Mikor elkezdtem asztrológiával foglalkozni olyan, szinte kezdetleges szinten, hogy nagyjából értettem az asztrológiai eseményekről szóló előzetes és utólagos elemzéseket, akkor mindig rettentően zavart, hogy rengeteg gond-baj-sorscsapás került szóba ezekben az olvasmányokban.

Azon túl, hogy nyilván már egy megismerési folyamatban voltam, az adott még plusz motivációt az asztrológia tanulására és gyakorlására, hogy kíváncsi voltam, hogy vajon az elemzők ennyire pesszimisták, vagy tényleg ennyire látszik az egy képletben, hogy ha rossz világ közeleg?

Ez most már a harmadik Napfogyatkozás elemzésem, és most már egészen biztos vagyok benne, hogy nem az elemzők voltak pesszimisták, hanem tényleg nyilvánvaló, ha rossz világ közeleg.

És ez új, járulékos felismerést is adott: utálom elemezgetni a rosszat, ez most már tény.

Utálom azt mondani, hogy eddig sem volt jó, de ez után még rosszabb is lehet. De valakinek csak ki kell mondania, úgyhogy vállalom továbbra is, egye fene. Azt viszont el kell mondanom, hogy én optimista vagyok. Mindig távlatokban gondolkodom és ha egy száz éves idővonalra tesszük az eseményeket – és a képleteiket –, akkor fel lehet fedezni azt is, hogy a trendek részeiként még akár a rémületesnek tűnő képletek is lehetnek előremutatóak. Mert illeszkednek a nagy egész képbe.

Tehát ezt a képletet is igyekszem így nézni, azt viszont nem mondom, hogy nem biggyedt le a szám bizonyos részeinél…

Napfogyatkozás 2023. 04. 20. Kos 29° 50`

A 2023. április 20-ai Napfogyatkozás már megint rendkívüli lesz, csak nem abban a formában, amilyen a 2022. október 25-ei volt. 

Ez most hibrid Napfogyatkozás lesz, ami azt jelenti, hogy lesz a Földnek olyan pontja, ahonnan teljes Napfogyatkozásnak látszik, lesz, ahonnan részlegesnek, lesz, ahonnan meg a gyűrűs formát is kiadja, és persze lesz olyan hely is, ahol nem lesz látható, mert olyan időszakra esik az esemény, amikor a Nap még nem kelt fel. Mi is ebbe az utóbbiba tartozunk.

Mivel ez egy rendkívüli jelenség lesz szerte a Földön, alapvető, hogy mindenhová vonatkozik. (Általában csak ott szokták figyelembe venni, ahonnan ténylegesen megfigyelhető VAGY ha nagy észlelési körön kívül van, de az adott ország vagy vezető horoszkópjával összefüggést mutat.

Egyébként is a globalizációval a világ annyira egyívású már, hogy nem lehet szétszőrözni a bizonyos földrészeket meg országokat, mert minden összefügg mindennel és minden egyre egységesebbé válik (ez egyébként spirituális fejlődésekre is igaz, szóval ezt én nem kiáltanám ki rossznak). Ez egy fejlődési folyamat velejárója is egyben, hogy nem vagyunk elszigetelődve. Vannak persze a Földön olyan országok, mint Észak-Korea, amik minden alól is kivételek, de mi nem vagyunk azok, szóval Magyarországon is foglalkozni kell ezzel a Napfogyatkozással.

Hibrid Napfogyatkozás 2023. 04. 20. | Kos 29° 50`| Budapest 6:16:51 – képlet

Napfogyatkozás 2023. 04. 20. Hibrid Napfogyatkozás
Napfogyatkozás 2023. 04. 20. Hibrid Napfogyatkozás

Mindjárt kielemzem részletesen, de még előtte a legfontosabb kérdésre ugorjunk máris:

Örök kérdés: bukik a király vagy nem bukik? 

A Napfogyatkozás az mindig valamiféle feljebbvalóra, elitre, vezetésre, királyokra (uralkodókra), politikai vezetőkre vonatkozik.

