A 2023 októberi Napfogyatkozás Magyarországról nem lesz látható, de mindig meg szoktam nézni ezeket a képleteket akkor is, hogy ha éppen kívül esünk a hatókörükön. Ennek az az oka, hogy az adott pont (és nap) energiahiányossá válik akkor is, ha nem látjuk és nem vagyunk tudatában. És pont az ilyenek rejtik a legnagyobb veszélyeket, amikor van valami probléma alattomban, mi meg nem veszünk róla tudomást, merthogy “ránk nem vonatkozik”. Ahaa… hát persze… A gravitáció sem vonatkozik, nyilván ;).

Mivel én mindig a tudatosság égisze alatt próbálok tevékenykedni, természetesen ez a Napfogyatkozás képlet sem maradhat ki a vizsgálódásból. 

Magyarországi viszonylatban ráadásul igencsak “nehezményes” házba esik a Napfogyatkozás pontja ez esetben, mégpedig a 6-os házba, ami a munka és az általános egészség háza is.

Egy kis kiegészítés: talán úgy tűnhet most már a többedik fogyatkozás-képlet elemzésemnél, hogy mintha valamiféle borongós prekoncepcióval közelíteném meg a témát. Ez így is van. 

A hibát, a hiba lehetőségét, a problémák jelét keresem ilyenkor. 

Ez nálam személyes beállítottság is, és ennek az eredője a minőség biztosításban korábban eltöltött bő 13 évemből származik. Szembe merek nézni a nehézségekkel anélkül, hogy napi szinten ezeket keresném, vagy úgy egyébként ezzel tölteném az életemet. 

Nem szokásom minden nap a problémákat firtatni a képletekben, de a Napfogyatkozás és Holfogyatkozás képletekben igen. Mert ezek problémásak, energiahiányosak, később is visszahatóak. 

Rejtő írta, hogy “Nem lehet minden pofon mellé egy forgalmi rendőrt állítani.” – de a Napfogyatkozás-Holdfogyatkozás képletek olyanok, mintha a későbbi pofonok mellé odaállna egy rendőr – vagy ha úgy tetszik, egy partjelző –, aki a felemelt karjával jelzi, hogy van összefüggés a későbbi pofonok és a korábbi fogyatkozások között. 

Úgyhogy ezért fontos ezeket elemezgetni szerintem, mert ezek segítenek felkészülni a kisebb-nagyobb küzdelmeinkre már jó előre. 

És aki felkészült, az nagyobb valószínűséggel kerül ki győztesen a küzdelmes helyzetekből. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én szeretek győzni a legkisebb és legnagyobb harcokban is.

A Napfogyatkozáskor a Hold a Földről nézve elhalad a Nap előtt, így kitakarja előlünk, ez által lefogja a Föld elől a Nap energiáit. 

Napfogyatkozás 2023. október 14.
Napfogyatkozás 2023. október 14.

A Napfogyatkozás helye, jelentősége

Mérleg 21°07` – ezt kell megtanulni, ezen a ponton lesz majd a képletben a Napfogyatkozás 2023. október 14-én. 

A Nap a Mérlegben 

Alapvetően a Nap a Mérleg jegyben a szépségről, harmóniáról, alkotó munkáról, toleranciáról, tapintatosságról, barátságosságról, békességességről (nem a propagandisztikus módon, hanem tényleg békés természetről), vállalkozó kedvről, kitalálásról-feltalálásról, konfliktuskerülésről és kompromisszumok kereséséről szól. Jellemző lehet még a döntésképtelenség, befolyásolhatóság, szemléletmód kívülről történő formálhatósága, az érzések elnyomása, fel nem vállalása, és némi slendriánság is. 

(Nevezhetjük nem átgondolt nagyvonalúságnak is.) A Mérleg Napúak egyébként kedves, barátságos, néha nehezen kifürkészhető, zárkózott, introvertált emberek, akikkel egyébként nagyon könnyű jóban lenni. Széplelkűség, stratégiai gondolkodásmód, újra való nyitottság is igaz rájuk. 

A jegy ura a Vénusz, amely eközben éppen a Szűz jegyben fog járni, miközben meg a Merkúr a Mérleg jegyben a Nap közelében lesz (laza együttállásban is vele), így uralmi csere jön létre köztük, ami meglehetősen kedvező még egy Napfogyatkozás esetében is. 

