Mindenkit az foglalkoztat, hogy Magyar Péter feltűnése, kiállása és döbbenetes azonnali eredményei vajon tényleg reményre adnak-e okot, vagy ez is csak olyasmi szalmaláng, amit már láttunk az elmúlt 14 évben számtalanszor, és a vége az lesz ennek is, hogy még mélyebbre süllyedünk az apátiába és az össztársadalmi depresszióba?

Jó híreket mondunk!

Megnéztem a bolygók állását, és most akkor mondom a jó híreket, mert vannak dögivel – persze csak azok számára, akik változásban, sőt, rendszerváltozásban reménykednek:

A szalmalángság kérdése

Magyar Péter nem szalmaláng. Életfeladata jobbá tenni a dolgokat, jelenleg mindezt átütő energiákkal megtámogatva. Minden adottsága – és mint látható, a megvalósuló cselekedetei is – képessé teszik arra, hogy beindítsa a változást, és valódi rendszerváltozást idézzen elő. 

Elmondása szerint korábban is próbálkozott már a változás beindításával a szűkebb köreiben – kritikáival, elégedetlenségeivel, meglátásai előtárásával -, de ezzel akkor nem ért el sikereket. Magasabb szintre lépett, már csak azért is, mert ennek pontosan most jött el az ideje, a Szaturnusz révén.

Nemrég írtam arról, hogy Magyarországnak szellemi vezetőre van szüksége. 

Magyar Péterben megvan ez a képesség is, elég csak megnézni egy-egy magyarázós Facebook posztját, vagy meghallgatni vele egy-egy interjút. Rendkívül összeszedett, stratégiai gondolkodású, kiválóan, tisztán, világosan beszél, miközben gyakorlatias és emberi is. Látszik rajta az esendőség is, de az erő is. 

Sokan szeretik a szakértőket, tudósokat, elméleti embereket hallgatni közéleti témákban, akiknek a jelenléte nagyon fontos, de tőlük nem lehet gyakorlatiasságot várni. 

Itt most van egy ember, akiben minden, amire úgy egyébént szükségünk lenne, megvan, de ami a lényeges: tényleg érződik benne valami olyasmi erő, ami másban eddig valahogy nem volt meg, pedig már sokakba akarták nagyon sokan belelátni ezt az erőt. 

Sokan azt hiszik, hogy a szellemi vezetők valamiféle szentek. Nos, nem azok. A szellemi vezetők irányt mutatnak, tanítanak, példát is szolgáltatnak. Sok szellemi vezetője van ennek az országnak egyébként, csak nem mindegy, hogy kit mennyien követnek és miért is teszik.

Tévedés ne essék, Magyar Péter nem abban különleges, hogy ilyen ember még sosem volt. Hanem abban, hogy a jó ember van a jó helyen a jó időben, a jó célokkal.

Külön érdekességként emelném ki, ami mindenki számára nyilvánvaló: 80%-ban nem mond mást Magyar Péter sem, mint amit eddig gyakorlatilag bármelyik ellenzéki (ide értve akár a Mi Hazánkat is) ne mondott volna. 

De van egy 20%-os rés, amiben ő teljesen egyedi, illetve van egy ilyen megmagyarázhatatlan érzése az embernek az egész jelenséggel kapcsolatban: mint mikor egyesével kiállnak az emberek a színpadra, hogy elénekeljék ugyanazt a dalt. És valahogy egyik sem tökéletes. Mindegyikben van valami hiba. Sőt, van, ami kifejezetten fals, vagy érződik az előadóján, hogy ő maga sem akarja (gondoljunk csak Karácsony Gergely egy elszólására, amikor az ellenzéki előválasztás volt 2021 őszén, és ő elárulta, hogy igazából kampány közben is a gyereke edzésén járt az esze.) 

És akkor jön egy Magyar Péter, elénekli ugyanazt a dalt, és az ő torkából nem cseng hamisan, minden hang a helyén van, és tudod, hogy pontosan erre vártál nézőközönségként.

Plusz ott van az a 20%-nyi többlet, amit ő hozzá tud tenni az eddigi mondókákhoz – abból fakadóan, hogy ki ő, honnan jött, és milyen céllal lépett elő -, és ebben az előadásban ez is lényeges tény, mondhatnánk úgy is, hogy ez egy hozzáadott érték.

