Kitörési pontok, stabilitási lehetőségek, bőség, szerencse és énerő a május 19-ei Újhold képletben.

Tévedés ne essék, lesz bőven feladat is, hiszen most itt általánosságokról meg irányvonalakról fogok beszélni, de az, hogy ez személy szerint kinél mit jelent pontosan, azt az egyéni képlettel kellene minden esetben összevetni.

Összességében viszont kezdenek végre jó, szerencsés, kevésbé szenvedős és nyűglődős irányba állni az érzelmi energiák, és azok, akik hajlandóak rezonálni ezekkel a dolgokkal, azok már érzik is. Akik szeretnek lemaradni az időben, azok meg félő, hogy lemaradnak erről a jó kis energialöketről is, szóval a tudatosság és a jelenben levés az továbbra is 

fontos lesz.

Újhold 2023. 05. 19. Bika 28° 25` (Bp. 17:53)

Újhold 2023. 05. 19. Bika
Újhold 2023. 05. 19. Bika 28° 25` (Bp. 17:53)

 

Korábban írtam már arról, hogy Magyarország számára 2023 tavaszán – április-májusban – jön majd el leghamarabb az a pont, amikor már lehet azt mondani, hogy vélhetően nem lesznek már anyagilag egyre sanyargatóbbak a körülmények, hanem enyhülni kezd a nyomás a pénztárcákon. Ez kezd is alakulni.

Mivel mi itt belesodródtunk majdnem a világ legdurvább inflációs áradatába – köszönhetően a gyenge gazdaságnak, amit meg a politikai vezetésnek köszönhetünk –, ezért a kilábalás sem két pillanatig fog tartani természetesen. (4-5 évig fog tartani szerintem minimum, tekintve, hogy a gazdaságunk továbbra is sz@r…)

Ehhez az említett előrejelzéshez illeszkedően szépen alakulnak tovább a szálak, most egészen kedvező állásokat is mutatva az ország képletével összevetve. Bármi is történik például a közéletben, azt kapásból veheted szerencsés fordulatnak akkor is, ha első ránézésre irtózatos hülyeség, vagy érthetetlen baromság. Most a szerencsés vonulatok uralkodnak, nem teljes erővel ugyan, de azért masszívan jelen vannak. Így van ok a bizodalomra, például a mostani Jupiter együttáll az ország Jupiterével. Ez a szerencse a szerencsében.

A jelenlegi Vénusz – uralmi cserében a Holddal – az ország MC tengelyén áll ebben az Újhold képletben, ami nagyon örvendetes körülmény: ez mutatja azt, hogy van ok a reménykedésre, hogy végre felderülhetnek az arcok, hogy sikerek fogják koronázni a legfontosabb célkitűzéseinket, és folyamatosan oszlik el a sötétség. Persze van még ott sok egyéb más is az Újhold képletben is, meg az ország képletével összevetésben is, de merjünk örülni egy jó Vénusz állásnak végre basszus! 🙂 Én örülök, köszi Vénusz! És Jupiter is! 🙂

De menjünk sorban, kezdve máris egy kis ürömmel, hogy túl legyünk a nehezén.

Skorpió Ascendens

Eme Újhold képlet Aszcendense a Skorpióba esik, és az benne az üröm, hogy gyakorlatilag egészen pontosan a 2022. október 25-ei Napfogyatkozás helyére mutat. (Ez Putyin aszcendense is egyben, a hozzáférhető születési adatai alapján, amit azért szentírásnak nem kell venni, de alapanyagnak lehet használni elmélkedéshez.) Tehát az üröm dolgot úgy kell érteni, hogy “mihez képest?”, “meg kinek az életét figyeljük éppen?” :). Nem mindenki számára problémás a Skorpió Ascendens természetesen. Most mondok egy vicceset: ha esetleg mostanság kócosabban, borzasabban szereted a hajadat, az pont a Skorpió Ascendensre utal :). 

A nehézséget az adja ennél az Ascendensnél, hogy az eddig káoszos, kiábrándultságos, csendesen fohászkodós, nagyon mély kilengéeseket megélős időszakból történő kilábalás első jeleire hajlamos lehetsz esetleg sokat markolni, aztán keveset fogni. Ez az Ascendens arra tanít, hogy ahogy fokozatosan haladtunk befelé a málnásba, sose feledd, hogy fokozatosan fogunk kifelé is haladni. Csak semmi hirtelenkedés, semmi szélsőséges kilengés. Maradj nyugodt, megfontolt, gondolkodj inkább stratégiában, minthogy az ösztöneidre hallgatva meggondolatlanul mondj vagy cselekedj valamit!