Ha a jegy ura erős, akkor tudja dominálni a jegyében járókat, de legalábbis meg tudja színezni a “játékukat” a saját szája íze szerint.

Jelen esetben így egyszerre tudnak érvényesülni vénuszi és merkúri hatások, ami segíthet tompítani a Napfogyatkozás negatív hatásait.

A Nap a Mérleg jegyben esésben van, ez kifejezetten nem tekinthető optimális állapotnak, de ez most számunkra azért érdekes, mert hozzá képest a Hold “idegenként” van jelen (a dignitás szempontjából) a Mérleg jegyben, így a kettejük között lévő erőpozíció szempontjából a sem-sem állapot áll fenn: tehát egyikük sincs különösebben jó pozícióban ahhoz, hogy dominálja ezt a helyzetet. Ez Napfogyatkozás tekintetében még akár jó jel is lehet.

A Hold a Mérlegben

Természetesen a Holdnak is van jelentése a Mérleg jegyben: harmónia, kiegyenlítettség, béketeremtés, fair és tisztességes viselkedés, művészi érdeklődés, diplomata beállítottság, stílusos megjelenés. A szeretet van nála központban, könnyen alkalmazkodik. Kerüli a konfliktust, de akár az “inkább homokba dugom a fejem” módon is. Közben jellemző rá, hogy határozatlan, tanácstalankodó, érzelmileg kissé labilis, álmokat kergető, realitástól eltávolodó. 

Mint látható, a Nap és a Hold a Mérleg jegyben nagyon hasonló életterületeket fednek le, csak a Nap a személyiséget tekintve dominál, a Hold pedig az érzelmeket tekintve. 

Ha a Nap és a Hold is a Mérleg jegyében van, akkor biztosan egyértelműen jelen vannak a harmonikus jellegzetességek, de az árnyoldalak is kettős erővel hatnak.

Ha a problematikát keressük, akkor kapásból azt mondanám, hogy inkább a Mérleg jegyében legyenek Napfogyatkozások, mintsem például a Skorpióban (ami tavaly volt) – mintha persze kívánhatnék ilyeneket :).

Ha nagyon fel akarok készülni valami nagy kihívásra, akkor azért már látszik az is, hogy mik lehetnek terhelt területek:

 • döntéshozatal képessége, 
 • határozatlanság-határozottság témaköre,
 • kompromisszumok kérdése – és ezek ellenében az akarnokság dominanciája,
 • a másokkal való kiegyezés teljes képtelenségének megjelenése,
 • az erőből kommunikálás és cselekvés, 
 • a felbillent és teljesen megborult lelki egyensúly lehetősége,
 • gondolkodásmódbeli elborulások szélsőségek irányába,
 • arany középút teljes elvétése.

Ezeket megfigyelheted esetleg magadon is a Napfogyatkozás napján és előtte-utána egy-két nappal is már, de majd a tranzitokkor is újra felerősödnek ezek a jellegzetességek. (Lista a cikk végén, hogy mikor kell odafigyelni ezekre a dolgokra majd a következő sok-sok hónapban.)

Külön figyelem kell a kommunikációra és kapcsolatteremtésre!

A Merkúr laza együttállásban lesz a Nappal a Napfogyatkozás idején, de közben a képlet Ikrek Aszcendensének ura is. 

Sokan még mindig azt hiszik, hogy nincs igazán nagy jelentősége annak, hogy mi hangzik el a szájukból, mit írnak le a közösségi médiában, vagy, hogy mit dumálnak bele megmondó emberek a nagyvilágba.

Szeretném jelezni, hogy irtózatosan nagy a jelentősége. A Merkúr által a kimondott és leírt szónak irtózatosan nagy ereje van napjainkban. (Ezért is bíztatok mindenkit írásra.)

Egy Merkúr által dominált Napfogyatkozás, az huhh… én szeretem a Merkúrt, számomra csupa jót hoz, de túlerőben van ebben a modern világban, és nyilvánvaló, hogy nem tanultunk meg még bánni vele.

Azt javaslom igazából egész hétre, a Napfogyatkozás tekintetében, hogy kétszer, de inkább háromszor gondold meg, hogy mit mondasz ki a száddal és mit írsz le a kezecskéiddel, minek adsz hangot, mit kommentálsz.
Aludj most minden kommunikációra inkább kettőt, és nyugi, majd bepótolhatod a következő héten, de most inkább maradj visszafogott és csendes, mintsem kinyilatkoztató és harsány kommunikátor. 

