A Napfogyatkozásokat az asztrológiában gyakorlatilag a szerencsétlenségek, betegségek, bukás, halál és hasonlóan vészjósló események előhírnökeként szokták használni és vizsgálni.

A Napfogyatkozás képletét és az utána következő hetek-hónapok-évek tranzitjait összevetve előre megjósolhatóak olyan események, amik hatalmas kihívásokat állítanak majd elénk. Tudatos ember ezeknek szeret elébe menni, így kevesebb szenvedéssel szembesülni majd aktuálisan. Az előre elvégzett lecke mindig sokkal többet ér.

Minden évben van Napfogyatkozás (kettő), csak nem mindig látszik a Föld minden pontjáról, a hatása ugyanakkor globális, mint ahogyan a napkitöréseké is (bár ez utóbbiak annyira kiszámíthatatlanok, hogy az asztrológia nem tud velük foglalkozni).

Miközben ezt a cikket írtam, éppen napkitörés volt, ami április 15-én érte el a Földet, és vasárnapig napkitörés riasztást adtak ki, mert olyan erős volt a kidobódás a Napnál, hogy most napokig várhatóak ebből anomáliák, ami az embernél például idegességben, feszültségben, fejfájásban, különböző, máskor simán elviselhető egészségügyi tünetek elviselhetetlenné fokozódásában nyilvánulhatnak meg. Ilyenkor rosszabbul alszunk, a kutyák mindenfélére ugatnak, a macskák oda piszkítanak, ahová nem szoktak, szóval kicsit minden megborul egy napkitöréskor.

Itt egy videó arról, hogy mi történik, mikor napkitörés van. 2:10 másodpercnél van egy ábra arról, hogy a Föld körüli mágneses mezővel mit művel. És ez olyan dolog, amit szabad szemmel nem látunk, mégis itt van velünk.

https://www.youtube.com/watch?v=twB62NYsaIg

Tehát van hatása a Nap különböző eseményeinek, így a helyileg nem látható Napfogyatkozásoknak is. (Holdfogyatkozásoknak is, majd erről is írok máskor.)

A Napfogyatkozás jelentősége tradicionálisan

Az asztrológusok annyira komolyan vették az ókorban, hogy a Napfogyatkozás mennyire ártalmas a közeljövőre nézve, hogy a Napfogyatkozás közvetlen megfigyelését sem javasolták senkinek, sőt, azt sem, hogy ilyenkor kimenjenek az emberek a szabad ég alá, de még ezt is tudták fokozni: az állatokat is behajtották ilyenkor. Nem az elsötétülés miatt, hanem a hatás miatt! A régi asztrológusok még nem biztos, hogy ismerték a Feng Shuit, de annyit már biztosan tudtak, hogy a saját fedél alatt vagyunk a legnagyobb biztonságban a bolygók és égitestek esetleges negatív hatásai elől elbújva. Feng Shuit barátnőmtől, Skultéty Andreától tudsz tanulni.

A Napfogyatkozásokból jósolták meg annak idején előre, hogy lesz-e például népfelkelés, az uralkodóval történik-e valami csúfság és hasonlók. A Nap ugyebár az uralkodót jelöli, a Hold meg a népet, tehát a Napfogyatkozásnak a mundán asztrológiában (ami országok, társadalmak sorsát figyeli) mindenképp nagy jelentősége van/volt/lesz.

A Napfogyatkozás vizsgálata számomra egy újabb lehetőség arra, hogy ilyen kozmikus jellegű tapasztalás által gyakoroljam azt a tudást, hogy minden összefügg mindennel és minden egységes, és minden egy időpillanatban létezik, és nem lehet és nem is szükséges szigorúan szétszálazni a dolgokat, mert a szétszálazás emberi lépték, az összefüggés meg isteni lépték.

Napfogyatkozás: 2022. április 30.

Napfogyatkozás 2022. április 30.
Napfogyatkozás 2022. április 30.

Az április 30-ai napfogyatkozás a Bika 10 fok 28 percén lesz és Magyarországról nem lesz látható: este 22:27:16-kor „pontosul be” innen, tőlünk nézve (de nem látva 😊). Tehát ekkor lesz a két égitest fokra-percre pontosan egyállásban a Földről nézve a mi helyi időszámításunk szerint, és ekkor a Hold részlegesen, a tőle telhető legnagyobb mértékben eltakarja majd a Napot (hivatalosan ez részleges Napfogyatkozásnak minősül). Dél-Amerikában tudják esetleg megfigyelni majd a teljes valójában ezt az égi eseményt, de ahogy fentebb kifejtettem, nekik sem javasolt…

De maga a Napfogyatkozás már előbb elkezdődik az előbb említett fok-perc pontos bepontosulásnál, amikor a Hold a Nap előtt áthaladva elkezdi kitakarni a napkorongot, és a bepontosulás utáni időszak sem pár perc lesz, hanem több, mint egy óra (általában), míg a Hold teljesen tovább nem halad a Nap elől. Általában egy Napfogyatkozás időtartama kb. 1-2 óra az első kitakart centiméterektől az utolsóig. A teljes Napfogyatkozásoknál a teljes kitakarás 1-2 perces szokott lenni. Hát de nemcsak ez számít, mert ez is egy folyamat, és az Univerzum eseményeiből egy-egy pillanatokat nem lehet kiragadni – ha másra nem is, erre biztosan megtanítanak ezek az események és a tanulmányozásuk is.