Értem a fanyalgókat, hogy “Hát de 5 perce kezdte és nem is nagyon mond újat”, de HALLANI, ÉREZNI, hogy ez egy olyan ember, akinek a szájából valahogy igazabbak ezek a megmondások. Ez azért van, mert erre született. 

Magyar Péter születési képletében ennek a többlet adottságnak is ott vannak a lenyomatai, míg másoknál ez nem volt meg. 

Beszéljünk a változás folyamatáról!

Meglehetősen régóta, de bő két éve már masszívan készülődik a változás. 

A 2022-es választáskor készített elemzésemnél már megjelent az a vonal, hogy a nép az ellenzékkel mindenképp le akar számolni. 

2019-ben, a főpolgármester választásnál és az akkori előválasztásnál semmi ilyen nem látszott. Viszont volt egy fordulat közben, és ennek semmi köze a háborúhoz, meg a despotikus kormány propagandájához, de a járványhoz sem (pont fordítva, ezek az események és jelenségek is csak tünetei a bolygóknál játszódó jelenségeknek és a bolygók által indukált hatásoknak). 

Ez a változás alapvetően a néplélekben zajlik, és természetesen a 2022-es választáskor vált láthatóvá egyértelműen ennek a jelenléte. 

Utána is voltak még ennek jelei a helyi, időközi választásoknál: akárki is nyert, rendkívül alacsony részvételi arányok voltak jellemzőek. (Aztán ezeket az időköziket is megszüntette a kormány, arra hivatkozva, hogy úgyis lesznek 2024-ben önkormányzati választások. Hát persze! Miért is ne tiporjuk lábbal a demokráciát, hiszen amúgy is rendeleti kormányzás van…) 

Ezek is nyilván erősítették a népben a “Na most már aztán elég volt belőletek, mindnyájatokból” érzést. Ezek folyamatok, ezekre nem lehet csak úgy képleteket előállítani, de egyébként a Napfogyatkozások, Holdfogyatkozások, bolygó jegyváltások és különböző fényszög kapcsolatok megjelenése-elmúlása jelzik ezeket kiemelten. A bolygók közül is a lassú mozgásúak jegyváltásai és fényszögei a brutálisan jelentősek, erről lásd alább.

A társadalom igényéről

2023 végétől már nyíltan beszéltek arról a politológusok, szociológusok és kutatók is, hogy a társadalomban jelenlévő apátia és némaság nagyon hasonlít a 80-as évek közepén már jelenlévő, szó szerint “néma társadalomnak” nevezett állapotra. 

Ez mindig valamilyen nagy horderejű fordulatnak az előjele-előszele. Amikor nyíltan már nem akar szembefordulni senki – nyilván a saját jól felfogott érdekében érzi így -, ugyanakkor pattanásig feszült idegekkel vár a változás legelső hullámaira, hogy végre felülhessen azokra. 

Még egy külön, magyar érdekességre szeretném felhívni a figyelmet, ami nagyon szembetűnő volt a 2022-es választások után: az ország elméletileg kétharmadának boldognak kellett volna lennie választási eredménytől, igaz?

Győzött megint a Fidesz, még jelentősebb kétharmaddal, még nagyobb hatalmuk lett, és jött a túláradó boldogság… Ja, vagy mégsem.

Az volt nagyon fura 2022 tavaszán és nyarán, hogy az oké, hogy az ellenzék java része teljesen boldogtalan, depressziós és kiábrándult volt, de a Mi Hazánk szavazóin kívül a jobboldalon meg hirtelen mindenki frusztrált, elégedetlen és valamiért igencsak felpaprikázott lett. 

Ez azért is volt így, mert a mélyben mindenki érezte, hogy nem az az igazi magyar érdek, hogy már negyedszer nyer egy teljhatalmú párt… Már csak a legelvakultabb hívők hisznek a Fideszben is, meg Orbánban is. A rendszerváltás mindenki fejében zajlik, akár akarja, akár nem, csak ugye a mértéke, meg a kilengése az, ami változó. 