Mivel az Ascendens ellenpontja, a Descendens a Bikába esik nyilvánvalóan (hiszen az van szemben a Skorpióval), ezért ezt az intelmemet, hogy semmi meggondolatlanság, ez is alátámasztja: ebből az állásból eredhet vágy arra, hogy mindent felboríts, hogy azt érezd, hogy mindent uralsz, pedig hát nem uralsz még semmit. Még csak az első lépcsőfokra tetted fel esetleg a lábadat, és az a lépcsősor iszonyú hosszú még, szóval csak nyugi! Oszd be az erődet! 

Bika Nap, VII-es ház

Gyakorlatiasság, két – vagy még több 🙂 – lábbal a földön állás, masszív, ellenállhatatlan eltökéltség, és lenyűgöző megvalósítási erő leginkább akkor, ha a monotonitás tűrésre van szükség. 

Csodálatos erőket ad ez a Nap még ahhoz, hogy szisztematikus építkezésbe kezdj a saját anyagi boldogulásod terén is. A Bika jegy az anyagiassággal is összefüggésben van, és ehhez előremutató energiákat ad. Használd ki: foglalkozz a pénzügyi kilábalással, csináld ezt szisztematikusan, teremts új vagy még erősebb anyagi biztonságot magadnak. Most minden erőd megvan hozzá (Nemsokára jegyet vált a Nap, úgyhogy ebbe húzz bele MOST, vagyis MA!)

A VII-es ház előirányoz egy kis bizonytalanságérzést a párkapcsolatban, meg a nyilvánosság előtt zajló dolgokkal kapcsolatban, ami a szabadság iránti vágyon keresztül mutatja meg magát leginkább. Tehát akarod a kötöttséget, mert az biztonságot ad, de közben vágyod a szabadságot is. Ezek a kettős, ellenható érzések szintén tudnak meggondolatlanságra vezetni, úgyhogy inkább kerüld az ezzel kapcsolatos döntési helyzeteket két hétig. Kivéve, ha már döntöttél: korábbi döntés realizálására, megvalósítására ez most remek alkalom. 

Bika Újhold, VII-es ház

Máris itt vagyunk a képletünk lényegénél, az Újholdnál. A Bikában a Hold szeret birtokolni, a birtoklás pozitív érzelmeit a középpontba helyezni. Például tökéletes alkalom egy kis spórolásra úgy, hogy a pénzt is számolgatod és örvendesz az eredménynek – tehát a pénzhez való viszony is inkább örömteli lehet mostanság, nem pedig az, amit az elmúlt időszakban megszoktunk. 

Mivel az Újhold képlet mindig az új kezdet szimbóluma is, talán már érted, hogy miért emeltem ki az elején azt, hogy ez egy örvendetes időszak lesz már végre: szükségünk is van ennek a megélésére. 

Hogy másképp fogalmazzak: lehetséges, hogy semmi konkrét, kézzelfogható javulás nem következik be semmiben a te életedben. De te akkor is pozitívan tudod értékelni. 

Ez gyakorlatilag egy életmentő hozzáállás lehet sok esetben, szóval az, hogy ez most így megadja az alaphangot a következő hetekre, már-már ünneplésre méltó (a korábbiakhoz képest).

Megnyilvánulhat egyébként ez az Újhold abban is, hogy nehezedre esik megválni dolgoktól, emberektől, szokásoktól, és hogy sokkal erőteljesebb a ragaszkodásod, mint amit gondoltál volna magadról. Ezt is az Újhold generálja, szóval ne csodálkozz, és ne most erőltesd az elengedést, de ha most mégis sikerülne, akkor az kétszeres siker!
Ami még érdekesség lehet külön, hogy a kulináris élvezetekre sokkal inkább vágysz, mint mondjuk múlt héten: ennél valami finomat, a szokásosnál több ételre vágysz, de az is lehet, hogy a minőségi elvárásokban ugrasz egy hatalmasat és azt mondod, hogy nem vagy hajlandó akármit a szádba tenni és a gyomrodba küldeni. Előfordulhat az is, hogy bár rád nem jellemző, de konkrétan farkaséhesen ébredsz reggel, és este, elalvás előtt is kivételesen még a hűtőben böngészel valami ennivaló után. 