Azt kell figyelembe venni ilyenkor, hogy mikortól-mikorig tart maga a folyamat, mert ahány óra és percig tart a teljes folyamat, utána annyi évet és hónapot lehet számolni előre a jövőbe nézve, hogy az adott Napfogyatkozásnak olyan időtartamban lesz majd biztosan hatása.

Ha nem nagyon vagyunk abban biztosak, hogy mit tulajdoníthatunk a Napfogyatkozás hatásának majd a jövőben és mit nem, akkor alapvetően a Napfogyatkozás időtartamától függetlenül 7-8-9 hónapot egész nyugodtan lehet előre nézni, de 3-4 hónapot biztosan.

Napfogyatkozás Magyarországra nézve

Magyarország képletében majdnem fokpontosan megegyezik ennek az április 30-ai Napfogyatkozásnak a bepontosulása az ország képletének Nadírjával (MC tengely alja, a IV-es ház kezdete) – ez pedig a Bika 10 fokának környéke. Az, hogy nem fok pontosan illeszkedik egymásra a két pillanat, az lehet akár jelentős is, de itt az eltérés 1 fokon belül van, tehát ez aktív összefüggés.

Magyarország asztrológiai képlete, 1989. október 23.
Magyarország asztrológiai képlete, 1989. október 23. – jelölve rajta a Napfogyatkozás (2022. április 30.) helyét

Felmerül a kérdés: vajon jelentőségteljes akkor ez a Napfogyatkozás Magyarország szempontjából annak ellenére, hogy innen nem lesz látható?

Én szeretek biztosra menni a rossz dolgokban, ahelyett, hogy rózsaszín függöny mögé rejtőznék: igen, jelentőségteljes Magyarországra nézve is!

Attól függetlenül, hogy tőlünk nem látszik valami, attól még nagyon is, sőt, kiemelten is hathat ránk. Azt hiszem, ez egy elég egyértelmű példája lehet ennek az általános érvényű felismerésnek, amit az egész életünkre vonatkoztathatunk. (A napkitöréseket sem látjuk, mégis brutális hatásuk van.)

A Napfogyatkozásokat használhatjuk arra, hogy előre megjósoljuk a közeljövő felfordulásait, balhéit, rendkívüli eseményeit, rázós helyzeteinek intenzitását, időzítését. Rossz és jó dolgok is bármikor jöhetnek, de az időzítésüket elég jól le lehet olvasni a képletekből.

És hát mit a legegyszerűbb ilyenkor figyelni, ha cikket is akarunk írni róla? A közéletet, társadalmi eseményeket és folyamatokat, na meg a politikusokat!

A magunk és más emberek képletével is össze lehet venni a Napfogyatkozás képleteket, de mivel egy tudatos embernél mindig érvényesül a szabad akarat, már maga az előretekintés a tudatosságnak egy magas szintje, tehát lehet nézni az egyéni képletet is, de a nyilvánosságban érdemesebb a kollektív képletekkel dolgozni ilyenkor.

A Napfogyatkozásban alapvetően maga a Nap, a Hold és a találkozásuk pontja lényegesek, tehát az a fok és perc, ahol a bepontosulás realizálódik. A találkozás pontja gyakorlatilag beég a képletbe, és a közeljövőben bármilyen bolygó is éri el ezt a pontot, a Napfogyatkozás utólag is hatni fog rajta keresztül. Fontosak lehetnek persze a többi helyzetek is, nemcsak a Nap és a Hold, de ezek biztosan fontosak, a többiek meg nem biztosan.

Megjegyzés: ha maga a Napfogyatkozás pontos helye nem akar semmit mondani nekünk, akkor meg lehet nézni a többi bolygó helyzetetét is, mert abban a pillanatban azok is „beégnek” arra a helyre, ahol éppen vannak, és azok a helyek is lehetnek jelentősek az utána következő áthaladásokban (tranzitokban), de akkor már nagyon sok felé kell figyelnünk, és azok közvetettek, nehezebb belőlük jósolni. Egyéni képletben viszont lehetnek ezek a többi helyzetek jelentősebbek, ha például valakinek erős a születési képletében a Mars és a Napfogyatkozás-Marsa ehhez éppen közel lesz, akkor nála ennek a hatása lesz majd inkább jelentős például konkrétan a Napfogyatkozás napján.

A Napfogyatkozás az én értelmezésemben inkább a fizikai világban hat egyértelműen, az, hogy szellemileg, vagy pláne lelkileg miket okoz, azokat sokkal nehezebb feltárni, mert bár minden összefügg mindennel, de a Napfogyatkozás nagyon egyértelműen fizikai, háromdimenziós, térben és időben jól megfogható hatásmechanizmusok beindítója.

Tehát el lehet kóricálni akár végletesen is a szellemiek irányába, de a Napfogyatkozás az konkrétan olyan, mint mikor az ember arcába csapódik egy ajtó: hát azt masszívan megérzed a testeden is.

