A Napfogyatkozás mindig Újholdnál jön létre, és ezt bő két héttel később, Teliholdkor Holdfogyatkozás is követi.

A Napfogyatkozáskor a Hold a Földről nézve pontosan a Nap előtt halad el, tehát konkrétan eltakarja a Napot előlünk, földiektől, Holdfogyatkozáskor viszont a Föld árnyéka rávetül a Holdra, tehát ilyenkor a Föld takarja el a Hold elől a Napot.

A Nap és a Hold fővilágosítóknak számítanak az asztrológiában, jelentőségük mindig kiemeltnek tekinthető egy-egy képletben, akkor is, ha személyről van szó, meg akkor is, ha cégekről, vagy országokról-társadalmakról beszélünk.

A Holdfogyatkozás másabb jelentőségű, mint a Napfogyatkozás: a Hold fogyatkozása nem olyan alattomos és késői, utólagos hatású jelenség, mint a Nap fogyatkozása, így könnyebb tetten érni a következményeit, hatásait. Ráadásul szerencsére rövidebb ideig is kell számolni a negatívumaival.

Ugyanakkor mivel ez egyben Telihold is – ami mindig jelentőségteljes, és ezt sokan meg is szokták érezni – meg Holdfogyatkozás (árnyékba borulás) is, ezért egyrészt egyéni sorsokban is érdemes vele számolni, meg a mundán asztrológiában sem kell meglepődni azon, hogy ha valamiféle következménye van a jelenségnek az adott napon (meg előtte kicsivel meg utána kicsivel).

Hazánkból a 2022. május 16-ai Holdfogyatkozás igazából nem lesz látható, mert már nagyon világos lesz akkor, amikor a Föld elkezd beérni a Nap elé és leárnyékolja a Holdat, hiszen ez magyar idő szerint 2022. május 16-án, 6:12:35-kor fog megtörténni, amikorra a Hold már egy órával korábban „le is nyugszik”.

Fel szokott merülni Napfogyatkozásoknál meg Holdfogyatkozásoknál hogy “Ami nem látható tőlünk az nem is számít.”, de nem látható tőlünk az UV sugárzás sem, a Napkitörések sem, a Földet körülvevő magnetoszféra sem, mégis számítanak. Ez is a tudatosság egy pillére, hogy nem eltagadom magam elől a lehetséges hatásokat, hanem megnézem, hogy tényleg hatnak-e vagy sem, ha pedig nem tudom megnézni, akkor inkább azt feltételezem, hogy hatnak, aztán maximum kellemesen meglepődöm.

A 2022. május 16-ai Holdfogyatkozás képlete

Holdfogyatkozás 2022. május 16.
Holdfogyatkozás 2022. május 16.

Egyénileg mit jelenthet a május 16-ai Holdfogyatkozás?

Általában semmi jót. Bocsi! 😊 Előtte való nap, aznap és még utána való nap is bőségesen lehet érezni a hatásait:

  • Ahogy árnyékba borul a Hold, úgy érzelmileg érezhetjük a „beborulást”. Pesszimista felhangok jelenhetnek meg a gondolkodásunkban, gyengeséget érezhetünk azokkal a dolgokkal kapcsolatban is, amikkel előtte való napokban magabiztosak voltunk, de egyébként a pozitív lelki energiák megcsappanását érezhetjük nagyon jellemzően. Jó hír, hogy ezt csak szépen nyugiban túl kell vészelni.
  • Figyelmetlenség is előfordulhat, ezért bármi olyasmit végzel ezen a napon – meg előtte való nap és utána való nap – amihez nagy összpontosítás kell, máskülönben baj érhet, akkor inkább ne erőltesd a műveletet, vagy iktass ki nagy tudatossággal minden negatív gondolatot, minden borongós érzelmet, és csak úgy csináld! Pl. gépekkel való munkavégzés, autóvezetés, stb.
  • A 2022. május 16-ai Holdfogyatkozás nehezített lesz, mert az Algol nevű állócsillaggal fog együttállni a Nap (1 fokon belüli lesz az együttállás a Holdfogyatkozás bepontosulásakor), és az Algol az egyetlen állócsillag, aminek a szembenállását is nézzük, és hát mi lesz pont vele szemben értelemszerűen? A Telihold. Ami éppen árnyékba borul. Ezekben a napokban kerüld a konfrontációt, ne menj bele rázós helyzetekbe, ne veszélyeskedj és ne kockáztass! Se pénzt, se egészséget, se testi épséget, se játékból, se menősködésből, se megszokásból ne kockáztass semmit!
  • Az előbbi pont folytatásaként: ne menj veszélyes helyekre, nézz a lábad elé és a fejed fölé is. Az Algol sokak szerint az egyetlen olyan gonosz állócsillag, ami nem tanít, hanem csak büntet. Lecsap, majd megy tovább, és nincs tanulság, nincs következtetés, csak brutális végkifejlet. (Tudatos emberek mások Algol-lecsapásaiból is tudnak tanulni, szóval a tudatosság ennél is fontos, csak ennél még magasabb szinten.) Tehát ezek fokozottan veszélyes napok lesznek (május 15-16-17) egyéni szinten.
  • A Holdfogyatkozáskor általában megnövekszenek a bűncselekmények és a balesetek is. Azért is van ez így, mert az ember teljesen elveszíti az érzelmi kontrollt, és bár ebből naivan következtethetnénk arra is, hogy kontrollálhatatlan jókedve is támadhatna valakinek, de nem az szokott, mivel ez masszív energiahiányos állapot. Szóval senki ne higgye azt, hogy ez akár jól is elsülhet.
  • Eleve hangulatzavarokkal küzdőknél ez egy nagyon nehéz néhány nap lehet.
  • Természetesen tudatossági szintnek megfelelően ezeket a napokat is könnyedén át lehet vészelni, például kreatív tevékenységek elmélyült végzésével, könyvolvasással, tudatosság további fejlesztésével, értelmes emberekkel történő – de velük is némiképp távolságtartó – beszélgetésekkel, gyerekek önfeledt babusgatásával és szeretgetésével, kutya-macska ajnározásával.
  • El lehet menni a természetbe is töltekezni ezeken a napokon, de inkább ne erőltesd ezt, mert mások nem lesznek az utakon annyira észen, mint te lennél, és az Algol mások személyében is képes lecsapni. Szóval inkább vonulj el! Egyébként ilyen és hasonló rázós helyzetekkor mindig a csendes elvonulás és elmélkedés egy jó megoldás lehet az átvészelésre, tehát az alap megoldókulcs az mindig a magány, a befelé fordulás, esetleg ima, meditálás, zenehallgatás, és csendes szórakozás, például sok-sok szintlépés számítógépes – vagy okostelefonos – játékokkal. Nem vicc! Egész nyugodtan játssz!
  • A magyar idő szerint a 6-os házba fog esni a Holdfogyatkozás, ez a munka háza is. Ha valakinek ez valamilyen módon összepasszol a saját egyéni képletével és kinéz az elbocsájtás is számára, akkor ezen a három napon esélyesebb, hogy elküldik, ha meg valaki új munkát keres, nem valószínű, hogy ezeken a napokon kapja élete legjobb ajánlatait. Az eredmények learatásának háza is ez – anyagi szinten –, így a legnagyobb hasznot nem itt, ezekben a napokban lehet majd realizálni, de akár még veszteség is kinézhet, szóval csak okosan az anyagiakkal és a munkával!
  • Az érintett jegyek ugyebár: Skorpió (Hold), Bika (Nap), Ikrek (Aszcendens) – ilyen jegyűeknek vagy ilyen Aszcendensűeknek ha lehetséges, még inkább tudatosnak kell lenniük a fentieknél, vagy az önmagukhoz képesti szokásosnál.