Ügyelj, hogy ne válj ezek rabjává, és ne lustulj bele az esetleges nagy evésekbe. 🙂

A VII-es házas Hold remek alkalmazkodó a párkapcsolatban, de cserében ezt is várja el a másiktól is. Az új kezdet analógiájával a fészekrakás, a fészek megújítása, átépítése, átköltözése lehet párhuzamban, mint ahogy az új kapcsolat kialakulása is.

Bika Merkúr, VII-es ház

Mint látszik, van egy kis tömörülés a Bikában és a VII-es házban, és még messze nem vagyunk a végén. A Merkúr is itt halad át éppen és mivel nagyon közel van a Descendenshez, ezért amit annál írtam, hogy nagyon legyél megfontolt, az ezzel a Merkúrral még nagyobb súlyt kap: azt is gondold meg, hogy mit beszélsz, nemcsak azt, hogy mit teszel! A Merkúr a Bikában támogatja a megfontoltságot egyébként, de a Merkúr 21. századi dominanciája annyira nagy, amire – szerintem – a Merkúr nincs megérve. 

Érdemes kerülni a kinyilatkoztatós, dogma-jellegű megnyilvánulásokat és az így megnyilvánuló embereket és szervezeteket is!

Ha valami első ránézésre érthetetlen információ vagy adat számodra, de érzed, hogy fontos, akkor igen is fektesd bele az energiát és nyomozz, kutass, szánd rá az időt a széles körű informálódásra, mert most nagyon könnyű önfejűnek, makacsnak és begyöpösödöttnek lenni a gondolkodásban. Muszáj nyitni ez ellenében.

A VII-es házas Merkúr tökéletes az üzleti kapcsolatok építéséhez. Egy ilyen Merkúr állással én még azt is megkockáztatom, hogy remek az időszak ahhoz, hogy a konkurensek szövetséget kössenek, és hogy a piacokon kiegyensúlyozottabbá váljanak az erőviszonyok. Rá is fér a gazdaságra a stratégiaváltás. 

Szóval vállalkozóknak ez külön csodálatos lehetőség a valódi és értelmes kapcsolatépítésre. Legyél egész nyugodtan nyitott ez ügyben!

Van olyan piacvezető egyébként, aki éppen most megy tönkre, de nála az Újhold képlet az csak egy folytatólagosságot mutat a láncolatban, nem az Újhold determinálja az eseményeket, viszont tökéletesen illik a folyamatba, mint egy gyöngy a gyöngysorba. Ugyanezen piacvezetőre illik az a korábbi jóslatom is, hogy akik mások kárára nyerészkedtek, azoknak mostanában gyorsan lefelé áldozik a csillaguk. Rémületesen gyorsan. Mindenki, aki most bukik (bele valamibe), annál óriási az esélye, hogy korábban visszaélt a pozíciójával, hatalmával, lehetőségeivel és kihasznált másokat. (Ez nemcsak vállalkozásoknál igaz, hanem bármilyen szervezetnél és bármilyen szervezet vezetőjére is…)

Bika Uránusz, VII-es ház

Eddig a bolygók sorrendjében haladtam, de ha már itt vagyunk a Bikában és a VII-es házban egyidejűleg, akkor ne hagyjuk ki az Uránuszt, külön “kis” kedvencemet.

Az Uránusz a Bikában a szabadság imádatát szimbolizálja. Nem a szabadság szeretetét. Hanem a szabadság szélsőségességét. Különböző kapcsolódásaival más égitestekhez, kifejezetten különös színezetet tud kapni a szabadság témaköre az Uránusz révén. Mikor a Szaturnusszal volt fényszöge, akkor a szabadság témájára úgy akart rávezetni az Uránusz, hogy bezárta az egész világot.

Lehet azt mondani, hogy az Uránusz nem válogat az eszközökben. Ahhoz, hogy értékeld a szabadságot, ahhoz átmenetileg akár láncok viselésére is szükség lehet. 