Közben kontroll csoportként figyelheted a politikusokat, hogyan beszélnek majd butaságokat, összevissza és átgondolatlanul, ész nélkül. 

Továbbá figyelheted náluk azt is, hogy ha mondanak is valami konkrétat, két csavar lesz bennük, tehát még véletlenül sem az lesz a mondókájuk lényege, ami annak tűnik, ráadásul a célja, motivációja sem az, mint ami első ránézésre látszik. 

Egyébként vannak vonulatok, amik hetekkel a Napfogyatkozás előtt már megjelennek, összefüggésben a még meg sem valósult fogyatkozással. 

Hogy miért van ez így? Azért van ez, mert valószínűleg a dolgok mögött lévő emberek egyikének-másikának képletében kiemelten érintett a következő (vagy valamelyik előző) Napfogyatkozás pontja, így náluk már korábban dolgozni kezdenek a mechanizmusok, ami nem érintettekre kb. aznap, meg utána néhány hónap egy-egy napján fog majd hatni.

Ez a domináns Merkúr ebben a képletben az elméletgyártás és az ál-elméletgyártás nagymestere, megfűszerezve némi fecsegő felhanggal. 

Napfogyatkozás a 6-os házban

6-os házas Nap jellegzetessége a munka (és az egészség) viszonylatában: vezetői minőség, hierarchia fontossága, rendszerszintű működőképesség biztosítása, káosz felszámolása, rendteremtés, áttekinthető és letisztult struktúrák, teljesítménycentrikus, kármegelőző, progresszív gondolkodásmód, gyakorlatiasság, ügyesség, türelem, kitartás, koncentráció, önállóság – és mindezek kiemelten az egészségügyben kiteljesedve.

6-os házas Hold jellegzetessége: kifejezetten a hiányosságokra és problémákra koncentrált munkavégzés, amivel nélkülözhetetlenséget lehet elérni egy munkahelyen. Változatosság jelenléte a munkában, gyakorlatiasság, türelem, de közben a kiemelkedéstől való ódzkodás, kapaszkodás a középszerűségbe. Szélsőségesen diszharmonikus üzemmódban gerinctelenség, alamusziság, sunyiság a munkában, szeszélyességgel, kiszámíthatatlansággal fűszerezve, némi pszichoszomatikus betegségre való hajlammal. (Pl. belebetegedés a munka kreatív kerülésébe.)

A többiek

Természetesen a Napfogyatkozás képletben számít a többi, konkrétan a Napfogyatkozás helyével nem érintkező, de attól még az egész képlet teljességéhez szükséges és jelen lévő égitest is. 

A képletnek két kifejezetten erős szereplője van, velük érdemes kiemelten foglalkozni:

Neptunusz – uralomban – a Halakban és a 11-es házban, retrográd üzemmódban. A Neptunusz az én értelmezésemben a legmagasabb szintű szellemiek analógiája, de ez által a sokak általi (asztrológusokra gondolok) értelmezés is jelen van: a valóságtól való teljes elszabadultság, olykor akár még őrületes formában is.

Ahhoz, hogy a Neptunusz elképesztően erős szellemi kiteljesedettségét támogató energiáit tudjuk használni, nem árt, ha nyitottak voltunk már korábban a józan paraszti észre is, meg úgy egyébként nyitottak vagyunk mindenre, miközben a kritikai érzékünket sem veszítjük el. 

Ha ezeket a szinteket nem léptük meg, akkor – és azoknál, akikre ez igaz – a Halak Neptunusz, ami ekkora erőt képvisel, mint amit jelen pillanatban mutat, a gyakorlatban például a propagandisztikus és dezinformációs energiákban csúcsosodik ki. Az is szellemi erő, csak brutálisan elfajzott. Diszharmonikus.

Ezt minden nap látjuk magunk körül, hogy ez jelen van, és én azt várom majd a Neptunusz pár év múlva következő jegyváltásától, hogy ez az álhíres-propagandisztikus-nyíltan hazudozós világon túlhaladunk majd emberiségileg. Most kapjuk a leckéket, szerencsére nagyon sokan maradtunk még észen. 

A retrográd üzemmód jelentheti azt is, hogy most ezek a neptunuszi energiák inkább a felszín alatt forronganak-bugyognak, és szemléletformáló, gondolkodásmód formáló, életsors formáló hatásukat csak később hozzák nyilvánosságra. A 11-es házban érintve vannak általa a pártok és különböző társadalmi szerveződések is. 

