Csillagokba írva

Európa Parlamenti választások és Önkormányzati választások előzetes asztrológiai elemzése – 2024. június 9. – 1. rész

Mielőtt nekiesnénk ennek a képletnek, 4 dolgot kell szétválogatnunk:

 1. Lesz egy önkormányzati választás aznap, ami időben kb. 4 hónapot előre lett hozva a szokásos őszi (általában októberi) időpontjához képest. Ebben az előrehozatalban én a Szaturnuszt jelölném meg fő hatóerőként, mert az időben való ide-oda mászkálás az konkrétan az idő urának köszönhető (és ez a Szaturnusz.) Tehát a Szaturnuszra különösen oda kell figyelni (egyébként is).
 2. Lesz egy Európa Parlamenti választás, aminek a jelentősége persze, fontos, de Magyarországon ez egyébként egy maximálisan reprezentatív, majdnem teljes körű “melyik párt a szimpatikus számodra?” jellegű népszerűségi verseny felmérésének tekinthető, többnek nem. Főleg, ha idevesszük, hogy hazánk EU-ban is legerősebb pártja jó pár éve kiesett a Néppárti frakcióból az EU Parlamentben, a többi párt 1-2 képviselője pedig maximum annyit ért el az EU-ban, hogy innen ujjal lehet rájuk mutogatni, mint hazaárulókra. Szóval ennél több jelentősége ennek a választásnak sem lesz: gyakorlatilag impotens képviselők megtalálása lesz a lényeg továbbra is. Én nagyon szeretném, ha emögött több kredit lehetne, de nincs, és ezen a választáson sem igen lesz.
 3. A Szaturnusz hagyományosan a konzervatív oldal (jobboldal) bolygója, de Magyarországon nincs klasszikusan konzervatív oldal, csak a konzervativizmusra vonatkozó lózungok vannak. Például, ha lenne konzervatív gazdasági és fiskális politika, akkor nem itt tartanánk, ahol tartunk…
 4. Az Uránusz hagyományosan a progresszív oldal bolygója, de itt nálunk progresszív oldal sincs (mivel konzervatív sincs, így rendesen nem tud megképződni az ellenpólusa sem.) Ez azért fontos összességében, mert a közéleti témákban rendre el vannak vétve a valódi törésvonalak, és a két nagy tömb sikerének-kudarcának értelmezéséhez (megtippeléséhez) is kevés összességében ezt a két hagyományosan delegált bolygót figyelni.

Íme a képlet:

Európa Parlamenti és Önkormányzati választás Magyarországon 2024. június 9.
Európa Parlamenti és Önkormányzati választás Magyarországon 2024. június 9.

Általában a bolygók és jegyek sorrendjében szokás végigvenni a képletet, indulva a Naptól, eljutva a végén a Plútóig és azon túl még a Sárkányfej, Chiron, Lilith is említésre kerülnek, de én az a fajta asztrológus vagyok, aki mindig inkább a házakkal kezdi, de csak az után, hogy megállapította, hogy ki-mi (melyik bolygó) a főkolompos a képletben. Itt most több főkolompos is van:

 • A Neptunusz tündököl a képlet legfelső pontján, a X-es házban, uralma alatt tartva a Szaturnuszt.
 • A Mars uralomban van a saját jegyében – a 11-es házas analógia pedig tökéletesen illik a választási küzdelemhez -, de már éppencsakhogy, az utolsó fokperceken. Ezek mindig jelentősek egyébként ezek az utolsó pillanatok.
 • A Merkúr ural majdnem minden mást a saját jegyéből, de az annyira nem kellemes, 12-es házból..
 • A Hold ural/foglal két mundán asztrológiai szempontból is jelentős pozíciót: az Ascendenst és vele az I-es házat (ami az uralkodó elitet is szimbolizálja), továbbá kapásból a 2-es házat is (ami meg a nép saját háza).

Kezdjük a Holddal!

Első ránézésre a Hold azt mutatja, hogy igazából az egész nép ugyanarra vágyik és ugyanazzal az eltökéltséggel és fegyelemmel és kitartással viseltetik a feladat iránt mindkét választáson és minden ideológiai törésvonal mentén. Tehát gyorsan be lehet fejezni a “Jaj, az emberek azt sem tudják majd, hogy mire-kire szavaznak majd aznap” hülyeségeket. 

Aki szavaz, az fogja tudni, nyugi. 

Ebből a Hold-pozícióból elég magas részvételi arányra is lehet számítani egyébként, ami máris egy pozitívum ahhoz képest, hogy például időközi választásokon az olimpiai bajnok polgármestereket is mindössze 15-20%-kal szokták megválasztani… 

Tehát lesz legitimitása a megválasztott képviselőknek, szerintem ez fontos, előremutató “apróság” lesz a következő évekre, akárki is győz. Demokráciában ugyanis a legitimitás nagyon fontos, mégha ebben a senkiföldje állapotban szeretnek is erről sokan elfeledkezni… Meg a gondolkodásról is elfeledkezni… 

Magyarországon nincs részvételi küszöb (csak a népszavazáson van), elég csak a demokratikus választásokon elvenni a kedvét az ellenfél szavazóinak a részvételtől és tádám, máris kész a győzelem… Ez a stratégia a harcászatban oké, de demokráciában pusztító… És mi ebben élünk már 13 éve (akkorra már 14 éve.) 