Nem tudom, hogy te, aki olvasod ezt, milyen viszonyban vagy most a saját testi-szellemi szabadságoddal. Ha szereted a láncaidat, akkor lesznek még leckéid. Ha már vetkőzöd le őket, akkor az Uránusz támogatni fog a VÁLTOZÁSBAN. Az Uránusz ugyanis leginkább a változásban érdekelt. 

Ha már eddig is szabad voltál, akkor pont, hogy lehetséges, hogy leckéket kapsz még, mert egy még magasabb szintre kell emelned ezt a dolgot, magasabbra, mint gondoltad volna korábban. De mostanság már tudod, hogy mindig van feljebb, és mindig van lehetősége a változásnak. Akár rossz irányba is, ha butaságokat csinálsz, vagy figyelmetlenségből elvéted a lépést. 

Az Uránusz a VII-es házban különlegességre vágyik, irtózik a “tizenkettő egy tucat” jellegű, szokványos kapcsolatoktól, és a radikális változás vagy épp a megcsalás – kikacsintás a párkapcsolatból – sem érdektelen számára. 

A VII-es házról a háború vonatkozásában

Most, hogy már így a végére érünk a VII-es háznak, ne feledjük, hogy ez a háború háza is egyben, tehát a kapcsolati megállapítások igazak lehetnek például háborúban egymás oldalán vagy egymással szemben álló felek viszonyaira is. 

Az orosz-ukrán háborúban lehet fordulat, ami intenzitás erősödéssel is jár természetesen. Akár az is előfordulhat, hogy ennek hatására a felek az eddigiekkel ellentétben végre elkezdenek tárgyalni egymással (a következő két hétben mutathatnak efelé irányvonalak, aztán majd már következik a Telihold képlet, ami átveszi az irányítást.)

A háborús felekre is vonatkozik, hogy iszonyatosan fontos a megfontoltság, a döntések nem elkapkodása, a “ne szólj szám, nem fáj fejem” elv szem előtt tartása, és a változásban, változtatásban való érdekeltség nyilvánosság előtti felvállalásának felelőssége.

A szövetségi rendszerek felbomlása vagy ellenkezőleg, felerősödése is a pakliban lehet, de ez Putyinnál lehet érdekes inkább, mert az ő Ascendensén van rajta a Napfogyatkozás még mindig, meg ennek az Újholdnak az Ascendense is. (Ha lehet hinni Putyin születési időpontjának természetesen, hagyjuk meg a lehetőségét annak, hogy rossz az adatunk, hiszen az is a megtévesztés része, hogy totál fals születési időpontokat tesznek közzé.)

Ha esetleg oroszország mellett – az oroszok oldalán – más is beszáll a háborúba, nem leszek meglepve, de akkor sem, ha tűzszünetről kezdenek egyezkedni. (A Marsnál még megnézzük, hogy vannak-e ide vonatkozásai, hiszen a Mars uralja ezt a házat.)

Menjünk tovább ismét bolygósorrendben:

Rák Vénusz, 9-es ház

Ez egy cuki, kedves, aranymaszat Vénusz, aki itt a szerencse családszerető Istennőjeként tud funkcionálni, jelentős női lelkierőt és szenvedélyt megvillantva. Ugyanakkor nagy volumenű ügyek patronálására nem igazán készült, mert a Rákban idegenben van, viszont az Újhold képletnél uralmi cserében van a Holddal, ami váratlan erőt biztosít számára mégiscsak – csak ennek nem biztos, hogy időben tudatában is lesz, és lesz ideje kifejteni a hatását. Mindenesetre lesznek, akiknél nagyon nagy löketet tud adni ebben a pár napban a Vénusz, mint patrónus.

Szóval ez egy előremutató Vénusz, de nem biztos, hogy nagy dolgokban tevékeny, inkább a hétköznapokban a “Jaj, de szerencsés vagyok!” érzés őszinte megélésében tud segíteni. Tekintve, hogy milyen három év van mögöttünk, szerintem ez is főnyeremény, használd ki!

Például írogass naponta hálaslistát mostanában: ezért és azért és amazért vagyok hálás, köszönöm! Ne azt sorold, hogy kinek vagy hálás, hanem, hogy mi a tárgya a háládnak!

