Hát, volt már jobb is… – ez a gondolat jutott eszembe, mikor először megláttam a februári Újhold képlet ábráját. 

Egy kis kulisszatitok: úgy szoktam elemezni az ilyen képleteket, hogy megyek sorban, ahogy az szokás az asztrológiában:

 • Bolygók a jegyekben
 • Bolygók a házakban
 • Bolygók szögkapcsolatai
 • Tengelyek a jegyekben
 • Bolygók szögkapcsolatai a tengelyekkel
 • Ha nem ezek után sem tiszta még a kép, jönnek az állócsillagok is.

De mindig kiszúrok magamnak néhány olyan jellegzetességet már a legelején, amik azonnal megszólítanak, hiába, hogy a hivatalos értelmezési sorrendet ezek felborítják. 

Például ennél a képletnél 

 • a Mars a 3-as ház csúcsán – ami a kisvállalkozások háza -, 
 • és az a “jóféle” kis tömörülés a 12-es házban – 6 bolygó esik ide, 
 • továbbá az a tény, hogy 4 bolygó van a Halak jegyben, ahová most ez az Újhold képlet esik.

Ezek kikiabálnak a képletből, legalábbis számomra, így ezeket a kikiabálós jeleket én mindig kiemelten is próbálom értelmezni, attól függetlenül, hogy egy hivatalos elemzésben ezeknek mondjuk nem lenne nagy jelentőségük.

Amit jó hírként rögtön előrebocsátok az az, hogy nincs szembenállás a bolygók között, tehát erőfitogtató huzavona egyikre sem jellemző most, ami egy átlagos hétköznapon mindig nagy előny – mostanában meg pláne nagy öröm, ha nincsenek extra kihívások.

De akkor menjünk sorjában, közben figyeljünk a kikiabáló külön jellegzetességekre, és aztán a végén koncentráljunk a praktikumra!

2023. február 20. 8:05 - Újhold a Halakban
2023. február 20. 8:05 – Újhold a Halakban

A legerősebb láncszemek

Ebben az Újhold képletben, ami 2023. február 20-a reggel 8:05-kor teljesedik ki budapesti időszámítás szerint, két nagyon erős láncszem van, ezek uralják a képletet:

 1. Neptunusz – saját házában (Halak) – ereje teljében, gyakorlatilag egyeduralomban őrködik a tudatosság felett. Egyszerre jutalmaz és közben erőteljesen leckéztet is: a tudatosságban élenjáróknak megvilágosodás élményeket ad, az ebben jócskán lemaradókat pedig tartósan homályba, de akár még mentális problémákba is tudja taszítani. A kulcsfeladat a Neptunusznál mindig a TUDATOSSÁG, ami egy folyamat és szervesen kapcsolódik az önismerethez, na meg a hithez (meggyőződéshez) is. A Neptunusz a legszellemibb, legelvontabb, éppen ezért legemberibb bolygónk, de ezt úgy értsd, hogy ez az emberi létezés legmagasabb szintjeiről ad nekünk – meglehetősen ködös és kifürkészhetetlen, olykor zavaros – útmutatásokat. Ha egy képletet a Neptunusz ural, akkor semmi sem egyértelmű, de az legalább biztos.
 2. A házak közül a 12-es ház a legerősebb, ebben a képletben brutális dominanciával. A 12-es ház a szintlépés és a valaminek a lezárásának a háza. Itt kell levonni a következtetéseket, hogy újult erővel és okosabban, magasabb színvonalon kezdhessük meg a következő ciklust. Hogy mire értődik ez a ciklus? Bármire, ez mindenki életében mást jelenthet. Mi történik, ha rossz következtetéseket vonunk le, vagy kihagyjuk ezt a szintlépős lépést? Nos, bukás, szenvedés, végső elmúlás történhet. Ez komoly intelem itt, hogy muszáj ezt komolyan venni. 

Egy örvendetes képletben pont nem ezeket akarod látni, hogy a Neptunusz uralja, mert a Neptunuszról nagyon nehéz kifürkészni, hogy mit is akar megtanítani. 