Én egy kellemes kis kulcscsonttörést egy Holdfogyatkozás estéjén szenvedtem el 13 éves koromban. Először megcsodáltam a Holdfogyatkozást, majd a vége felé, mikor már tizenötödször álltam ki a teraszra és már éppen lehúzódott a Föld árnyéka a Holdról, akkor bamm, dobtam egy hátast a konyhában egy nedves folton, és reccs, és 6 hétig nem kellett iskolába mennem… (Az a kulcscsontom háromszor volt eltörve, ez volt a harmadik esete.) Ez úgy működik, hogy ha valakinél terheltek a csontok például a Szaturnusz által, akkor nyilvánvalóan olyan napokon történik meg a törés, amikor a bolygók is ilyen fura összefüggésben vannak. Életem során ezerszer estem el. De „csak” négyszer tört el valamim, és kettőt vissza tudok követni, hogy az egyik az Holdfogyatkozáskor volt, a másik meg egy számomra sokszorosan nehezített napon, amikor nem lett volna szabad kimozdulnom otthonról, de végül abból is kihoztam a maximumot.

A Hold és a Nap ezen a napon masszív kvadrátban lesznek a Szaturnusszal, ami ilyen csontokat érintő dolgoknak biztosan nem kedvez, mint ahogy a korlátok átszakítása is könnyen bekövetkezhet ilyenkor, de olyan módon, ami valahogy nem jó kimenetelű. Gátszakadás, szakadékba zuhanás, leesés, barlangbeomlás, föld alatti dolgokkal kapcsolatos problémák mind szóba jöhetnek. A Szaturnuszt én jótevőnek tekintem – ezzel kapcsolatban sokan vannak más véleményem –, mert ő egy tanítómester, „aki” nyilvánvalóan kijelöli a korlátokat is. Ilyen helyzetekben lehet, hogy úgy tanít, hogy elveszi a korlátokat és megnézi, hogy nélkülük leesel-e…

Persze lesznek jó fényszögek is, például a Neptunusztól, sőt, a Plútótól is, de ilyenkor nem várható a jó fényszögektől, hogy helyreállítják vagy szintbe hozzák az alapvetően mínuszos helyzeteket, ugyanakkor az sajnos elvárható, hogy az alapvetően mínuszos helyzeteken a nehézségeket jelző fényszögek még tovább rontanak. Szóval tessék odafigyelni arra a Szaturnuszra! (Ami egyébként a leggyönyörűségesebb bolygó a világon szerintem 😊.)

Hogyan álljunk tudatosan az ilyen helyzetekhez, jelenségekhez?

A tudatosság egy folyamat, amikor gondolatok, érzések, szokások és érzelmek által abszolút nyomon vagyunk az adott helyzeteket illetően. Nem tudatlanul, bohón, ész nélkül, lendületből megyünk bele az élethelyzetekbe, hanem felkészülten, ami azt is jelentheti, hogy veszünk egy nagy levegőt az adott pillanat előtt, meg azt is jelentheti, hogy 10 éve készülünk testileg-lelkileg a helyzetre.

A tudatosság, amit ilyenkor emlegetek az mindig valamiféle előre felkészülést jelent igazából. Az, hogy TUDOD, hogy nagyjából mi vár rád, azzal már elvégezted a fél feladatot!

A nehéz fényszögek feladatokat is jelölnek, én biztos, hogy elébe mennék a Holdfogyatkozás kapcsán a dolgoknak egy önkéntes önkorlátozó döntéssel, például ezekben a napokban lemondanék a kirándulásból, barlanglátogatásról, meg egyébként a nagy szabadság utáni vágyakozás helyett is ezen a három napon – de legalább 16-án – valami mással foglalkoznék, nem azzal, hogy lebontsam a korlátokat. De semmi olyasmivel nem foglalkoznék, amihez köze van a földdel való munkálatoknak. A nehéz fényszögektől nem kell félni átlagos napokon, mert azok jelzik, hogy „Na, ha itt dolgozol szorgalmasan, akkor nagy lesz a jutalmad.” De Holdfogyatkozáskor ez más.

A Merkúrtól is kemény fényszöget kap a Hold – szembenállás –, és ráadásul halad is ennek kiteljesedése felé, tehát a közlekedéssel kapcsolatban tényleg legyél nagyon körültekintő, megfontolt, és ha érzed, hogy ha nem te uralod a helyzeteket, és tompultak az érzékszerveid, akkor húzódj vissza a legbiztonságosabb zugodba, az otthonodba! Ott is a legbiztonságosabb sarokba!