Ha valami olyasmi keveredik a gondolataidba, amiért minden tudsz lenni, csak hálás nem, akkor gondolj arra – 9-es ház a gondolkodásmód háza, és most a Vénusz ott van! –, hogy milyen szerencse, hogy még a hálátlan dolgokat is végig tudod gondolni az okos kis agyacskáddal. 🙂 

Rák Mars, 9-es ház

Éppen jegyváltás előtt áll a Mars ebben a képletben: másnap belép az Oroszlánba, ami a háború szempontjából a korábbiakban tárgyalt fordulathoz bizony hozzájárulhat.

A magyar kormány külfölddel folytatott ál/harcáról egyébként ez az állás is még világosan megmutatja, hogy mennyire erőtlen, eszköztelen, értelmetlen és dicstelen harc volt ez. Pl. az EU-s pénzekért. Úgy egyébként a magyar államnak soha, semmiért és semmi ellen nem lenne szabad harcolni, mindig az okos megegyezésekre kellene törekedni. Minden harc önpusztítás ugyanis az ország számára. Úgy egyébként az ország masszív önpusztító üzemmódban van jelenleg, csak szólok.

A Mars a 9-es házban – ha nincs jó pozícióban, márpedig itt nincs, mivel esésben van a Rákban –, akkor a végletekig önfejű tud lenni, miközben a gyűlölködésig fajuló vitára is képes a hozzá képest másképp gondolkodókkal. Tipikus tünete a 9-es házas Marsnak a másik hibáztatása és annak viziója, hogy ha nem neki lesz igaza, akkor konkrétan világvége lesz. Igaz, most sem lett világvége, meg soha nem is lesz világvége, a gyűlölködés viszont egy az egyben stimmel.

Ezt közéleti szereplők is intenzívebben tapasztalják meg mostanság a saját bőrükön, hogy elég egy kis nyelvbotlás és máris gyűlölködő kommentek áradata zúdul rájuk. Ez persze csak akkor igaz, ha korábban az érintett sokat dolgozott azon, hogy a nála másképp gondolkodókat pellengérre állítsa… Most visszanyal a fagyi, csak a magukat okos ideológusnak képzelők nincsenek felkészülve arra az erőre, amivel ez rájuk tud borulni.

Azt hiszem ilyesminek képzeljük a karmát. Jogosan, a nyugati értelmezés szerint ilyen is. Ki mint vet, úgy arat…

Bika Jupiter, 6-os ház

Külön érdekessége az Újhold képletnek a május 16-án végre Bikába belépő Jupiter esete.

A Kosban elszegényedést és az ezzel való megküzdés képtelenségét hozta. A Bikában fordul a kocka az anyagiakban is, főleg, mikor majd megkapja az uralmi cserét a Vénusz sokkal gyorsabb haladása által. (Ez év végétől lesz, december 29-én lép be a Nyilasba a Vénusz).

A fiamnak meséltem éppen kedden este – mert hát miről beszélhetnénk itthon is, ha nem a bolygókról 🙂 –, hogy a Jupiterrel vigyázni kell, mert esős időben például áradást is hozhat a Bikában. 12 órával később, reggel néztem a híreket, hogy észak-olaszországból már menekíteni kell az embereket, többen meghaltak, mert elkezdtek tömegével áradni a folyók. 

Bármennyire is fájdalmas ez az áradáshozó képessége a Jupiternek, közben más szempontokból örömteli is: az anyagiakban, a javakban, a termésben is hozhat bőséget a Jupiter, meg úgy általában a jó dolgokban. Ez a szerencsés fordulat pillanata, amikor belépett a Bikába, és pont úgy fog majd alakulni a haladása, hogy nem fog visszalépni a Kosba még retrográdként sem. (Ez nagy öröm, a Halak és a Kos között oda-vissza kóricált az elmúlt évben.)

Problémát akkor okoz, ha nem az okos építkezésre, tartalékosságra, biztonság megteremtésére, beosztásra, hanem az élvhajhászásra, a tékozlásra és a felfuvalkodottságra helyeződik át a hangsúly a nagy bőségben. Akkor vagy ő büntet, vagy majd az egyik Mars vagy Szaturnusz, esetleg Plútó/Uránusz/Neptunusz fényszöge fog az idők során…

A 6-os házas Jupiter jó kilátásokat hoz az egészségre, gyógyulásra, krónikus kínlódásokra vonatkozóan. Javulhatnak a laboreredmények, jobb a közérzet, jellemzően inkább az egészség a domináns, nem a betegség. A 6-os ház a munka háza is, sikereket, előléptetést, fizetésemelést, szerencsés fordulatokat hozhat a munkával kapcsolatban (inkább az alkalmazotti jogviszonyra kell itt gondolni, nem pedig az önfoglalkoztató vállalkozásokra).