Ez a Napfogyatkozás az éppen a Kost elhagyó Napot fogja érinteni szerte a világon, ami rossz ómen tud lenni a vezetésnek – de vele az egész országnak is –, ha a cselekvő tudatosságról és erőről, valódi előremutató lendületes dinamizmusról, az akaraterő kiteljesítéséről van szó. 

Eleve ez a Napfogyatkozás a megrekedtségről szól, és persze majd annak átlépéséről is, és itt vannak a nagy különbségek, hogy mely országokban ez hogyan fog megnyilvánulni, illetve az egyén életében ezek miképp vannak/lehetnek jelen. (Egyéni szinten a saját születési képlettel kell összevetni.)

Egy magánember számára ezek a napok szólhatnak arról, hogy “Hiába tennék én, képtelen vagyok.”, de az elit számára ennél azért rázósabb időszakok jöhetnek.

Ami még érdekes a mi szempontunkból, hogy a budapesti idő szerint ez a felkelő Napot érinti itt nálunk. Ha szimbolikusan nézzük a mögöttes üzenetet, akkor ahogyan a felkelő Nap a remény, az új kezdetbe vetett hit, az új, belendülős, újrakezdős energiák analógiája, úgy most ez a Napfogyatkozás pont ennek tesz keresztbe.

Nincs remény, nincs új kezdet, nincsenek új energiák.

Már a tavaly április Napfogyatkozásnál, továbbá a választás képleténél, de az októberi Napfogyatkozásnál is kijött, hogy a szembenézéssel iszonyatos problémák vannak nálunk. Addig menetelünk a szakadék felé, míg vagy le nem zuhanunk, vagy észhez nem térünk, méghozzá kollektíve. 

Ez a mostani képlet megmutatja ezt a külön sajátosságunkat azzal is, hogy a magyar idő szerint a Plútó a X-es házba esik, miközben kvadráttal támadja a Napfogyatkozást.

Én ezt azért tartom nagy problémának, mert ha csak arról lenne szó, hogy végig kell nézni, ahogy a politikai elit tagjai felmarcangolják egymást, és az eddigi erősek elvesztik az erejüket, és esetleg a lejtős focipálya végre kiegyenlítődik majd, akkor csak egy kólát és popcornt kérnék. 

Már nemhogy repedések, de széttöredezettség is fellelhető a kormány peremvidékein, ami az elmúlt években nem volt jellemző, az ellenzék meg széthullott, mindenki maga próbál boldogulni, szóval alakulnak a dolgok. 

De ebben az országban személyi kultusz és ellenkultusz van, pedig az ország alap képletében egyébként ennek nem igazán van nyoma (már ha a 2012. január 1-jei képletet vesszük alapul. Ha az 1989. október 23-ait nézzük, akkor viszont van nyoma rendesen a megosztottságnak, de azt elméletileg már túlhaladtuk). 

Tehát baromira rossz úton járunk társadalomként akkor, ha nem viselkedünk társadalomként és ennek mindenképp meglesz a böjtje. Az, hogy itt 25.2% az infláció – már fejben nem is lehet követni, hogy hányadik hónapja 20% fölötti, és még mindig egyre-egyre romlik, pedig az EU összes más országában már tényleg az egy számjegyű inflációval dolgoznak –, az rendkívül nagy leckéztetés előjelét mutatja. 

És még mindig nincs ébredés. Esetleg ébredezés van, végül is ez már nem olyan rossz dolog, ne legyünk szigorúak.

Kicsit unom a körbemagyarázást, ezért egyértelmű leszek: ha a következő hónapokban nem lesz radikális változás a politikai elitben (hiszen nálunk nincs király), akkor a következő Napfogyatkozásnál már nem nagyon kell a globális világhoz sorolnunk magunkat, mert akkor már mi is jó eséllyel Észak-Korea lehetünk… Hallottam, hogy valakik új világrendről beszéltek. Hát remélem, nem ilyesmire gondoltak…

A legfőbb érintett képletével összevetve is ott van a változás lehetősége. Ez lehet minőségi változás, de akár személyi változás is, de hogy letörjem az esetlegesen felbukkanó reményeket, a már zajló változás egyértelműsítése, stabilizálása is elképzelhető. 