Kötelező rendszerváltás következik

A bolygók alapján akkor is lenne rendszerváltozás a következő években, ha Magyar Péter nem létezne, vagy nem állt volna a nyilvánosság elé. (De egyébként annyira a sorsát éli, hogy számomra elképzelhetetlen, hogy ne állt volna elő…)

Nélküle vélhetően lassabban, másképp, és az is lehet, hogy a lehető legrosszabb irányba változnának a dolgok. 

Bármennyire is rossz irányba mentek a dolgok eddig – látványosan főként az elmúlt 4 évben -, megnyugtatok mindenkit, hogy lehet a jövőben még ennél is sokkal szarabb  minden. 

Még lehetünk sokkal rosszabb helyzetben is, ha most, 2024-ben, még a Plútó utolsó jegyváltása előtt nem indulunk el a jó irányba.

A nagy eltakarító – a Plútó – naponta küldi erről a jeleket, komolyan már csak az nem veszi észre, aki nem is akarja észrevenni. 

Terry Pratchett írta: “Senki sem lehet annyira süket, mint az, aki nem akar hallani.” 

Ahogy említettem, lassú mozgású bolygók váltanak jegyet a következő két évben: a Plútó, a Neptunusz, az Uránusz, és a Jupiter is, ami bár nem végletesen lassú, de nem is a gyorsak közé tartozik.

Tökmindegy, hogy a jó irányba fordulásnak ki az arca, vagy kinek a személyéből generálódik ehhez többlet energia, de Magyar Pétert dobta nekünk a gép, és akárhogy nézem, úgy látom, hogy kifejezetten jót dobott. 

Életfeladatai tökéletesen illeszkednek Magyarország képletéhez úgy, hogy valódi változást generáljon és valóban előre mozdítsa a dolgokat. 

Erre szoktam mondani, hogy reményeim szerint az eddigi összes rossz lépés végül jó irányba mutat majd az ország életében, de minél több a rossz lépés, annál fájdalmasabb lesz a jó irányba fordulni. Nekünk az van megírva, hogy JÓ PÉLDÁK leszünk a világ számára. Hát most is példák vagyunk, csak ELRETTENTŐK.

Szegény, korrupt, fogyatkozó ország lettünk. 

Úgy nézem, hogy sem Magyar Péter életében, sem az ország életében nem lesz ez olyan könnyű fordulat, mint sokan remélnék: valószínűleg nem az lesz, hogy 2026-ban a választásokon majd győz a harmadik erő és másnaptól az élet egy új, előremutatóbb, boldogabb kerékvágásba kerül.

Lehetséges, hogy sokkal előbb lesznek olyan küzdelmes időszakok, amik révén alapjaiban formálódik át az emberek fejében az országhoz való viszony: sokan döbbennek majd rá a saját felelősségükre, és azt nem is akarják majd rátestálni többé a politikusokra, és ez a fejekben zajló – nagyon is pozitív irányú – gondolkodási forradalom soha többé nem hagyja majd, hogy néhány család vonja uralma alá az országot, és taszítsa szegénységbe és korrupcióba az országot. Ez a felsőbb körökben is zajlik majd ez a gondolati forradalom, és ők is tenni fogják majd a dolgukat.

Most akkor egyetlen emberen múlik itt minden?

Nem. Ő csak a szikra, aki aztán a lángot is tudja majd őrizni. Sok szikra volt már, de vagy nem ott gyújtogattak, ahol kellett volna, vagy nem akkor, amikor kellett volna, vagy ők maguk sem hittek eléggé a szikraságukban.

Ami Magyar Péternek van, az a tudatossága. Úgy tűnik, hogy bár sok forgatókönyvet futtat – nagyon helyesen -, de a minimumokban nincs megalkuvási hajlandósága. 

Eddig nagyon sok politikusnál láttuk már a hevületet, aztán örültek, mint majom a farkának, egy megyei közgyűlési tagságnak, és váltak végletekig megalkuvó, megélhetési politikussá. Hát kösz, de a nép ennél többet várt! Régen is, most is, a jövőben is.

Az látszik, hogy Magyar Péter szikrája nagyon sokak féltve és szárazon tartott puskaporát képes begyújtani. 