Halak Szaturnusz, IV-es ház

Ideje az önzetlen szereteten keresztül megbocsájtani minden egyenesági felmenőnknek. Nem szabad félni a mély érzelmektől – és kitöréseiktől –, az empátiától és attól, hogy mások kihasználnak. 

Érdemes kicsit távolságot tartani a szélsőségesen ezoterikus tanok hajkurászásától, illetve ezeknél a szétszórt, szétaprózódó felületességet jobb, ha felváltja a belemélyülés. Ideje letenni a garast valami mellett, és a mindent is elv helyett megválogatni, hogy mivel azonosulsz, majd azzal mélyebben lehet foglalkozni, feltáróan, lényeglátóan. Nem az ezotériával van a gond – az asztrológia is ezotéria –, hanem az ész nélküli habzsolásban, a minden spiri témára való rárepülésben, és közben a biztos alapok elvesztésében. Foglalkozz az alapokkal az ide-oda vergődés helyett, és engedd el azt, ami érdektelen. Persze ez az elengedés most a Hold miatt nehéz lesz, mindenesetre válogasd ki a figyelmedre érdemes irányvonalakat, aztán hagyd elmenni magad mellett az érdekteleneket. Válj a téged érdeklő témák szakértőjévé inkább, mintsem mindenre csak ráröppenj, mint a legyek a… tudod… 🙂.

Halak Neptunusz, 5. ház

Az egyik legkifürkészhetetlenebb bolygó a Neptunusz, ráadásul egyedül ő van uralomban (megintcsak). Tehát az, hogy semmi sem egyértelmű, semmi nem az, ami elsőre látszik, az, hogy mindennek a mélyére kell ásni, hogy tombolnak az álhírek, és az álhíreket leleplezők is, az neki tudható be, mert minden fölé odateszi ezt a neptunuszi kicsengést, hogy lassan azt sem hisszük el, amit látunk.

A kérdés mindig az, amikor valami ennyire kifürkészhetetlen, hogy “Vajon mire akar tanítani?”

Szerintem a gondolkodásra akar tanítani a Neptunusz, miközben az álmodozásban erősebb. Ez egy ilyen “győzd le a saját korlátaidat, ugord át a saját árnyékodat, lépd át a komfortzónádat!” – feladat, és aki már próbált ilyesmit, az tudja, hogy ez a legnehezebb: változtatni a gondolkodásmódon, fejleszteni a gondolkodási képességet. Ezt például el lehet érni a jobb agyféltekés módszerekkel. De akár a stratégiai játékok – például póker, sakk –, és az egyszerű könyvolvasás is sokat segíthet.

Haladd meg önmagadat, miközben élvezed is! – ez az 5-ös házas Neptunusz üzenet. Az “ő kezének munkásságát” leginkább utólag könnyű azonosítani, előre nézve bármi lehet és annak az ellenkezője is. 

Vízöntő Plútó, 3-as ház

A Vízöntős Plútóról már sok szó esett, olvasd el, ezért most csak a 3-as házas analógiájáról ejtek külön szót: továbbra is súlyos, életfeladatokkal való szembenézést hoz a kisvállalkozások, iskolák, oktatók, tanárok, diákok, kereskedelem, utak, hidak, közhálózatok (csatorna, víz, áram, gáz) tekintetében.

Az a nehézség ezzel kapcsolatban ugyebár, hogy a Plútó homályos iránymutatásai alapján nagyon könnyű fordítva ülni a lovon (vagy rossz lóra ülni fel), és pont az ellenkező irányba próbálni vágtatni vele, mint amerre kellene. 

Le kell szállni a lóról és megnézni, hogy merre van az arra – és egyáltalán tisztázni, hogy az-e a mi lovunk vagy sem –, és utána belelendülni ezerrel a helyes irányba való haladásba. 