Ráadásul a Holdfogyatkozás hétfőre fog esni, és a hétfő hagyományosan a Hold napja. Ha esetleg arra gondolnál, hogy kiveszel arra egy nap szabadságot, az jó ötlet lehet. Munkáltatóknak is azt javasolnám, hogy ne ezen a napon akarják a munkában megváltatni a világot, mert nagyon nem fog menni. Miniszterelnököknek pedig azt javasolnám, hogy ne ezeken a napokon esküdjenek fel újra, de hát úgyse hallgatnának rám.

És a többiek?

Természetesen számít az adott időpillanatban az összes többi bolygó, állócsillag, fényszög, haladás minősége, de ezeket nagyon nehéz általánosítani, mert például egy Bakban retrográd Plútó hatása egy ilyen szituációban már nagyon függhet attól, hogy például ki milyen viszonyban van a saját Plútójával mondjuk tudatosság szinten, meg az adott Plútó – vagy bármilyen bolygó – milyen összefüggésben van a saját képletünk ugyanazon pontjával, különböző aspektusaival, stb. Tehát ez már egyéni elemzés kérdése, hogy mi-hogyan-mivel-mennyire-mikor-mit csinált már és az most mit jelezhet 😊.

Mi a helyzet ezen Holdfogyatkozás magyarországi – mundán asztrológiai –jelentőségével?

Ilyenkor is, mint Napfogyatkozásnál is, érdemes azt nézni, hogy van-e kapcsolódás alapvetően az ország képletével, és ha van, akkor lehet tovább nyomozni.

Most nem látok Magyarország képletével olyan egyértelműen jelentős összefüggést, ami alapján nagyon rá kellene robbanni mundán asztrológiailag erre a Holdfogyatkozás képletre. Szerintem.

Magyarország asztrológiai képlete
Magyarország asztrológiai képlete

Közvetetten annyit látok, hogy a Szaturnusz pont ott lesz ezen a Holdfogyatkozós napon, ahol a Magyarország képletében a 2-es ház, vagyis a nép és annak testi-szellemi-anyagi tőkéje kezdődött, és anno oda esett az ország felszálló Holdcsomópontja is, arra a pontra.

Nem fogok újat mondani, de ebből arra következtetek, hogy még mindig korlátozottak azok a képességeink össztársadalmilag, amik az anyagi biztonsággal, a felhalmozással, a tőkéink (anyagi-szellemi-lelki tőkék) optimális kihasználásával kapcsolatosak. Anno a Holdnak ezzel a ponttal éppen szembenállása volt, tehát az egész ország képlete arra épült, hogy ezekkel mindig is gond lesz, hacsak nem leszünk ebben pokolian tudatosak.

Ebből a képletből úgy tűnik, hogy ez még mindig feladat, és azt, hogy ezt a feladatot hogyan oldjuk meg éppen aktuálisan mi, a magyar nép, azt döntse el ki-ki maga, már ha hozzáfér bárhol is IGAZ információkhoz. Merthogy ez manapság már igazából kizártnak tekinthető. Én ebből úgy látom, hogy SEHOGY nem oldjuk meg össztársadalmilag ezt a feladatunkat, még mindig nem.
De attól egyéni szinten még ebben is lehetsz sikeres, mint magyar ember!

A társadalmi dolgokról nem kell agyalnod, tegyél magadért és az majd hat társadalmi szinten is.

Összevetés a Napfogyatkozás képletével

Ha lenne szoros összefüggés a Holdfogyatkozás és Magyarország képlete között, akkor lenne a Napfogyatkozás képletével is – mivel a Napfogyatkozás képletének volt összefüggése Magyarország képletével ­–, de igazából, ha azzal összenézem, akkor is látszik, hogy nincs szoros összefüggés ebben a képlet-háromszögben a Holdfogyatkozással, tehát ez egy visszaellenőrzés is ilyenkor. Ha lenne összefüggés, akkor most azt is kielemezném, hogy a Napfogyatkozás hogyan függ össze a Holdfogyatkozással és abból mire lehet következtetni, de most ez nem adott. Majd az őszi Napfogyatkozás-Holdfogyatkozás kombinációnál visszatérünk még erre a lehetőségre is, most ezzel nagyon nem szükséges szerintem foglalkoznunk. Vannak eleve helyzetek, amik haladnak előre felé az útjukon, most külön egetrengető dolgot nem jelez a Holdfogyatkozás képlet, csak a feladatok további-folytatólagos elvégzését.