Így kicsit előreszaladva a mundán értelmezéssel: én nem lennék meglepve, ha később még érdekességek derülnének ki éppen alapított pártok megszületéséről, politikai értékrend felvállalásáról, és hasonló, kisebb-nagyobb pártok háza táján történő szellemi átrendeződésről. Ezekre irtózatos nagy szüksége is van a magyar társadalomnak – ezekre a szellemi átrendeződésekre –, szóval ez itt egy jó jel a jövőre nézve. 

Mars – uralomban – a Skorpióban és a 6-os házban, kellemetlen kvadrát fényszöggel a Plútótól. Ez a kellemetlen kvadrát fényszög pozícionálta október 7-e reggelére az Izraeli-Gázai konfliktust, szóval ezt nem bagatellizálnám el, bár ez már egy “múló” kapcsolódás ebben a képletben. 

A Mars a Skorpióban a lendületről, szenvedélyről, hatékonyságról, céltudatosságról szól – és itt ráadásul a jegy elején, igencsak felfokozott energetikával bír –, de diszharmonikus állapotban a destruktív energiákról, a kirobbanó agressziról és a pusztításról is. Azt mindenki eldöntheti a saját életében, hogy számára majd ez a nap éppen mit hoz, mindenesetre érdemes visszafogni magát mindenkinek, kb. minden területen. 

Betegségek fellángolása, gyulladások súlyosbodása – de aztán lecsengése – is várható ettől a 6-os házas Marstól.

A Plútó a Bak végén, de már előre felé haladó állapotban van: a héten állt ismét ebbe az irányba, eddig retrográd volt az elmúlt hónapokban. 

Ez az előre indulás azt jelenti, hogy éppen friss energiákkal takarítja el a szükségtelen vackokat az útból, és ezt teszi a 9-es házból ebben a képletben. A Napfogyatkozással összefonódva itt van egy nagyon erőteljes lezáró, pontot a mondat végére kitevő, szemfelnyitó vonatkozása, ami a magas értelmi zónában történik. Én ennek örülök, lásd majd a mundán résznél.

Lehet kapcsolódása törvénykezéshez, ideológiákhoz, külkapcsolatokhoz, felsőfokú tanulmányokhoz, meg úgy egyébként minden értelemhez kapcsolódó dolog felső fokához. A Bak, ahol most a Plútó gyors előre-rajtot vett, a Szaturnusz otthona, de az most innen távol van, éppen némiképp “pihenő” üzemmódban, tehát nem tud hatalmat gyakorolni a Plútó szélsőségessége fölött, és a 9-es ház eredeti ura, a Jupiter is mással van elfoglalva, tehát szintén szabadjára engedi a Plútót. 

A Marstól származó nehéz fényszög – lásd fentebb említett Izrael-Palesztina konfliktus kicsúcsosodását – cseppet sem szabad, hogy elkerülje a figyelmet. Persze most nem a Plútó a főszereplő, de ő nagyon erős játékos a pályán, így rá mindig érdemes figyelni. 

Az imént említett Szaturnusz a Halak jegy elején, éppen hátrafelé tart a saját Vízöntő jegye felé, szóval éppen el van foglalva csipcsup érzelmi korlátozottságaival, de az érdekes, hogy ezt a X-es házban, a sikerek házában – és egyébként az uralkodó elitet szimbolizáló házban – teszi. 

Ha jön egy csapás például az élettől, akkor azt jobb, hogy ha erős, magabiztos Szaturnusszal várjuk, ami által mozgósítva vannak a túlélő és a következtetést levonó energiák. Egy érzelmileg nem épp stabil, káoszban éppen az összeomlás határán billegő (de egyébként ebben is végletekig kitartó) Szaturnusz jelzi, hogy a megpróbáltatások túlélésére nem biztos, hogy készen állunk, tehát a nagyfokú koncentrációs és logikai képességet – ami a Neptunusznál már említésre került – kellene segítségül hívni. 

Ezen a napon a meditáció fokozott gyakorlásával sokat tehetsz azért, hogy semmi ne érjen esetleg felkészületlenül. 

A rendrakás, takarítás, dolgok rendbetétele, a problémákkal való őszinte szembenézés is lehetnek még esetleg feladatok, hogy a káosz és az entrópia uralmát kiiktasd. 