A lovon fordítva ülés és a rossz lovon ülés megvalósul a rossz ötletekben és a beléjük való kapaszkodásban, a rossz kivitelezésben, a stratégia nélküli tervekben, és hasonlókban. 

Például tipikusan rossz lovon ülés az, amikor a diákok a tanárokért tüntetnek. Tüntessetek magatokért kedves diákok, de ne azokért, akik csodásan elvannak a langyos szarban és nem érdekeltek a változásban! Tekintsétek gyakorlásnak az eddigieket, de magatokért kell harcolnotok, nem másért! Majd meglátjátok, hogy a saját harcotokhoz extra lelki és egyéb energiákat kaptok majd! 

Ami a nehéz még ebben az állásban általánosságban, hogy naná, hogy nem könnyű leszállni a rossz lóról, mivel a Plútó nehézkessé teszi a gondolkodást. Ha a Merkúr lenne itt a 3-as házban, akkor könnyű lenne kigondolni, hogy mit rontottunk el, de nem ő van itt, hanem a Plútó, ami mindent megnehezít, ugyanakkor stratégiailag és hosszú távon ő az, aki a kivitelezésben mellénk tud állni, kiegyezéses, konszenzusos alapon. 

A Plútó változtatási energiája is mindig erre a lovas analógiára passzol: ha nagyon erőlködsz, akkor tud segíteni abban is, hogy a rossz irányba vágtass, de aztán ha belezuhansz a szakadékba, akkor fel fogja tenni a kezét, hogy bocs, de te akartad ennyire.

Jó hír, hogy szembenállásban van a Marssal, ami megadja a bátorságot a mélyreható változásban, mély, plutonikus lelki transzformációval megspékelve. Mondok példát: ha esetleg az oktatásban zajló események kapcsán például új arcok kerülnek az élre, vagy új formációk alakulnak ki és kezdenek el eredményeket elérni, nem leszünk meglepve. 

További jó hír, hogy a Plútó kvadrátban van a Jupiterrel, ez által a valódi meggyőződéseidet át tudod vinni a gyakorlati megvalósításba, és másokat is meg tudsz győzni az igazadról, és ezt szerencsével támogatja a Jupiter. Tehát ha optimistának érzed magad kisvállalkozóként például, és érzed, hogy az elmúlt hónapok-évek munkái elkezdenek végre beérni és végre őszinte kezd lenni a mosolyod, az nem a véletlen műve. 

Összegezve az egész Újhold képletet:

Nekem tetszik a Hold-Vénusz uralmi csere, tetszik, hogy a Jupiter végre a Bikában van, tetszenek a VII-es házas tömörülések is. Hozhat persze ez az állás katasztrófát is azoknak, akiknek pont összeütközésük van valamelyik állásával, de hát ez mindig ilyen: a legcsodásabb képletek napján is halnak meg emberek és a legrémületesebb képletekkor is fogannak és születnek babák. 

Ez a képlet az élet harmóniája felé mutat, míg az elmúlt hónapokban (években) inkább a diszharmonikus erők okoztak külső-belső káoszokat.
Soha ne hagyd aludni az egészséges gyanakvásodat, de most ez egy reményteli, örvendetes, előremutató, sőt, szerencsét is magában hordozó képlet. Élvezd!

Egy külön kis érdekesség az Újhold és az időjárás viszonyában

Majd figyeld meg te is, hogy Újholdkor mindig VÁLTOZIK az időjárás. Ha az előtte való napokban esős idő volt, akkor Újholdkor biztos, hogy kisüt a nap, melegszik az idő. Ha Újhold előtt verőfényes idő volt, akkor Újhold napján biztos, hogy megváltozik, tehát vagy lehűl, vagy esős lesz, vagy szél fúj, stb.

Hasonló figyelhető meg Teliholdkor is, de olyankor nem annyira radikális, ellentétes irányú a változás, hanem inkább ilyen középállásos állapotba kerül az időjárás, eloszlanak a felhők, enyhül a szél, a forróságban enyhülés következik, stb. Filmekben szokták mutatni tudod, hogy a Telihold elől eloszlanak a felhők (és felvonyítanak a vérfarkasok :)): na ez tipikus jelenség olyankor. De az Újholdat könnyebb megfigyelni, mert az mindig nagyon látványos és nagyon érzékletes változást jelent.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.