A 2024-es évre vonatkozó jóslatommal is passzol ez az egész berobbanó, most aztán minden megváltozik (a jó irányba!) jelenség, de én például azonnal bevonódtam, mikor a február 12-ei posztom után állandóan a Nemzeti dal-t hallottam Magyar Pétertől. 🙂

Nekem nagyon régóta Petőfi és Széchenyi szavai-mondatai-sorai járnak az eszemben, és biztosan nem vagyok ezzel egyedül. Ezek mémek, amik irányvonalakat mutatnak, csak hát ugye a megvalósításuk szenvedett nagyon durva csorbát. Azért is rezonálnak annyian a magyarpéter-i jelenségre, mert ugyanaz forog a fejükben már régóta, amiket ő kimond a szájával. És ugye azért is hiteles, mert egy baloldali szájából tényleg nagyon hamisan csengenek a Nemzeti dal sorai, miközben erről nem a Nemzeti dal tehet, azt azért szerintem lássuk be egy főhajtással.

(Én szociáldemokratának vallom magam jelen helyzetben, de nagyon szeretnék olyan országban élni, ahol ennek a megvallása okafogyottá válik – mert megvalósul a szociáldemokrata, újraelosztó jóléti állam -, és foglalkozhatok a népdalokkal meg a hímzéseimmel tovább. :P)

A Plútó és a Neptunusz szextilje

Önmagában mindegyik bolygó-jegyváltás érdekes, de külön érdekesség, hogy a Plútó és a Neptunusz ugyanolyan fényszög kapcsolattal vált jegyet 2024-2025-ben, mint annak idején 1984-85-ben tették. 

És követi majd őket az Uránusz a saját jegyváltásával, mint ahogy az 1988-ban történt. (Más jegyek érintettségével természetesen.)

Ez a fényszög ugyanaz, mint ami Magyar Péter születési képletében is ott van a Plútó és a Neptunusz között. 

Ennek a korosztálynak nagyon sok keresnivalója van a jobbításban és a társadalmi-politikai vonulatok formálásában mostanság, tehát az 1976-1989 között születettek nagy feladatokat tudnak végrehajtani, nagy célokat tudnak elérni ezen a téren (is). 

Mindenki a nagyon fiatalokban bízik, hogy majd ők elrendezik a jövőt, de nem az olyan nagyon fiataloknak áll most a zászló kifejezetten, hanem pont, hogy a 35-48 éveseknek!

Ez a két év, ami előttünk áll – 2024-2025 – radikális, mélyreható, egyeseket felemelő, másokat durván elveszejtő változásokat fog hozni. Ezek politikai, társadalmi és gazdasági változások is egyben, már csak azért is, mert a politika mindenbe bele van szőve (ez nem újkeletű, mindig is így volt).

Ez rendszerváltozás lesz.

Ez itt most tényleg egy nagy lehetőség!

Nagy kérdés, hogy mit akarunk, milyen rendszerváltozás legyen?

Magyar Péter nagyon logikus és könnyen értelmezhető választ ad erre: a jobb és bal között ő egy mérsékelt, középen álló, de valódi erőt vízionál. Mint ahogy egyébként a bal oldalra és az ellenzékre szavazók, és a bizonytalanok óriási többsége is erre vágyik évek óta!

Hogy ne legyen megosztottság. 

Hogy ne legyen állandóan polgárháborús retorika a közéletben. 

Hogy a politikában újra államférfiak legyenek, ne gerinctelen pillanatemberek.

Hogy az egészségügyben gyógyítsanak és ne kicsináljanak. 

Hogy az iskolákban tanítsanak. 

Hogy a vállalkozásokat hagyják már szabadon termelni végre!

Hogy ne legyen 79 féle különböző adó.

Hogy mindenki modern, európai színvonalon élhessen.

Mindenki ezeket akarja, akinek ép esze van és tovább tud gondolni a két bites propagandánál.

Lehet, hogy nem látszik, de egyébként a Neptunusz jelenlegi állása – saját uradalmában, a Halakban van -, a felszín alatt rendkívüli erővel teszi a dolgát: nem látványos, de mindenki fejében zajlik valamiféle szellemi rendszerváltás, már évek óta.

Ez jó és fontos és hasznos.

Kiegészítés (2024. április 2.):

Ezen sorok publikálása után jelent meg Varga Judittal a Magyar Pétert lejárató interjú, a Frizbi műsor keretében.