A X-es házas, éppen érzelmi dolgaival és a kaotikus helyzetével molyoló, Vénusszal pont szembenálló Szaturnusz a sikertelenség és a kudarcok klasszikus szimbóluma, a Napfogyatkozás pontja ezzel lesz még terhelt pluszban. Ezen a napon ne akarj semmi különöset sikerre vinni, illetve ne lepődj meg, ha a szokásos sikereid helyett most kapsz egy kis kudarcot mutatóba.

A Jupiter a Bikában és a 12-es házban szintén retrográd üzemmódban leledzik. Alapvetően a Bikában a Jupiter az értékes dolgokat akarja megőrizni és ezek hatókörét növelni, tehát eszkalálni például a jólélet. De ezt retrográd üzemmódban – tehát hátrálva –, továbbá a 12-es bezárkózó, introvertált, magasabb szintre lépni készülő házban akarja most tenni, így ebben a helyzetben cseppet sem tudja kiteljesíteni. Ez az állás igazából így egy jele annak, hogy nincs is mit megőrizni és növelni… 

Ez nemcsak a Bikával analóg anyagiak és anyagi biztonság szempontjából igaz, ami például ráültethető a magyar gazdaság és a magyar emberek gazdasági állapotára is. Hanem ami lényegesebb, az a kulturális értékrend hiánya, ami társadalmi értékrendi és szemléletmódbeli hiányt is jelez. 

A saját anyagi helyzetedre ezt úgy tudod lefordítani, hogy ha mostanság veszteségek is érnek, vagy nyilvánvalóvá válik a megszokott életszínvonal csökkenése, akkor az ellen tanulással, önfejlesztéssel, szemléletformálással tudsz tenni. Erre tudom kezdésnek például a Gazdagodás Receptje tanfolyamot tanulmányozni.

A mundán résznél visszatérek az ország egyre pusztuló gazdasági állapotából való kilábalás lehetőségeire, de még van egy bolygónk!

Az Uránusz a Bika jegyében és a 12-es házban, szintén retrográd üzemmódban, hátrafelé haladva találkozik a Napfogyatkozás pillanatával. Az Uránusz a Bikában a birtoklásról, a földi javak megszerzéséről és az ezzel kapcsolatos szabadságról és felszabadultságról szól. Egyébként kifejezetten gyenge ebben a jegyben, de mivel a Bika a Vénusz otthona, elég gyors váltakozásban kap különböző fényszögeket a saját jelenlegi urától ez az Uránusz, és ez igencsak hektikussá teheti a különböző időszakokat. 

A 12-es házban – ami sokkal inkább szól szellemiekről, mint anyagiakról – az összes pozitív lehetséges forgatókönyv, amivel az Uránusz dolgozhat, az gyakorlatilag ki van iktatva. Nagyon nagy kihívása itt az, hogy annyira lázad a bezártság ellen, hogy közben önmagát zárja csapdába. Például annyira lázad egy ideológiai ellen, hogy közben egy másik, ellenoldali ideológia rabjává válik. Ami viszont előny, hogy az Uránuszban mindig van erő a változtatásra, akár a durva, elvágólagos változtatásra is – mondjuk legkevésbé a retrográd időszakaiban…

A két uralmi cserés bolygóról a Vénuszról és a Merkúrról már volt szó korábban.

Napfogyatkozás mundán értelemben

A Napfogyatkozás azon túl, hogy az adott napon milyen színezetű problémákra mutat rá, leginkább a mundán asztrológiában jelentős, ugyanis a Nappal azonosítják az uralkodókat, legfőbb vezetőket, például államelnököket, miniszterelnököket.

A Holdat meg a néppel azonosítják az asztrológiában.

Összevetve ezt a Napfogyatkozás képletet az ország képletével, azt tudom mondani, hogy:

 • A Napfogyatkozás az ország I-es házába esik. Ez így duplán jelöli Magyarországon a valóban hatalmat gyakorló elitet és személyeket – a Nap jelöli őket egyébként is, de így már nem is lehet kérdés, hogy vonatkoztatható-e ez hazánkra: igen, abszolút.
 • Kvadrát fényszög az ország Szaturnusza és a Napfogyatkozás Plútója között. Ez sok hasznos, eltakarító felismerést hozhat, de az érintett eltakarítottaknak sok kellemetlenséggel is fog járni. Az eltakarítást inkább a felső kör fogja kezdeményezni és motiválni, nem pedig a nép, illetve inkább a felső kört fogja érinteni.
 • Szembenállás az ország egyébként sem erős (szintén Bikában járó) Jupitere és a Napfogyatkozás igencsak erős Marsa között. Kirobbanó agressziót jelez ez az anyagi biztonság gyengülése és elvesztése miatt. Nagy jóindulattal jelezheti azt is, hogy önmagunkban megtaláljuk a belső hajtóerőt és felhasználjuk a saját anyagi biztonságunk érdekében is, én ennek drukkolok. Mindenképp szélsőséges jelenségek lesznek majd jelen.
 • Az ország 11-es házából kvinkunksz fényszög a Napfogyatkozás Vénuszától az ország 6-os házas Holdjának. Biztos van aki ebből kiolvas valami cukiságot is, de nekem rögtön a népen élősködő politikusok jutottak eszembe… Ez nagyon erős jel, és azt hiszem a mostani közvélemény kutatások halvány elmozdulást jelentő, senki földjére egyre többeket pozícionáló felmérései is bizonyítják ezt. (Senki földje: fogalma sincs, hogy milyen pártra szavazzon. Minél nagyobb ez a szám, annál jobb hír ez nekünk össztársadalmilag.)

A nehéz képletekben is az a jó, hogy megmutatják a lehetséges kiutakat, tehát sosem kell búsulni semmin.

Az ország számára a kiutat a jelenlegi nehéz helyzetekből a tudatosság, a gondolkodásmódbeli szükségszerű változások, és a szemléletmód változtatásának igénye tudná megadni. 

A gondolkodásmód és a szemléletmód között az a különbség – még mielőtt valaki azt hinné, hogy két kifejezést használok ugyanannak a leírására –, hogy 

 • a gondolkodásmód maga a kognitív folyamat, 
 • a szemléletmód pedig a gondolat alapállását is már érzelmileg is feltöltő kitörési pontként fogható fel (egyfajta nézőpontként, gyújtópontként fogható fel.).

Mondok példát:

Szemléletmód az, hogy “nemzeti érdek”. 

Gondolkodásmód az, ahogyan a társadalom ehhez viszonyul az egyéni és csoportos, beültetett versus szabadon termő gondolatrendszereivel. 

Ahányan vagyunk, annyi viszonyulás van, de általáan mindenki képes a “nemzeti érdek” nézőpontból kiindulni valamiféle érzelmi és értelmi töltettel (mondjuk erőteljes szívdobbanással, vagy épp ellenkezőleg, jól fejlett undorral), de például az már egy gondolkodásmód, egy bonyolult gondolatrendszer, hogy “Aki nem érti ezt a nemzeti érdek dolgot, az már esélyes, hogy hazaáruló, és őt illik utálni”. 

Nálunk szerintem már eleve a szemléletmód is hibás (illetve hiányos), mivel túlságosan korlátozott és erőből dominált. 

Egy országnak, egy nemzetnek, egy államnak sokkal több érdeke van és lehet, mint például a nemzeti érdek. 

Nem lehet 9.3 millió embert besűríteni két szóba, és pláne nem lehet aztán kirekeszteni azokat, akik ennél többet is szeretnének, meg ennél egyébként több szemléletmód alkalmazására is képesek lennének az ország érdekében és a saját érdekükben is.

A gondolkodásmódok és a gondolatrendszerek pedig már ebből a torz alapállásból következően iszonyatosan széttartóak ebben az országban.

A kormány azon dolgozik, 

 • hogy a saját szavazói gondolatrendszereit összetartsa, egy irányba rendezgesse és ehhez nem fél használni akár még a szuggerálást és a megtévesztést sem, 
 • aki pedig nem tartozik a szavazói köré, azok gondolatrendszere – a kormány szándéka szerint – legyen minél inkább összezavarodva, legyen széttartó, legyen töredezett, parttalan és ilyenformán tűnjön már az érintett egyének számára is feleslegesnek. Erre MINDIG a harciasságot használják – harc valamiért, vagy valami/valaki ellen. Tudom, ez már nyilvánvaló minden közügyekről gondolkodó számára, de ennek ott vannak a jelei is az ország képletében, szóval ez nekünk meg is van írva, ezt nem a méhek meg Orbán Viktor hordták így össze.

A kérdés az, hogy ebből hogyan lehet ugyebár kitörni. 