A 12-es háztól meg lábrázást is lehet kapni, ha túl sokat foglalkozunk vele, annyira baljóslatú tud lenni. 

Az, hogy ez a 12-es ház ez egy az egyben körbe öleli a Halak jegyet, az is beszédes. Ez itt most egy fontos Újhold, de van egy nehézsége: csak a nagyon felkészült gondolkodók tudnak belőle igazán profitálni kézzelfogható eredményeket. 

Kérdés, hogy odafigyeltél-e az előző, Vízöntős Újholdra? Mert ha igen, akkor az jól megágyazott ennek a Halak Újholdnak, ráadásul úgy, hogy most akár szabadságra is mehetnél igazából, mert a munkát korábban kellett elvégezni.

Jó hír a segítő, spirituális és kreatív területen tevékenykedőknek

A Halak az önzetlenség, önfeláldozás, másoknak való segítségnyújtás (tanácsadás, coaching, terápiák, mások érdekeinek képviselete), intuitív szakmák, spirituális (és ezoterikus) területen működők és a végtelenül  kreatív elmék otthona. 

Tehát ha ilyen területeken vagy érintett a vállalkozásoddal, akkor szuper időszakot jelez ez az Újhold képlet a következő hetekben.

Ha nem vagy ezeken a területeken érintett, akkor gondolkozz azon, hogy hogyan lehetnél érintett! Például kiállhatsz az ügyfeleid érdekeiért egy méltánytalan helyzetben (azokból van most bőven), vagy szervezhetsz kreatív foglalkozásokat annak ellenére, hogy mondjuk kereskedő vagy (nyilván kapcsolódóan az általad forgalmazott termékekhez).

Tehát akkor is ki tudod hozni ebből a hasznot és a maximumot, ha semmi közöd nincs ezekhez a most előnyben lévő területekhez, amiket felsoroltam.

Amivel vigyázz: Mars a 3-as házban!

Most nagyon könnyű nagy mellénnyel lejáratni magad mások, köztük az ügyfelek előtt is. Nem azért, mert rosszat mondanál vagy rosszul cselekednél a korábbiakhoz képest, hanem mert most a külvilág és a közönség erre nyitott: a balhékra. Pattanásig feszültek az idegek és a puskaporos hordók körül feszt gyújtogat valaki…

Lehetséges, hogy 10 éve mondod ugyanazt a dolgot és most érthetetlen módon probléma lesz belőle, pedig alapból nem is problémás maga a mondanivaló. De most kirobban, te meg pislogsz, mint pocok a lisztben, hogy mégis mit ártottál??? Hát semmit, csak valakinek elpattant a húrja, vagy elgurult a gyógyszere, vagy ráléptek a tyúkszemére és rajtad veri le.

De az is lehet, hogy meggondolatlanul kicsúszik valami a szádon, aztán magyarázkodhatsz. Hát ez mostanában annyira tipikus, hogy tucatnyi mémet tudnék mutatni.

Lesznek, akik elveszítik az üzletüket mostanság – oké, ilyenek mindig vannak, biztosan minden napra jut ilyesmi is -, de most az ebben a különleges, hogy míg más időszakokban ezekre jellemző, hogy fű alatt történnek meg, mostanában ennek nagyobb visszhangot biztosít ez a Mars ott a 3-as házban. Eleve óriási fájdalom meghozni mondjuk egy boltbezárásról szóló döntést, de hogy erről még posztolgassanak is az emberek a Facebook-on, meg még valami negatívummal kössék össze, netán vádaskodjanak, hát az most benne van a pakliban még pluszban. 

Nem szép és békés időket jelez ez a Mars, legyél nagyon-nagyon óvatos és felkészült!

Az útmutató Jupiter

A Jupiter, mint nagy szerencsehozó, akinek az iránymutatásaira sokszor lehet hallgatni, most arra mutat rá, hogy mire érdemes koncentrálni: a leginkább most arra érdemes koncentrálnod, hogy megtaláld a dolgok mögöttes, rejtett értelmét. 

Bocs semmiben sem hívők, de ezek spirituális hetek lesznek!