Egyébként mit jelent a Holdfogyatkozás a mundán asztrológiában?

A Nap-Hold viszony miatt az uralkodó (elit) és a nép viszonyáról szól a Holdfogyatkozás is. A Nap ez esetben a Bikában lesz (25 fok 17 perc), a Hold meg a Skorpióban (35 fok 17 perc), tehát azokban az országokban, ahol a saját ország-képletükkel ennek a két pontnak vagy a két jegynek jelentősége van, ott bizony figyelni kellene, hogy saját időszámításuk szerint melyik házba esnek a fővilágosító-pajtások ez esetben, és az mit üzen számukra.

A Holdfogyatkozásnak Ikrek aszcendense lesz nálunk, de mielőtt még arra következtetnénk, hogy az Ikrek jegyű USA-ra lesz akkor majd nyilván hatása a Holdfogyatkozásnak (azon, hogy Biden elnök még hivatalban és életben van, azon nagyon sok asztrológus igencsak komolyan csodálkozik…), akkor, ha visszatekerjük az órát, akkor láthatjuk, hogy az USA-ban valószínűleg Vízöntő aszcendense lesz ennek a pillanatnak (ha jól néztem a washingtoni időzónát), szóval ezzel nem juthatunk nagy következtetésekre csak így ukkmukkfukk. Nyilván adott országbeli asztrológusok vizsgálják a saját országuk mundán-asztrológiai vonatkozásait a Holdfogyatkozás tekintetében is 😊.

Még azért ránéztem Moszkvára is, nyilván mindenkit érdekel a háborús fejlemény, de nem elemeztem ki a teljes orosz képlettel összevetve, de majd talán egyszer azt is nyomom már fejből. Most az ő esetükre vonatkozóan azt lehet esetleg elmondani, hogy a nép az egyre inkább érzi, hogy sok örömük nem lesz ebből a háborúból, és az eddigi érzelmi energiájuk, ami muníciót adott nekik esetleg a borzalmaktól való elforduláshoz, hát most nem lesz olyan magas szinten, hogy tényleg el tudjanak fordulni… Ezt a hatást náluk erősíti a Vízöntőből leckéztető Szaturnusz is, de az ugye hat az uralkodó osztályra is, úgyhogy bármi lehet, még az ellenkezője is, de az biztos 😊.

Az igaz információkról egy kis ismétlés

Csak véleményeket lehet kapni most már a nyilvánosságban – ez is vélemény, amit itt közlök – de fontos is, hogy így legyen, mert a tudatosság útján ezek a nehezített pályák viszik előre igazából az emberiséget. A végtelen jólétben nincs fejlődés. Ezzel kell megtanulni együtt élni és ebből kell kihozni a maximumot.

De legalább van feladat! Az szuper jó, mert ha már az sincs, az gond… 😊

Az igazságot pedig bátran lehet keresni továbbra is, Istenben, Jézusban, Buddhában, meditációban, Univerzumban, asztrológiában, tudományban, sok mindenben. A keresés az tudatos hozzáállás, az csak jót jelenhet. Keress és találsz!

Rita

Te is kíváncsi vagy, hogy mi vár rád? Ha elakadtál, megakadtál, kátyúba kerültél, megtört a lendületed, motivációdat vesztetted, elveszítetted a lábad alól a talajt, ha kérdések özöne kavarog a fejedben, akkor az asztrológia így tud neked segíteni>>

Ui.: Az index fotóösszeállítása a világ minden tájáról a 2022. május 16-ai Holdfogyatkozásról>>

Még szintén kedvelheted

2 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.