5-ös házas randevú

Ez a találkozó, ami április 30-án Napfogyatkozást fog okozni, ez most konkrétan az 5-ös házat érinti Magyarország képletében, ami a belső erő összpontosításáról, az érzelmeken keresztüli kifelé áramoltatásáról, és konkrétan az én-erőről szól. Ha itt van Napfogyatkozás, akkor ezek a lehetőségek szenvednek csorbát, ezek a képességek gyengülnek alapvetően, ami azt is jelentheti, hogy a következő lépcsőfokra, a belső átalakulásra nem tudunk kollektíve továbblépni, de az is lehet, hogy letérünk az addigi útról – ami korábbi okfejtéseimet ide véve nem biztos egyébként, hogy rossz dolog lenne az ország számára.

De a Napfogyatkozásnál nem tudjuk azt mondani, hogy „Ó, hát minden jó lesz.” (mint ahogy mondtam a választás kiértékelésekor), mert ez egy az egyben energiahiány, ez biztosan nem építő jellegű és biztosan nem pozitív. Ez a sorscsapások előjele, ezért lehet abban reménykedni persze, hogy minden jó lesz majd, csak ébernek kell lennünk itt a Földi valóságban.

A gyerekek

Az 5-ös ház a gyerekek háza is, tehát a gyerekekre fokozottan hátrányos ez az állás. Rengeteg ártalom, baj, bántalmazás, tragédia érinti a gyerekeket ez miatt majd, főként azon napok környékén, amikor visszatér erre a pontra majd egy-egy bolygó.

A pillanat Aszcendense

Az Aszcendens a Nyilasba mutat a Napfogyatkozás közbülső, bepontosuló pillanatában, tehát ha valakinek is kétsége lett volna afelől, hogy bennünket, magyarokat ez érint-e, akkor itt a bizonyíték, hogy igen, érint. Magyarország tradicionálisan Nyilas ország, ami nem azt jelenti, hogy a Napunk vagy az Aszcendensünk kapcsolódik a Nyilashoz (Napunk a Skorpióban van, Asc pedig a Bakba mutat), hanem azt jelenti, hogy az ország és a nép karakterisztikája Nyilas minőségű. Tehát ami a Jupiter bolygót vagy a Nyilas jegyet érinti a mundán asztrológiában, az ránk biztosan vonatkoztatható, ezt egy bő ezer éve már tesztelik az asztrológusok és nem igazán találnak ellentmondást. Végül is külön érdekesség, hogy mi egyszerre vagyunk Skorpiók, Bakok és Nyilasok. Csoda, hogy vannak kihívásaink? 😊.

Szóval az Aszcendensről: az Aszcendens a lehetőségekről szól, tehát sem jót, sem rosszat nem mond, hanem mutat egyfajta irányt esetleg. (Nagyon sok értelmezése van egyébként az Aszcendensnek.) Mivel a lehetőségek tárháza végtelen általában, inkább azt érdemes figyelni, hogy mi az, ami keresztbe vághat a lehetőségeknek, ami nehezítheti az utat. Van olyan asztrológus, aki még a fokok és percek számát is figyelembe veszi abból a szempontból, hogy esetleg nem prím szám-e, mert ha igen, akkor terheltnek minősíti az Aszcendenst és akkor jönnek elő ilyenek, hogy az illető egész életében fogyatékkal él majd, mert ilyen prímszámos Aszcendenssel született.

Itt nincs prímszám, van helyette állócsillag, a Rastaban, a Nyilas 10 fok 50 percén. Ez nagyon közel van sajnos az Aszcendens 10 fok 08 percéhez, ezért bizony ez hatni fog. A Rastaban Szaturnusz és Mars természetű, ebből kifolyólag nem éppen a „jaj, tessék, hoztam neked egy csomó ajándékot” jellegű a hatása, hanem éppen ellenkezőleg. Vagyon elvesztését, erőszakot, bűnözői hajlamot és baleseteket okoz. Nem biztos, hogy ekkor, ebben a pillanatban, hanem előre tekintve, de konkrétan a Napfogyatkozás energetikájából kiindulva.

Mi várható konkrétan?

Nagyon sok pénzt keresnek azok, akik meg tudják mondani előre a várható eseményeket 😊.

Napfogyatkozásnál visszamenőleg figyelni kell ugyebár az ország képletét – vagy a személyét, akinek „jósolni” akarunk –, hogy van-e valami közös metszete a két képletnek. Ez az elsődleges feladat, tehát Napfogyatkozásnál nem kezdünk ukkmukkfukk mindenfélét jósolgatni meg rossz híreket lebegtetni, mert először el kell dönteni, hogy kapcsolódik-e.

Ha nagyon nincs semmiféle összecsengés a két képlet között, akkor kijelenthetjük, hogy olyan nagyon egetrengető hatással nem lesz az adott Napfogyatkozás az összevetett képlet tulajdonosára. Mindazonáltal azon a napon mindenkinek fokozottan kell eljárnia a saját ügyeiben, és nagyon megfontoltnak kell lennie, főleg, ha más emberek közé is bemerészkedik, ugyanis nem mindenki olyan tudatos ám, mint az, aki mondjuk érdeklődik a Napfogyatkozás képlet üzenetei iránt. És a nemtudatos embereknek is lehet hatalmas erejük, csak tudatlanul használják.