Sokan kérdeztétek, hogy hogyan függ össze Magyar Péter sikervárományosságával ez az epizód, lesz-e negatív hatása rá nézve, vagy sem.

Azt tudni kell, hogy Magyar Péter 2024-es éve brutálisan nehéz feladatokat ad neki. Ha nem rokkan beléjük, akkor a főnix-effektus fog érvényesülni: még erősebben, még győztesebben fog kikerülni az összes nehéz, rázós, fájdalmas szakaszból. Ha bárkinek ilyen nehéz évet adnának a bolygók, mint neki, akkor is csak azt tudnám mondani a túlélés érdekében, hogy “Mindig előre nézz, mindig előre LÁSS, és tarts ki!”  

Ha az életünk aktuális szarcunamijában fel tudjuk emelni a fejünket, és távlatokban vagyunk képesek előre nézni, és csakis a céljainkon tartani a szemünket, akkor azzal bármit el lehet érni. Azt is, hogy a legrázósabb, legdrámaibb epizódok is úgy suhannak el mellettünk, mintha csak egy vonat ablakából kipillantva látnánk az elsuhanó tájat és rajtuk olykor tájsebeket.

Ha belesüppedünk a letargiába, a fájdalomba, netán a pusztító bűntudatba, akkor belefulladunk a szarba. Konkrétan úgy értsd ezt, mint mikor egy tó közepén fuldokolsz. Olyankor is csak az a dolgod, hogy karcsapásról-karcsapásra egyre közelebb juss a parthoz. Nem gondolhatsz másra, csak a túlélésre! Nem nézhetsz sehova máshova, csak előre. Fontos, hogy LÁSS is előre. (Nézni még kevés lehet, bár a látásnak ez az alapja, tehát fontos.) A látás, átlátás az már az agy munkája is.

Milyen hatása van a Varga Judit általi lejárató interjúnak Magyar Péterre?

Abban biztos lehetsz, hogy ha Magyar Péter választhatott volna, hogy tüzes vassal égessék meg a testét, mintsem ezt kapja a nyakába, akkor az égetést választotta volna. De láthatón túléli – értsd: úgy DÖNTÖTT, hogy túléli -, így még erősebbé válik. És mivel mindez a nyilvánosság előtt zajlik és egy magasztos célnak alárendelve, így ez az erő ez nemcsak az ő maga számára hasznos és fontos, hanem ez társadalmi szintű eredmény. Nagyon fontosnak tartom, hogy virtuálisan már ilyen sokan támogatják. Ha volt valaha értelme a Facebook lájkoknak, akkor most jó szolgálatot tesznek, miközben azt is szem előtt kell tartani természetesen, hogy ez még csak egy nulladik lépcsőfok. A politikai munka még majd csak ez után jön.

Talán nehéz felismerni a hasznosságot az ennyire mocskos ügyek kellős közepén.

De tény, hogy már az egész ország ismeri Magyar Péter nevét. Egy még pártot sem alapító, két hónapja a nyilvánosság elé lépő ember számára ez a mindent elsöprő siker pontos definíciója.

Az persze nem lényegtelen, hogy a fél ország negatív kicsengésben ismeri a nevét, és igen, van veszélye annak, hogy a fél ország csak a propagandát fogadja be, és már nem is gondolkodik, de mint említettem, a Neptunusz teszi a dolgát, és ott is formálja a gondolkodást, ahol láthatóan nehéz ez a feladat…

Lehet, hogy idén még nem lesz annak látszatja, hogy totálisan átformálódik azok gondolkodása is, akik eddig mindent beszoptak a kormány politikai propagandájából, de a Neptunusz jegyváltásával ez is sokkal nyilvánvalóbb lesz majd a közeljövőben! Minden megváltozik.

Tehát az első sokk után azt kell, hogy mondjam, hogy természetesen vannak ártalmas hatásai a lejárató interjúnak, de ez csak újabb feladat, amit meg kell oldani. Másrészt pedig óriási előny az, hogy 5 hét alatt eljutott oda egy ember, hogy már azok is róla beszélnek, akik néhány napja még a létezéséről sem tudtak.

Kevéssé ismert tény, de a ránk irányuló figyelem az mindig hatalmas erő. Akkor is, ha van mögötte rosszakarat, ellenérzés, vagy akár megvetés is. 

