Biztosan te is tapasztaltad már életed során, hogy ha sok jó ember összedolgozik egy közös célért, akkor az mindig többet jelent és többet ér magának a célnak az elérésénél.

Az előremutató közösségi energiák rendkívül magas minőséget képviselnek az életünkben. 

De általában csak esetlegesen fordulnak elő, a véletlenek kegyéből. Persze okos emberek keresik azokat a közösségeket, ahol kiteljesedhetnek egyénileg is, és a közösség dolgaihoz is sokat hozzá tehetnek ők maguk is, így hasznosítva a saját képességeiket, de van egy kis gond:

  • ezek a közösségek nem mindig úgy működnek, ahogy mondjuk mi – a tagok – legszívesebben működtetnénk őket.

Főként vezéregyéniségek és a jó szervezők simulnak be nehezen mások közösségeibe, mert rögtön látják az adott csapat gyengeségeit, de nincsenek abban a pozícióban, hogy változtassanak rajta, harcolni meg – netán puccsolni – nem akarnak. 

Ilyenkor van az, hogy a vezéregyéniségek és a remek szervezők saját csapatot szeretnének és meg is teszik a szükséges lépéseket. 

És akkor itt jönnek a nem várt problémák: iiiiiiiiszonyatosan sokat kell kommunikálni úgy és akkor, ahogy és amikor pont nem esik jól. 

A csapatmunka és a közösségszervezés kulcsa a megfelelő kommunikáció. Nincs jó csapat jó kommunikáció nélkül. 

De a megfelelő kommunikáció egyáltalán nem azt jelenti, hogy minden információnak nyíltnak kell lennie! Hanem azt jelenti, hogy mindig az adott pillanatnak, helyzetnek és a jelenlevőkhöz passzolóan kell kommunikálni. 

Ennek két fő terepe van manapság: egyik az írásos kommunikáció. Abba most nem megyek bele, hogy milyen rémületes, ordas hibákat követnek el az emberek az írásos kommunikáció közben, erről Szövegírás Praktikák tréningemen sokat tanulhatsz de persze főleg arról, hogy hogyan kerüld el ezeket a hibákat. 

A másik, sokkal gyakrabban használt és sokkal kevésbé céltudatos kommunikációs mód még mindig a BESZÉD.

Beszélgetés, tájékoztatás, kiselőadás, meetingek, prezentációk, visszajelzések, gyújtó hangú beszédek, helyzetértékelők – és sorolhatnám még tovább, hogy mi mindenre van szükség ahhoz, hogy egy néhány fős csapat is jól funkcionáljon és kihozza magából a maximumot.

Ezek nélkül nincsenek irányvonalak és pillanatok alatt szétesik az egész projekt. Nemcsak a csapatnak lehet búcsút mondani, de az összes célnak is.

A Nyilvános beszéd tanfolyamon arra is megtanítalak közvetve, hogy hogyan hozd ki a maximumot a közösségből. Ha nincs még csapatod, garantáltan kedvet kapsz hozzá, hogy szervezz egyet :).

Nyilvános beszéd tanfolyam – vezéregyéniségeknek, vezetőknek, véleményvezéreknek szinte kötelező>>

Vidi Rita

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.