Szóval alapvetően mindenki számára nehéz nap lesz, de nem mindenki számára jósol borzalmakat egy Napfogyatkozás.

Ha viszont van kapcsolódás – és Magyarország esetében kétszeresen is van, a Bika 10 foka körüli Nadír és a Nyilas Aszcendens miatt –, fontos pontok esnek egybe vagy kerülnek nagyon közel, akkor már adva van a feladat: meg kell nézni, hogy pontosan mikor lesznek a következő hónapokban a szokásosnál is rizikósabb, veszélyes helyzetek.

Tehát első vagy épp nulladik lépés, az egy döntés meghozatala: kapcsolódik vagy nem kapcsolódik?

Minden más ebből következik.

Ha eldöntöttük, hogy kapcsolódik-e a vizsgálandó ország-város-személy képletéhez a Napfogyatkozás képlete, akkor a következő heteket-hónapokat-egy/két éveket érdemes előre vizsgálgatni, hogy mik várhatóak és milyen területeken. De ha előre nézünk akár csak egy-két hónapot, és látjuk, hogy például a Hold milyen helyzetekben fog visszatérni ugyanoda hónapról-hónapra, akkor következtethetünk arra, hogy lesznek-e következmények.

Mit mondanak ezek az összevetések magáról a Napfogyatkozásról?

  • A következő hetekben-hónapokban lehetnek gondok az ország anyagi dolgaival (Bika érintettség miatt), tehát nem lehet azt várni, hogy majd dőlni fog a lé az országba ebben az évben, mert ha jön is pénz, az csak politikai kommunikációs szinten lesz erény, úgy egyébként a lyukak befoldozgatására sem lesz elegendő. A megszorítások nyilvánvalóak lesznek, és elkezdődhet ezek gazdaságcsorbító hatása is. Nem fogjuk megúszni – magyarán mondva.
  • Probléma lesz a nemzeti egységgel, nem akarnak majd elmúlni a választás utáni sokk hatásai, hanem még új erőre is kaphatnak ezek a belharcok. Választások után általában nyugalmas időszakok szoktak következni, lecsengenek a felfokozott érzelmek, ez most nem így lesz, és napi szinten előfordulhatnak majd ebből következő egyéb konfliktusok.
  • Balesetek is előfordulhatnak, és mivel az Aszcendens kvadrátban lesz a Marssal, ezért tűzzel, robbanással, fémmel kapcsolatos balesetekre gondolok itt, vagy valami nagyon férfias vonatkozású balszerencsére. A Mars a harc istene is.

Amikor igyekszünk előre nézni ez igazából jóslás, találgatás, és bizonyos értelemben ötletelgetés is, és ilyenkor minden asztrológus a saját eszköztárát használja arra, hogy minél pontosabb képet tudjon felvázolni a következő eseményekre, amiben nagyon nagy a tévedés lehetősége. Szóval most találgatni fogok az általam látottak, felismertek és értelmezettek alapján, ami lehet totál tévút is, de ilyenkor az IDŐ az általában stimmelni szokott. Az, hogy mi fog történni, azt nehéz kiolvasni, de hogy kb. mikor, azt nem nehéz, mert azt megmutatják a bolygók.

Azt kell ilyenkor nézni, hogy a közeljövőben melyik bolygó vagy egyéb más, kitüntetett képlet-pont (például házsarok, főtengely) éri el ezt a pontot, ahol a Napfogyatkozás realizálódik. A házsarkakkal és főtengelyekkel az a gond, hogy azok 24 órán belül egyszer biztosan áthaladnak ezen a ponton, mint az óramutatók – bizonyos szempontból azok is –, szóval ezekre olyan nagyon nagy hangsúlyt nem tudunk fektetni, mert akkor azt mondhatjuk, hogy minden nap legalább egy tucatszor fenyeget veszély az élet minden területén. (Persze attól még fenyegethet veszély, hogy nem nézzük meg részletesen a házsarkakat is 😊).

Ezért inkább a bolygókra, esetleg állócsillagokra érdemes odafigyelni a jövő pillanataiban. Az állócsillagokra a Napfogyatkozás képletében mindenképp, a bolygókra meg a haladásuk szerint a Napfogyatkozás után következő hónapokban-években.

Most nem nézek előre éveket, mert itt ülnénk egy hétig, de 3-4 hónapot igen, ez is elég tanulságos lesz.

Szóval akkor tekerjük előre az időt!

A Hold – Május 28.

A Hold 2022. május 28-án, hajnali 4:45-kor éri el újra ezt a pontot, ahol az április 30-ai Napfogyatkozás lesz. Aztán halad is tovább rajta, mit gondolsz mi felé iramodva? Az Uránusz felé. Ez ugyanaz a szituáció, mint a választás napja, csak kicsit helyileg „odébb”.

Lehet véletlen egybeesésnek is (Véletlenek? Kizárt. 😊) de ez a pillanat három napra lesz Orbán Viktor születésnapjától, és bő egy hétnyire Gyurcsány Ferenc születésnapjától.