Az, hogy egyetlen ember tematizál már mindent, arról szerintem az ellenségei nem is tudják, hogy mekkora erő-átvitel ez számára. Persze már késő, de például a Fidesz helyében jobban jártak volna, ha semminek nézik ezt az embert, ahelyett, hogy kikiáltották főellenségnek, ezzel gyakorlatilag Orbán Viktorral egy szintre emelve…

Magyar Péter részéről az a feladat, hogy tisztán kell tartani ezt a rendkívüli mértékben beáramló energiát, le kell tisztítani az ártalmas energiákat (gyakorlatilag ez a spinelés műveletének egyik fontos feladata a politikában), tisztán kell tartani a víziót, és akkor ez tényleg egy jobb ország lesz. Nem Magyar Péter által, hanem általunk! Mert velünk történik ez a tisztulás-átlátás, újragondolás, újratervezés folyamat, és ennek ő a megszemélyesíthető szikrája.

Mi lesz a Fidesszel és Orbán Viktorral?

Orbán Viktorról tudvalevő, hogy végtelenül szerencsés. 

A végtelenül szerencsés emberek addig a sors kiemelt kegyeltjei, amíg teszik az életfeladatukat. Orbán Viktor halhatatlanságra született. Megvolt neki írva, hogy történelemkönyvekben fog fennmaradni a neve. De az az ő saját választása volt, hogy milyen kicsengésben…

A Fidesz, mint hatalmas, organikus képződmény, sokkal inkább alkalmas a fejlődésre, mint esetleg benne lévő bizonyos emberek. Szerintem Fidesz még sokáig lehet és lesz. Orbán Viktor pozíciója viszont inog, mert rossz útra tért évtizedekkel ezelőtt. 

A politikusoknak nagyon sok minden el van nézve. Hazudhatnak, sumákolhatnak, becsaphatnak másokat, hiszen mindent felülír a politikai érdek. (Amibe magánemberként belegondolni agyrém). 

De az nincs elnézve, hogy emberek halnak meg feleslegesen a döntéseik miatt, meg hogy egy sokkal jobb sorsra érdemes nép népessége fogyatkozik, öregszik, butul, satnyul. 

Ezért a Szaturnusz és a rendszerváltó bolygók meg fogják kérni tőle az árat.

A Fideszesekhez szólnék: Ti is érzitek, hogy valami nagyon nem stimmel. 

Az ember általában a személyisége érettségéhez mérten képes a belső, megvilágosító erejű felismeréseivel szembenézni, vagy ha éretlen a személyisége, akkor elmenekülni azok elől. 

Magyar Péternek volt egy olyan mondata, hogy “Felszabadító erejű volt kiszállni a Fidesz bűvköréből.” De sokan mások is ezt tapasztalták korábban.

Ez a felszabadító erő mindig megjelenik, ha valaki egy addigi elkötelezettségéből kilép. Az elköteleződés ugyanis egyrészt mindig valamiféle biztonság, de másrészt mindig béklyó is.

És az ilyen pártok irányába történő elköteleződés nagyon nagy teher tud lenni akkor is, ha egyébként “lelkileg” sokat adnak (akinek lelkileg ad sokat egy párt, annak a lelkével komoly gondok vannak egyébként.)

Azok is felszabadultságot éreztek, akik a Momentumból szálltak ki, azok is, akik a DK-ból, és azok is, akik egyébként sosem voltak semminek sem a tagjai a közéletben, de elkezdték azt érezni, hogy már nem is érdekli őket inkább a politika, és elfordultak tőle. Ez is valamiféle felszabadulás érzés, mert a politika iszonyúan sötét energia nálunk.

Egyetlen Fideszesnek sem javaslom, hogy váltson pártot, vagy kezdjen el nyíltan szembefordulni azzal, amiben eddig őszintén hitt. 

De egyetlen lépés távolságra eltávolodva már egészen másképp tudnak festeni a dolgok. Már felszabadultabban lehet szemlélődni, nyitottabb, pörgősebb elmével.

Nem arra van szüksége az országnak, hogy megbukjon a Fidesz. Hanem arra van szüksége az országnak, hogy mindenki gondolkodjon végre, és ne politikusokra hagyományozza a közéletet, hanem legyenek saját gondolataink erről IS. Meg mindenről is.

