogy:

Boldognak lenni = nem tudni valami veszélyről.

Boldognak lenni = tudatlannak lenni.

Boldognak lenni = hamarosan boldogtalannak lenni.

Persze mindenki érzi a szíve mélyén, hogy bárcsak ne így lenne! Bárcsak minden napunk olyan lehetne, mint a születésnapunk! Vagy mint a legmeghittebb Karácsonyunk! Vagy mint életünk legszebb napja!

De csak rajtad múlik, hogy megtanulod-e ÚJRA megélni a boldogságot.

Csak te dönthetsz arról, hogy akarsz-e boldog lenni. Ha igen, akkor A Boldogság Útja tanfolyam 14 különböző szemponton át, összesen 28 különböző konkrét módszert ad a kezedbe, amiket naponta gyakorolhatsz attól függően, hogy éppen mi történt veled aznap, vagy éppen mihez van kedved.

Jelentkezz és többé nem leszel eszköztelen a boldogság útján!

A boldogság mindenki számára mást jelent, mégis mindannyian érezzük, hogy szükségünk van rá. Ezen a tanfolyamon olyan módszereket mutatok, amiknek a segítségével könnyebben és gyorsabban juthatsz el a boldogság állapotába. Mindezt részletes magyarázatokkal, praktikus megközelítéssel, a spiritualitást is segítségül hívva.

>>KATT a Klubtagságért, ha sok más is érdekel még ezen kívül, havi 4800,- forintos havidíjért>>

Hová vezet a Te boldogságod útja?