Azt feltételezem, hogy május legvégén lesz valami olyan, ami megint csak nem fogja elsimítani a közhangulatot, ráadásul ez a Hold-odaérés arra a Bika 10 fok 28 perces helyre az a 12-es házban fog megtörténni, ami a beteljesülés, illetve megsemmisülés háza is egyben. Ha tippelnem kellene, akkor nyilván megint lesznek, akiknek ez az időszak beteljesülést, meg mások, akiknek megsemmisülést fog hozni ez az időszak. Egy zajló belháború lezárása esetleg? A Hold ugyan május 28-án ér el ide, a kérdéses pontra, de előtte-utána napok is benne lehetnek már a szórásban. Majd figyeljünk!

A Hold – és ez a pont ­– ekkor nem kap semmilyen rizikós vagy külön jótékony fényszöget, tehát ilyesfajta külön befolyásolással nem igazán kell számolni, de ez azt is jelenti, hogy magányos.

A Hold a mundán – vagyis országot, társadalmat érintő – képletekben mindig a népet jelenti egyébként.

A Vénusz – Június 6.

A Vénusz 2022. június 6-án, 14:37:49-kor fogja elérni a Bika 10 fok 28 percét, a 8-as házban. Ennek is van kapcsolódása a két említett miniszterelnökkel, és Magyarország képletével is. A Vénusz a Bika ura is ráadásul, és egyébként is figyelembe kell venni a Napfogyatkozás képletében ez miatt, de az érintett miniszterelnök uraknak is erős a Bika-Vénusz érintettsége, bár Orbán Viktoré ez esetben kedvezőbb kiindulási pontból (talán).

Orbán Viktor esetében ez Vénusz visszatérésnek is tekinthető (ez elég gyakori az életünkben a Vénusszal legalábbis), de mint láttuk más visszatéréseinél, nála ez nem szokott nagy gondokat okozni, maximum megint megnyer valamit nagy fölénnyel(?). Vagy elveszít nagy mellénnyel, amit esetleg megint győzelemként hirdet meg 😊.

Szokták a Vénuszt a szépséggel, lágysággal, női princípiumokkal, befogadással, szerencsével is azonosítani, de ezek az irányvonalak dogmatikusak meg eléggé sablonosak is. Aphrodité-vel azonosítják a Vénuszt ismereteim szerint, de Aphrodité nemcsak szép volt, hanem olykor masszívan bosszúálló is, szóval csak úgy a szépséggel és lágysággal nem kötném össze egy az egyben. A Vénusz is egy jelentős erő, és nem igazán a behódolás vagy az alávetettség mintapéldánya. A bolygók Istenségek is egyben, senki ne gondolja, hogy a behódolás és hasonlók szerepelnek a szótárukban.

Ami esetleg külön érdekes lehet, az a Vénusz szimmetriához való szoros viszonya. Valaminek az ellenpontja, tükörképe, kiegyenlítése, ellensúlyozása lehet esetleg érdekes ezekben a napokban. Itt is előtte-utána néhány nap már jelentős lehet, nemcsak a pontos helyen való áthaladás – tranzit – percei.

A Vénusz itt kap egy light-osan kellemes fényszöget a Holdtól egyébként – trigont –, de ez meg olyan, mintha ellőne mellette, szóval bár ott van a fényszög, de elég erőltetettnek látom, tehát nem tudom kapásból azt mondani rá, hogy ez bíztató, de persze attól még lehet az 😊. A Vénusz egyébként meglehetősen személyes bolygó, mundánban nehéz belőle következtetni, de kollektíve biztosan erős  szerepe, talán éppen a nőkre, empátiára, érzékenységre vonatkoztatva. Ezen a Napfogyatkozós ponton áthaladva sérülhetnek az érdekérvényesítő erők.

A 8-as házat a halál házának is szokták nevezni, mivel a Plútó az ura, és egyébként a Skorpió jegy az analógiája. Mint már korábban kifejtettem, a Plútó a választásunk képletében is nagyon jelentőségteljes volt, és egyébként Magyarország képletében is az, mivel a Napunk éppen beért a Skorpióba, mikor a köztársaság ki lett kiáltva 1989. október 23-án. Szóval ezt én nem látom olyan reményteli napnak, ahogy egyébként az a Vénuszból levezethető lehetne egyértelműen, mert a Plútó bárminek és bárhol be tud kavarni, főleg, ha az a 8-as házra esik. Ez a nap tehát sem lesz egyszerű eset várhatóan.

A Hold újra: június 24.

A Hold újra eléri ezt a pontot, 2022. június 24-én, csak másik házban. A 9-es házban történik meg ez az áthaladás ekkor, ami a gondolkodásmód, szemlélet, és egyébként a jog és a felső (értelmiségi) vezetés, na meg a külföld háza is, és Nyilas minőségű, tehát az országunkra nézve jelentőségteljes. Ismételten nem kap fényszögeket, és ez nekem már gyanús… Olyan érzésem van, mintha a nép totál magára lenne hagyatva a nehéz pillanatokban. Már megint. Vagy még mindig. De az is lehet, hogy a nép ekkoriban kezdi már érezni, hogy el van árulva…

A Mars: július 20.