Ugyanakkor arra is szüksége van az országnak, hogy ne istenítsen egyetlen embert sem! Sem Orbánt, sem Gyurcsányt, és természetesen Magyar Pétert sem.

Az életben minden rossz és minden jó gondolkodásra akar tanítani. 

Csak a rossz sokkal hatékonyabb ebben a célkitűzésben.

Ha már említettem Gyurcsány Ferencet: ritmusában látszólag nagyon hasonlít az életútja Orbán Viktoréhoz. Szokták mondani, hogy ők ellenpólusai egymásnak: egyik nem teljes a másik nélkül. 

Szerintem ez nem igaz. Gyurcsány Ferenc egy egészen más kategória. Neki egészen más a sorsa, és egészen más az életfeladata, de nem ellentétes Orbán Viktorral, hanem totál más pályán mozog. 

Gyurcsány Ferenc egy sokkal szellemibb és sokkal kevésbé szerencsés ember, mint Orbán Viktor. Sokkal tisztességesebb is, sokkal kevésbé destruktív. Totál másra született, mint politikai ellenfele, viszont az ő életében is nagy változás várható ezzel a rendszerváltással, mivel a gyakorlatban meg mégiscsak összefügg a kettejük sorsa, mivel erőlteti – nem tudok jobb kifejezést erre – a politikai pályát. Gyurcsány Ferenc nem született politikusnak, sokkal inkább született üzletembernek, vagy művésznek.

Az életfeladata felismerése nehezített számára, de még nem késő neki sem “eszébe jutnia”, hogy mi végre is van itt a földön, és például ezzel a Plútó-Neptunusz szextillel számára is “lejöhetnek” a belátást segítő, előremutató gondolatok. De szerintem ezt már ő is érzi.

Én sokáig legyintettem arra a felvetésre, miszerint “Gyurcsánynak réges-rég el kellett volna tűnnie a politikai palettáról.”, de a képletét elnézve, totál igazuk van azoknak, akik ezt mondják, ugyanis igazából be se kellett volna lépnie a politikába. Persze nem ítélkezhet senki azon, hogy valaki más hogyan éli az életét. De azt azért fel kellene ismerni, hogy kinek való a politikai pálya és kinek nem, mert a politikusok döntései az egész társadalomra kihatnak. Hát neki nem való. Egész más való neki, amiben sikeres és boldog is lehet. 

Akkor most mi lesz? És mi a teendőd?

Figyelj! 

Mármint tényleg ez a feladatod, hogy figyelj, és gyűjts be saját benyomásokat!

Hagyd nyitva az elmédet! Hagyd, hogy megfoganjanak új gondolatok, és agyalj rajtuk sokat! Akár álmodból felébredve is, az éjszaka közepén.

Beszélgess a változás szeleiről, jeleiről másokkal. Lehet, hogy 4-5 év múlva új nemzeti ünnepünk lesz, amikor mindannyian azt idézgetjük fel, hogy ezekben az években hogyan vettünk részt tevékenyen a változásban. 

Mindenki érzi ezt, ami zajlik – egyik oldalon félnek, másik oldalon örülnek, de igazából mindenkinek középre kellene fordulnia -, és mindenkinek feladata ezzel foglalkozni.

A középállás fontosságának ott vannak a jelei Magyarország képletében is: Nap-Plútó együttállás képében. A Plútó által adott feladatokról itt írtam

Ha minden jól megy, akkor egy új, jobb országunk lesz, anélkül, hogy egymás torkának kellene ugrani. Béke lesz a lelkekben, és rend lesz az országban. De nem félelmetes rend, ami most van, hanem felszabadult rend.

Ha úgy tetszik, a szabadság rendje.

Ha nem megy minden jól, akkor is új országunk lesz, egymás torkát fogjuk rágni, de nem kell aggódni, mert 100 év múlva ez az ország végül is már nem is lesz. Így nem lesz miről agyalni sem.

Az utolsó abban az esetben majd kapcsolja le a villanyt! Ja, nem kell. Akkor majd kihuny a fény magától is…

Vidi Rita

Podcast formában is meghallgathatod a fentieket:

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.