Ugyanakkor ezen a kettős választáson a NÉP össztársadalmi ÉRTÉKÍTÉLETET fog mondani. (I-es és 2-es házas analógia miatt.) Ez sikeres is lesz – a Nap pozíciója miatt, amire majd később rátérünk.

Azzal tehát nem lesz gond, hogy egy napon két választás lesz, a nép ügyesen alkalmazkodik a kihíváshoz, sőt, így még inkább fel tudja erősíteni az értékítélet jelentőségét.

Mivel a Nap (ami az uralkodó elitet szimbolizálja) a 12-es házban indul neki ennek a projektnek, szerintem az igazi győztes az a nép lesz majd, de nem úgy, ahogy az elit méri a győzelmet, mert a nép az nem egy napos távlatokban gondolkodik. Ha egy organikus, időtlen és folytonos masszának fogjuk fel a népet, akkor ez a választás egy ügyes feladatmegoldás lesz majd a részéről (most innen nézve), de állócsillag-ügyileg egyébként a vérmes, harcias, sőt, kegyetlen kimenetel sincs kizárva (nem ezen a napon, hanem ennek a projektnek egy kifutásaként).

Érdekesség, hogy ennek a nagyon erős Holdnak a három másik, fentebb említett főszereplővel nincs fényszög kapcsolata, míg a másik háromnak egymással viszont van. Ez nekem kicsit megint a közéletben egyébként már sokszor hallott “párhuzamos valóságokban élünk” gondolatmenetre passzol. 

Mert amúgy igaz, hogy mindenki a saját kis valóságában él, de itt mutatkozik ebben a képletben egy nagy közös erő a nép részéről, ami viszont ezeket a külön kis valóságokat mintha mégis össze tudná forrasztani egy nagy közös erővé… Másrészt pedig arra is utal ez az uralkodó bolygókkal kapcsolatos fényszög hiány, hogy az elit totálisan elvált a valódi népképviselettől. 

 • Irtózatos a propaganda (Neptunusz), 
 • vérre menő az egymás torkát rágó harc a politikai szerveződések között (Mars),
 • szellemi titánok küzdenek képességtelen senkikkel (Merkúr), 
 • és ott a Hold, totál különválva ezektől. 

Ilyen szempontból óriási a törésvonal a magyar társadalomban, és ennek semmi köze az eddig a politológiában definiált ideológiai oldalakhoz.

Egyébként ezt is kell megtanulnunk, ez a nagy feladatunk: nincsenek többé jobb-bal-liberális-zöld ideológiák, hanem valódi közös érdekek vagy érdektelenségek vannak, és ennek értelmezéséhez új kulturális alapok is kellhetnek. Mert kulturális alapok most már egyáltalán nincsenek. 

Erre a Plútó jegyváltásakor is mutattam már irányvonalakat, azok természetesen most is érvényesek>>

Az anyagiak nagyon nagy erővel lesznek jelen a nép döntéseiben ezen a választáson (2-es ház teljes egészében Hold uralom alatt). 

Jelen pillanatban (2023. szeptember vége), mikor ezeket írom, nyilvánvaló, hogy egyre terebélyesedő anyagi problémákkal küzd a magyar társadalom majdnem minden rétege (és nyilván a leggazdagabbaknak sem őszinte a mosolyuk, ahogy olvadozik a felmérhetetlenül  nagynak tűnő vagyonuk), de ebből a képletből az is kitűnik, hogy nagy javulás ebben a romló tendenciában nem lesz a választásokig, lesz viszont remek apropó majd büntetésből behúzni az X-eket… (itt jelenhet majd meg az állócsillagok által determinált kegyetlenség, rideg bátorság).

Magyarország képletében van egy terhelt pont, ami a nép szegénységét mutatja: ez a Kos 9. foka környékén lévő Algenib állócsillag és a vele együtt álló Descendens az ország képletében. 

Amikor berobbant a rezsirabló üzemmód 2022 nyarán, akkor a Jupiter kóricált pont ezen a ponton. A választáson majd a 11-es ház csúcsa fog ide mutatni. A 11-es ház jelöli a pártokat.

Az, hogy pártok – és belőlük képződő kormányok és ellenzékek – gazdaggá tenni a népet sosem fogják, az remélem mindenki számára világos.