Mikor kitört a háború februárban, akkor ismerősöknek mondtam, hogy a július végére meg az augusztusra majd nagyon figyeljenek mert a Mars ekkor kezdi el beérni az Uránuszt, és ettől az időszaktól sok jóra nem lehet számítani…

Ezért mondta sok asztrológus még 2022 év legelején, hogy a február és a március biztosan sima hónapok lesznek, mert arra következtetek vissza a 2022-es borzalmas nyári állásokból, hogy egyszerűen kizárt, hogy egy ilyen rossz kilátásokkal bíró nyár előtt még legyen valami borzalom a télben is, mert ha mégis, akkor kataklizma néz ki a nyárra… Na, erre bejött a háború még februárban…

Az, hogy mostanában megremeg az asztrológusok hangja, mikor az év második feléről beszélnek, az ennek a képletnek is köszönhető például.

Mars tranzit a Napfogyatkozás helyén, 2022. július 20.
Mars tranzit a Napfogyatkozás helyén, 2022. július 20.

A Mars 2022 július 20-án, a mi helyi időnk szerint 13:28-kor éri el a Napfogyatkozás helyét.

Ilyen kinézetű képletre egyetlen asztrológus sem mondaná azt, hogy könnyű, vagy hogy szerencsés csillagzat, de önmagában ez még lehetne egy pár órás átmeneti állapot is. Csakhogy ez a képlet egy háborús évben érkezik el, továbbá ez a pillanatfelvétel az, amikor a Mars eléri az április 30-ai Napfogyatkozás pontját, az ellenségeskedés (háború) házában, vagyis a 7-es házban.

Az egy jó jel, hogy mindez a Bikában zajlik, a Vénusz fennhatósága alatt. Szóval világháborútól még mindig nem félek, de én egyébként sem vagyok hajlandó félelemben élni, tehát ilyenkor én is a kapaszkodókat keresem, meg az üzenetet arra vonatkozóan, hogy mi a dolgom előzetesen.

A Napfogyatkozás minden országra nézve más időpontra esik (az időzónák miatt), de ez a terhelt állás ez igazából globális, csak nem mindegy, hogy mondjuk milyen házakba forognak be a bolygók éppen. Nálunk ez a 7-es házas állás, ezzel a rengeteg terhelt fényszöggel, ez áááhhh…

Egy ilyen képlet láttán nagyon befelé forduló, tanulós, sokat olvasós, elvonulós, békességet és harmóniát, csendet, magányt előtérbe helyezős nyarat javasolnék mindenkinek, de most, hogy így ránéztünk, hát a vészforgatókönyvek előre bekészítése sem egy elvetendő ötlet.

Ráadásul július 20-a környékén már az Oroszlánba történő Nap átlépés is nagyon közeli – 22-én történik majd meg, a mi időzónánkat alapul véve éjjel –, és ilyenkor a jegy végén már minden olyan elfáradós, frusztráltan izgága és meggondolatlan tud lenni, szóval szerintem július 15-től a tudatosság mesteri fokát kell művelned.

Például: ha vita alakul ki, inkább adj igazat a másiknak, majd visszatértek a vitára jövőre :P. Ne feszegesd az igazság és a hazugság határait, nem kell az igazság bajnokának lenned! Ne állj ki nyilvánosság elé meggondolatlanul, ha ilyesmire lenne lehetőséged, inkább húzódj be egy sarokba, hogy három oldalról védve legyél. Mielőtt megszólalnál, gondold meg háromszor! Anyagi ügyekben is háromszor gondold meg a döntéseidet inkább, és legyen vésztartalékod!
A vészforgatókönyv lehet olyasmi is, hogy amikor elszabadul egy kollektív pokol a társadalom tudatában, akkor hogyan őrzöd meg a józan eszedet.

Én szoktam a magam életére vonatkozóan nézni az ilyen nehéz időszakokat és előre felkészülök arra, hogy „oké, nem ekkor fogom megváltani a világot, ez tiszta sor, és tőlem kedvükre tombolhat a hülyeség is, majd később visszatérünk rá…”

És emlékszel még a Plútóra a választási elemzésemben? Na, ez ott fog szemben állni a Nappal ekkoriban, ami azt jelenti, hogy a mély, gyökeres átalakulásban nem igazán lesz annyira kompromisszumkész a Plútó, mint szeretnénk. A Nap a társadalom EGO-ja is egyben, tehát itt valami konkrét változásnak be kellene következnie. Ez sokkal súlyosabb nap lesz, mint mondjuk a választás másnapja… Készülj higgadtan, megfontoltan, előrelátóan erre az időszakra!

A Hold már megint: július 21. és augusztus 18. és szeptember 14 (és társai)

Július 21.

A Hold még a Mars Napfogyatkozás tranzitjának napján jegyet vált és átér a Kosból a Bikába, és az ilyen jegyváltások is mindig rizikósak, de ilyen Mars állásokkal vegyítve meg pláne izgalmas napokat jelezhetnek. De nem a jó stresszes napokról beszélek, hanem a rossz stresszről…

Hogy még meredekebb legyen a helyzet, 21-én a Hold már megint ott kóricál keresztül a Napfogyatkozás pontos helyén, de most már együttállásban lesz a Marssal, kedvezőtlen fényszöggel a Merkúrtól.