Ez a Napfogyatkozás képlet ad ehhez a kitöréshez erőt, de persze ezek a fogyatkozás képletek nem igazán írnak le előremutató folyamatokat, hanem ugyebár a problémákat jelzik főként a hatalmi elit számára (szempontjából).

A változás nagyon nehéz dió, mert ez probléma-tudatosságot igényel, de az meg most meglehetősen káoszos. Ráadásul mindennek össze kell most már omlania, hogy újra ki tudjuk találni magunkat egységes és gazdag országként. Miközben nagyon erős érdekek dolgoznak azon, hogy ne legyünk se egységes, se gazdag ország. (Közben persze az ellenkezőjét mondják, de igazából erről már nem mondanak semmit.)

Szerencsére a nép részéről már nem az “inkább homokba dugom a fejem” elv tarol, hanem a megtévesztés és a propaganda által beültetett gondolatok próbálnak még teret nyerni maguknak (lásd szemléletmód témaköre), de már nagyon omladoznak össze önmagukba (erre utal a Szaturnusz tehetetlensége is). Ebben viszont még azért kitartóak. 

Ebben az összeomladozásban össztársadalmilag az a rossz, hogy kiúttalanságot és elveszettséget jelent elég hosszú ideig.

Most kellene valódi közösségeknek épülniük – pártok helyett!!! –, mert a valódi közösségekben, amik akár csak néhány fős kis társulások, rengeteg erő és lehetőség rejtőzik. 

A saját portánkon való takarítás, és az erről szóló tapasztalások megbeszélése először szűkebb, majd egyre tágabb körben, rendkívül nagy társadalmi változást tudna beindítani, amit aztán gyors gazdasági fellendülés követne, de rossz hírem van: az politikai átrendeződéssel kell, hogy együtt járjon.

Érdemes most már végleg elengedni a “De én őt szeretem, meg olyan szimpatikus, meg olyan jót tudnánk együtt sörözni, meg vasárnap együtt ebédelni, meg én hű vagyok az elvtársakhoz, meg annyi jót tettek az országgal” alapon történő párt választást, és úgy egyébként a párt választást is. 

A társadalomnak el kell fordulnia a pártoktól. 

Ez az ellenzéki oldalon már zajlik (ezt már nem tudom hányadszorra írom le :D), de még nem elégséges. Meg nyilván sosem lesz ez teljes, de csak a kritikus tömeget kell elérni a fordulathoz. Nem mostanában lesz fordulat, de lesz majd, addig viszont szokni kell a személyi kultuszok lebontásának gondolatát is. 

A hatalmi elit a lejtőn száguld lefelé. Minden nap lehet ennek tanújelét látni a hírekben. De nagyon hosszú az a lejtő… Úgyhogy közben mint nép azt tehetjük, hogy GONDOLKODUNK. Sokat, mindig. 

Elemzünk, analizálunk, elméleteket gyártunk, modellezünk fejben, aztán ezt megbeszéljük egymással, kifejezetten ügyelve arra, hogy ezt ne harcolva és ne harciasan és ne győzelmi céllal tegyük. 

Ebben az országban látszólag az győz, aki viszályt szít. Pedig minden közéleti viszállyal pusztul az ország. Ezt kellene már felismerni. 

Tranzitok a Napfogyatkozás helyén – kritikus időpontok a következő bő fél évben

Hold tranzitok:

2023, 11. 11. 02:37

2024, 12. 08. 11:26

2024 01. 04. 20:13

2024 02. 01. 03:53

2024 02. 28. 10:19

2024 03. 26. 16:17

2024 04. 22. 23:41

2024 05. 20. 06:57

2024 06. 16. 14:56

Vénusz:

2023 11. 27. 05:14

Ezeken a napokon várhatóak olyan színezetű események, amely jellegzetességeket fentebb soroltam. Ezekben a napokban általában összesűrűsödnek a dolgok, érezhető, hogy fennforgások vannak, csak nem nagyon tudjuk mihez kötni. Van, hogy azt érezzük, hogy “Hát ez meg most honnan jött?” – és az esélyes, hogy korábbi Napfogyatkozáshoz köthető.

A következő esemény a Holdfogyatkozás lesz két hét múlva – 2023. 10. 28 -, aztán Napfogyatkozás legközelebb 2024. 04. 08-án lesz, annak az elemzésével is jövök majd.

Addig gondolkodj sokat, az menő! 🙂

Rita

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.