Lesznek, akik feljajdulva teszik fel a kérdést: “Miért pont ééééén?”, míg mások meg így morfondíroznak: “Hm, vajon mit akar ez nekem üzenni?” – bármi is lesz a te esetedben, a lényeg az, hogy MEGVÁRD a választ is! 

A válasz lehet, hogy fejedből jön majd, lehet, hogy a szívedből, lehet, hogy valaki más szájából, vagy akár egy égi jelből, esetleg álomból.

Figyelj oda a jelekre!

A Szaturnusz félelme

A Szaturnusz is a 12-es házban lesz, ami a megfoghatatlantól való félelemre erősít rá, ráadásul nagyon közel lesz az Újhold bepontosulásának pontjához, azzal együttállásban.  

A következő hetekben megint felerősödik a félelem, ez igaz az ügyfelekre is, de a vállalkozásokra is. 

Ez megnyilvánul majd a korlátozott erőforrásokban, ami most a pénzzel kapcsolatos leginkább. Akinek van pénze, az vigyáz rá, akinek nincs pénze, annak mostanság sem lesz több igazából. 

Már nem a háborútól félnek konkrétan az emberek, meg nem is a betegségektől, hanem a kiismerhetetlen, kiszámíthatatlan közeljövőtől. Ezzel párhuzamosan igaz lesz az is, hogy nincs bizalom. 

Bár esténként ott ragyog a fejünk felett a Vénusszal együtt a Jupiter, bíztatva bennünket arra, hogy van remény, valahogy mégis a szaturnuszi reménytelenség uralkodik. Ne várd, hogy ebben enyhülés lesz a közeljövőben!

Igyekezz nyugtatni az ügyfeleidet, reményt mutatni számukra, és azt is, hogy benned bízhatnak!

Az összhang teljes hiánya: Aszcendens a Kosban

A tárgyalt Halak Újhold képlet Aszcendense a Kosban van, ami azt is jelenti, hogy “Na, majd most én megmutatom, hogyan kell győzni!”

Hát ez mindenre jó, csak pont arra nem, amit a többi bolygó mutat. Egy kivétellel: a Mars pontosan mutatja, hogy hol lehet most elbaltázni a dolgokat: a nagy mellénnyel való villongásokon, erőlködésen, “kivagyiságon” sokat lehet bukni. És bizony a Mars az a Kos uralkodó bolygója, tehát az Aszcendens is rámutat arra, hogy amit első ránézésre azonnal problémásnak gondoltam, vagyis ezt a 3-as ház csúcsán ülő Mars bolygót, az bizony konkrétan egy veszélyre figyelmeztető jel. Vedd komolyan!

Ezzel a hat bolygóval a 12-es házban, ezzel a Marssal és ezzel az Aszcendenssel én a maximális alázatra tenném a hangsúlyt a következő hetekben. Ez igaz vállalkozásokra, magánemberekre, de a közéleti szereplőkre is.

A Merkúr és a Plútó helyzete

A két leginkább vállalkozás-jelölő bolygók még további tudnivalókkal kecsegtetnek:

 • A Merkúr azt üzeni a Vízöntőből, hogy az eredetiség és a forradalmi megoldások – értsd: valódi innovációk – előremutatóak lehetnek. Továbbá ha valami könnyű, könnyen, gördülékenyen megy, akkor az jó jele annak, hogy jó úton haladsz. 
 • A Plútó arra figyelmeztet, hogy jó lesz vigyázni a rosszakarókkal. Ők lehetnek konkurensek, de akár elégedetlen ügyfelek is előbukkanhatnak. Ahogy a Marsnál már jeleztem, nagyon vigyázz, hogy mit mondasz és kinek, mert most akár egyetlen elégedetlen ügyfél is veszélyes lehet a teljes üzletedre! Szintén a Plútó jelzi még azt is, hogy érdemes szorosabbra fűzni azokkal a kapcsolatot, akikkel egyébként is jóban vagy. Most nem az új kapcsolatok építése a feladat, hanem az akár véd- és dacszövetségek megerősítése, érdekképviseletek kiépítése (megalapozása), és mondjuk a laza szövetségek barátivá erősítése.