Ez az 5-ös házban fog megtörténni, ami az erő és az érzelmi energia háza, ami sokaknak vagy nagy kielégülést, vagy nagy kibillenést fog megint csak okozni. Tudod, a szélsőségek mindig adottak mostanság. Tehát ha ki akarok emelni egy komplett időszakot, amikor a legrázósabb dolgok történhetnek, az július 15-től, július 20-a körüli csúcsponttal, egészen augusztus közepéig tart majd.

Augusztus 18.

Már megint a Hold. Most a 12-es házban éri el megint a Napfogyatkozás pontját, és már az előző áthaladásnál az jutott eszembe, hogy „Három a magyar igazság”, de ennél már egyértelműbb is, hogy „Negyedik a ráadás”. Itt már vannak keménységet adó fényszögek, tehát ha esetleg eddig nem lettek volna levonva a konzekvenciák, akkor ismétlő feladatokat lehet ilyenkor még megkapni a különböző szinteken álló társadalmi csoportokra vonatkozóan.

Szeptember 14.

Micsoda meglepetés, megint csak visszatér a Hold ugyanide, de ekkor már ez a pont együttállás közelében lesz a felszálló Holdcsomóponttal. Ez pozitívumot jelent, viszont a VII-es házban fog ez megtörténni, szóval még nagy ne engedjük ki a nagy levegőt, amit a Napfogyatkozáskor jól beszívtunk, ugyanakkor nyugtathatjuk magunkat a Vénusztól kapott támogató fényszöggel. Itt már nem lesz vész vélhetőleg, illetve elindulunk kifelé a málnásból talán.

Október 11.

A Hold ismét ezen a ponton megy át, de már kedvező fényszöggel az MC tengelytől. Ha fellélegzésre akarnánk adni a fejünket, akkor ez már egy megerősítés lehet ebbéli törekvésünkben. De csak két hétig, mert utána jön a következő Napfogyatkozás! (Október 25-én.)

Következtetéseim

Vájt szemű és jó érzékű politikusok (vagy politika iránt érdeklődők) már a Napfogyatkozáskor is, de utána május 28-a, aztán június eleje, június vége felé érezni fogják, hogy valahogy egyre rosszabbra fordulnak a dolgok, de lehet, hogy ez tudatosodni bennük csak kb. majd csak július 20-a környékén fog, mert akkor már konkrétan félelmetes dolgok is előfordulhatnak. Nem akarok tippelgetni, de a nyugodt nyarat, meg a politikai uborkaszezont teljesen el lehet felejteni, és a belháborús dolgok is fenyegetnek.

Hogy konkrétan mi lesz a gond? Majd meglátjuk, jó? 😊 Azért nézünk előre, hogy aktuálisan majd ne kelljen pislognunk, mint pocoknak a lisztben, hogy te jóisten már megint mi van itt!

Magyarország szempontjából nyilván lesz belpolitikai meg külpolitikai balhé is, és mivel minden a Bikára összpontosul, az anyagiasság és a pénz kérdése is mindig ott van. Ha mondjuk az EU pofánvágja a kormányt valami csúf nemtudoménmivel, az kb. ekkor fog megtörténni, realizálódni, anyagiakban kifejeződni. Az őszödi beszéd elhangzása előtt egy, kiszivárgása előtt pedig két Napfogyatkozás is volt 2006-ban. Nem néztem meg a képletet, de biztos vagyok benne, hogy magának a beszédnek a napja, az ellenzékhez eljutásának időpontja és a tüntetések időpontja is kinézhető az akkori Napfogyatkozás képletekből. Tehát 3-4 hónapot biztosan lehet előre tekintgetni ilyen Nap-Hold találkozóknál és ha rosszul találkoznak a dolgok, akkor székházfoglalás-szintű, meg macskakődobálós események is lehetnek belőle. (Azért mondom ezt, mert ezek a legrémületesebbek.)

Minden évben van két Napfogyatkozás egyébként, tehát ez mindig bekavar mindennek, de nem mindegy, hogy milyen más képlettel hogyan passzítható össze. Ez a mostani eléggé összepasszol sajnos.

Hogy lehet elkerülni a bajt (már megint) az ország szempontjából?

Ezek a politikusok nem tudják elkerülni a bajokat. A teljes politikai elit érintett Gyurcsányon és Orbánon keresztül, de végül is az ország képletén keresztül minden itt élő állampolgárra vonatkozik. Ha passzol az, hogy a nép el van árulva – fentebb említettem –, akkor ez nem egy-két ember műve, hanem az egész elité.

Az egyéni sorsokban és egyéni megélésekben nagyon lényeges, hogy kinek melyik bolygója hogyan áll a saját képletében és az milyen közvetlen vagy közvetett vagy épp semmilyen viszonyba keveredik a Napfogyatkozás képletével.