Ez már nem tudom hányadik jele annak, hogy semmit nem lenne szabad a pártokra bízni, és én reménykeltőnek látom ezt a képletet abból a szempontból, hogy sokakban meglesz már  felismerés erről is 2024 nyarának elejére. (De én amúgy a saját jóindulatú szemüvegemen keresztül nézek mindent, szóval ha a legszarabb forgatókönyvek mutatkoznak majd meg végül, akkor sorry a világot nem tudom és nem is akarom a maga rútságában elfogadni.)

A Holdnak éppen erősödő szextil fényszöge lesz egyébként az ebben a képletben meglehetősen gyenge Uránusztól (12-es házcsúcsról), ami azt jelenti (mármint a fényszög maga), hogy a megfelelő erőfeszítésekkel kölcsönösen támogató hatást lehet elérni. 

Ha a nagyon hagyományos felállást akarjuk figyelembe venni, miszerint az Uránusz az inkább a demokraták/liberálisok bolygója – míg a republikánus-jobboldali-konzervatív-zöldeké inkább a Szaturnusz –, akkor ez a saját politikai feladatukat ténylegesen elvégző, úgynevezett baloldali-ellenzéki-progresszív pártok számára inkább egy kedvezőbb jel lehet, mintsem semmilyen. 

A hangsúly természetesen a valóban elvégzett politikai munkán van. A FB posztolgatás, élőzés, tiktokozás, vloggerkedés és oknyomozói feltáró munka továbbra sem politikai munka! Ha ezt a pártok és képviselőik nem is ismerik fel, akkor ti, kedves választók, szóljatok már nekik! (Én szoktam.)

De még mielőtt nagyon örvendezni kezdenének az Európai Egyesült Államokban hívők, jelzem, hogy a Szaturnusznak meg egyértelműen támogató fényviszonya van a Holddal, de ugyebár a Szaturnusz sincs egy erős pozícióban ebben a képletben. 

Előzetes mandátumbecslés (számok nélkül) az EU Parlamenti választáson

Az ördög sokszor a részletekben rejlik: az Uránusznak éppen erősödő ez a fényszög kapcsolata a Holddal, a Szaturnusznak meg éppen gyengülő ebben a képletben. 

Egy választáson – meg utána a valódi közéleti eseményekben – a trendeknek nagyon nagy a jelentőségük.

Ha a hagyományos Szaturnusz-Uránusz bolygó-delegációt veszem alapul, akkor az ún. konzervatív oldal egyértelműen több mandátumot fog szerezni az ún. demokrata oldallal szemben, tehát az abszolút versenyben nyilván a Fidesz-KDNP, Mi Hazánk fognak majd nyerni. 

De például az már nagyon nem lesz mindegy a Fidesznek, hogy a Mi Hazánk mennyit fog TŐLÜK elnyerni, mivel ők egy oldalon fociznak, így mandátumokat jórészt egymástól tudnak elvenni (EU választáson kb. biztos).

Továbbá az abszolút nyereségük lehet full veszteség ahhoz képest, amennyi pénzt tesznek a kampányba, meg amennyi mandátumuk most van. Ebből a fényszög kapcsolatból meg a Szaturnusz pozíciójából simán ki tudom előre olvasni azt, hogy a Fidesznek egy-kettővel kevesebb képviselője lesz, a Mi Hazánknak meg lesz majd 1.

Szerintem – most innen nézve – nem lesz tehát lényegi fordulat a (hagyományosan értelmezett) jobb-bal oldal között, 

 • de a jobb oldalon is megjelenik a megosztottság és a nem teljes siker esete (olyan elsöprő sikerük valószínűleg nem lesz, mint a 2022-es választáson, amikor nagyon sokan a “most akkor egyétek meg, amit főztetek” elv alapján szavaztak a Fideszre, meg a “na nehogy már globális hatalmak uralkodjanak rajtunk” elv alapján a Mi Hazánkra).
 • míg a bal oldalon (akiket annak nevez a közbeszéd) minimum megőrzik a mandátumszámokat (összességében), de ott meg el fognak hullani a kis semmirekellő pártok, 
 • így pl. a DK lehetséges, hogy az ő ellenükben még erősödni is fog 1-2 mandátummal. 
 • (Nagy kérdőjel az LMP amúgy, mert őket baloldalinak tartják a közbeszédben, hát de nagyon nem azok egyébként. De szerintem ők az elhullós kategóriában vannak jelenleg, bár ezt nem a bolygókból vezetem le, hanem megérzés. :P)

Tehát ha ezt a két fényszöget és az éppen erősödő-fogyatkozó trendjüket nézzük, akkor a konzervatív oldal önmagához képest veszíthet mandátumot, a másik oldal meg nyilván nyerhet akkor. De ugyebár nemcsak fényszögeket nézünk, szóval külön izgalmas lesz majd a választás napján a számokat is elemezgetni.

Most már kicsit kikacsintgattunk más házakba és bolygókhoz is, de innen folytatom majd, mert vannak még ebben a képletben érdekességek.

Személyre szabott asztrológiai útjelzőt itt tudsz magadnak kérni>>

 

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.