Mit érdemes tenni a következő négy hétben?

 • Kerüld el messzire a konfliktusokat! De nagyon messzire! Semmilyen vitába ne menj bele mostanában!
 • Ne állj ki nagy mellénnyel a nyilvánosság elé még a legjobb szándékkal sem, mert pórul járhatsz.
 • Kerüld azokat az embereket, akik bármilyen befolyásoltság alatt állnak: alkohol, drog, ideológiák, propaganda.
 • Te is kerüld a tudatmódosító szereket és dolgokat. Most az, ami máskor nem árt, az most nagyon árt, mert olyan következményeket ránthat magával, amire rémálmodban sem gondoltál volna.
 • Önmagaddal se kerülj most konfliktusba: hagyd az önvád, önmarcangolás és a saját magadban történő bűntudatkeltés műveleteit. Természetesen ezeket másokon se gyakorold.
 • Töltsd maximálisan kreatív, leginkább alkotó tevékenységeket jelentő dolgokkal az idődet. 
 • Reménykedj! A jobb dolgok eljövetelében, a nap kisütésében, a tél elmúltában, lottónyereményben, bármiben!
 • Gyakorold az önzetlenséget: mondj le a profit egy részéről azért, hogy jót tegyél a vevőiddel, például tényleg azt a terméket add el, amire szükségük van és ne azt, amin a legtöbb profitod van. Vagy ha valakin látod, hogy küszködik a jelen helyzetben, adj neki kedvezményt, vagy adj neki kettőt egy termék helyett. Ezernyi lehetőséged van jót tenni az önzetlenség égisze alatt, most kiemelten gyakorold!
 • Úgy egyébként gondold át, hogy hogyan vihetsz még kreativitást a vállalkozásodba vagy az életedbe. Ha eddig is kreatív voltál, akkor emeld magasabb szintre, például úgy, hogy vegyíted az önzetlenséggel is. 
 • A félelmeidet írd le egy papírlapra és égesd el ezeket. Akár tele is írhatod a papírt, a lényeg, hogy égesd el utána, tehát ne őrizgesd a listát!
 • Az előbbi pontban megírt listából kivilágló legfőbb problémáid megoldására egy másik listát írj – ezt ne égesd el, ezt tartsd meg és folyamatosan őrizgesd! Legyenek rajta kreativitással összefüggő megoldások, pl. új üzletág, új termékkör, stb. (Pl. kiderül, hogy a félelemlistádon minden az anyagiakkal függ össze, akkor dolgozz a több bevétel elérésén, vagy a költségeid csökkentésén.)
 • Külön örülj annak, amivel kapcsolatban nincs problémád és nincs félelmed sem! 🙂
 • Tartsd a szemed a gyanús elemeken: esetleg ragadós kezű alkalmazottakon, konkurenseken, hatóságokon. Ne érjen váratlanul, ha bármi balul sül el!
 • Gondolkodj mindig mindenben lehetőleg magasabb szinten, mögöttes értelmet keresve, stratégiai szemlélettel. 
 • Figyeld a jeleket, és ha a reménnyel vannak összefüggésben, akkor próbálj előremutató, gyakorlati megoldásokra kanyarodni róluk. Ha félelemre alapulnak, akkor listára, majd tűzre velük!
 • Tartsd magad távol azoktól, akik le akarnak húzni!

Na, hát ennyi a mostani Újhold üzenete. 

Hogy nem néz ki valami jól?
Ahhoz képest, hogy jegyváltás előtt áll – vagy afelé közelít – jó pár jelentős bolygó, amik az elmúlt három évet a már ismert módokon (járvány, lezárás, ellentmondások, háború, infláció)  uralták, nos, ez egy törvényszerűen kihívós, szintlépős Újhold.

Ésszel-szívvel-lélekkel és ezek összhangba szervezésével könnyű négy hét lesz ez is.

Részletes asztrológiai útjelzőt a magad és/vagy vállalkozásod számára itt kérhetsz>>

Vidi Rita

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.