De a társadalmunkra hatni fog a Napfogyatkozás, még ha rád vagy rám konkrétan nem is. Lehet, hogy egyéni sorsokban ezek a nehéz napok a legcsodálatosabb napok lesznek! Ilyenkor is szövődnek szerelmek, fogannak kisbabák és születnek gyerekek, mint ahogy szenvedések végére is kikerülhet ilyenkor is a pont.

A politikusok viszont megtestesítői a pártoknak, ezért is emlegetem őket, és főleg Magyarországon igaz ez, ahol már-már személyi kultusz van minden oldalon…

Az, akit ez teljesen elkerül a vezető politikusok közül (maradjunk náluk), az leginkább Toroczkai László (meglátásom szerint), de nem elemeztem ki külön a képletüket, csak heurisztikáztam, kerestem a kapcsolódási pontokat. És Toroczkainak gyakorlatilag nincs kapcsolódása a Napfogyatkozás helyével, ettől függetlenül még érintheti persze rosszul őt is, csak talán még a legjobban ő jár a többiek közül, mert mondjuk ő hajlandó tanulni! És nyilván sokan vannak még ilyenek a politikában, de most nem tudom őket név szerint sorolni, nem tudok 199 ember kielemezni 😊.

Magánemberként a visszavonulós, csendesen elmélkedős, tanulós, nem dorbézolós, gondolkodós, elemzős megközelítést és az előre felkészülést javaslom mindenképp a nyár második felétől a nyár végéig zajló eseményekre.

Az, hogy ezt elolvastad még a nyár második fele előtt, már sokat fog segíteni rajtad, mert előre teljesíted a lecke egy részét. És ezt mindig tiszteletben tartják a bolygók, főleg a Szaturnusz, a Jupiter és a Plútó. (Mindhárom érintett Magyarország képletében.)

Az állócsillagok

A Napfogyatkozás pontja körüli állócsillagok:

Ascella: szerencse, elégedettség

Almach: tisztelet, hírnév, Holddal anyagilag előnyös

Menkar: Betegség, szégyen, romlás, állat általi sebesülés, sorvadás, vagyon elvesztése.

Rastaban: (Aszcendensnél) Vagyon elvesztését, erőszakot, bűnözői hajlamot és baleseteket okoz.

Az első három ugyebár alapból Magyarország képletében is jelentőségteljesek, mint ahogy a Napfogyatkozásban is, és ez itt a nagy kérdés, hogy most melyik fog leginkább hatni? Mert azt látjuk az ország történelméből, hogy a Menkar ott a Bikában valahogy erősebb, mint a másik szerencsehozó kettő… Vagy csak én vagyok pesszimista? 😊

A Rastabanról meg már kifejtettük, hogy nem cuki…

Mit mond a többi bolygó?

Ilyenkor az van, hogy bármit is mond a többi bolygó vagy fényszög vagy jegy vagy bármi, mindent elhomályosít vagy elnyom a Napfogyatkozás ténye. Az is tipikus, hogy a Napfogyatkozás idején születettek – gyerekek, ötletek, vállalkozások, pártok, bármik – terheltek lesznek a Napfogyatkozás hatásaival, és későbbi Napfogyatkozások is jelentőségteljesebbek lesznek az életükben, tehát számukra a tudatosság még sokkal fontosabb, mint átlagos földi halandók számára.

Április 30-a után október 25-én lesz majd Napfogyatkozás 2022-ben, de egyébként lesznek majd Holdfogyatkozások is, majd azokról is beszélünk, de keljünk át a hídon majd csak akkor, amikor ott állunk előtte, és most ez a híd következik a sorban. De ez most elég rázós hídnak ígérkezik.

Rita

Ui.: Fenntartom a jogot mindenben IS tévedni 😊. Számomra az asztrológia nem a jóslás, hanem a tudatosság eszköze. Az, hogy előre gondolkodom, hogy különböző, első ránézésre fel sem ismerhető szempontokat is figyelembe veszek, hogy olyan összefüggésekből tanulok, amik lehet, hogy tudományosan nincsenek is, azok az én fejlődésem szempontjából fontosak, és azért teszem ezeket közzé, hogy egyrészt mintát mutassak az előre gondolkodás egy módjára, és tétje is legyen ennek, mert a profik nagy tétekben játszanak 😊. Ezt kéretik ilyen cikkeimnél minden egyes betűnél figyelembe venni.

Ui2.: Beteszem a 2022. október 25-ei Napfogyatkozás képletét is, az eddigiek alapján már fel lehet benne fedezni, hogy a tendenciák eléggé egyértelműek.

2022. október 25. Napfogyatkozás Magyarország
2022. október 25. Napfogyatkozás Magyarország

Ez már Magyarországról is látható lesz, és nekem ez is azt mutatja, hogy a nemlátható Napfogyatkozásokra is ügyelni kell, mert ez az októberi még több nehézséget mutat, mint az áprilisi, és szerintem sokkal jobb a nehéz helyzetekbe felkészülten belemenni, mint sínekre tévedt bociként rácsodálkozni, hogy jééé, jön a vonat…

Ha elakadtál, megakadtál, kátyúba kerültél, megtört a lendületed, motivációdat vesztetted, elveszítetted a lábad alól a talajt, ha kérdések özöne kavarog a fejedben, akkor az asztrológia így tud neked segíteni>>

 

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.