És a félreértés elkerülése érdekében mondom: nem látok energiákat arra, hogy az ellenzék fogja megdönteni ezt a kormányt csak úgy ukkmukfukk, hanem az uralkodó elitnek önmagát kell erodálnia. Végül is ez az ön-erodáció az ellenzékben már zajlik.

Én látok arra nyomokat ebben a képletben is, hogy ennek lehetnek hősei is (kormányoldalon is, másik oldalon is), de ahogy szintén mutatja ez a képlet (a Hold révén), ezt már sztoikus nyugalommal, remény nélkül, boldog naivitást végleg elveszítve kénytelen szemlélni a társadalom. Egy hosszú, évszázados trendvonalon egyébként ez is előremutató folyamat, még ha végtelenül lassúnak is tűnik. 

Összefoglalva: lehet, hogy bukik a király, lehet, hogy nem bukik, ha nem bukik, akkor viszont növekszik a személyes ereje. Az ország ereje viszont nem fog ez által növekedni, sőt…

Akkor lássuk: mik a lényeges üzenetei ennek a Napfogyatkozás képletnek Magyarország számára?

Napfogyatkozás – Nap és Hold – a 12-es házban

Kos 29° 50`

Itt a vége, fuss el véle – ezt lehet úgy is értelmezni, hogy eddig volt lehetőség változtatni, most meg már nincs és a sors intézi a maga módján a dolgokat. Lehet úgy is értelmezni, hogy “Vége a dalnak.”

És persze az is lehetséges, hogy “Most majd új szintre emeljük a dolgokat.” – de hogy mit, az bizony jó kérdés.

Bezártságot, bezárkózást, elzártságot, korlátozottságot, börtönt, kórházat, büntetést és ártatlanul bűnhődést is jelenthet ez a ház. 

Egyéni képletekben ez a ház az új szintre lépés módjait/eszközeit is meg tudja mutatni, tehát nem gond az, ha van itt bolygó, de ebben a Napfogyatkozás képletben inkább a végleges elrendeltetettség mutatkozik. Lehet, hogy más mást olvas ki belőle, én egy percig sem lennék optimista…

A népet szimbolizáló Hold számára ez a 12-es ház ez külön azt is jelentheti, hogy teljessé válik az érzelmi elzárkózás. Ezt realista forgatókönyvnek érzem a mindennapokban, szerintem sokan érzékelik, hogy ez már zajlik a közélettel kapcsolatban, hogy sok ismerős jut arra a következtetésre, hogy jobb, ha három lépés távolságot tartunk ezektől a dolgoktól. (Az, hogy önkormányzati választásokra mindössze tizeniksz százaléknyi szavazó megy csak  el szavazni, az mindennél beszédesebb.)

Ugyanakkor ez a kivándorlással is kapcsolatban van. Sokkal többen forgatják a fejükben azt, hogy “El kellene innen menni”, mint amennyi a felmérésekből kitűnik. 

Plútó a X-es házban

Ez bizony jelzi egyrészt a politikai elit gátlástalanságát is, másrészt figyelmeztetés is számukra, hogy a nap végén mégiscsak úgy kellene kihozni a társadalmi egyezségeket, hogy mindenki jól járjon. 

Ha bárki szerint ez így van, hogy ebben az országban mindenki úgy hajthatja álomra a fejét esténként, hogy “ma is tett értem valamit a kormányom”, akkor az tök jó. De ha ez nem így van, akkor ez a Plútó, ott a Vízöntő jegy elején – ugyebár alig egy hónapja lépett át a Vízöntőbe – az egy utolsó figyelmeztetés is lehet az érintettek számára.

A Plútó képes arra, hogy az ingát meglengesse: egyik oldalról a másikra lökje, tehát ha eddig jó volt, akkor ezután minden átmenet nélkül rossz lesz, ha meg eddig nagyon rossz volt, akkor minden átmenet nélkül majd csodálatos dolgok jönnek. 

A X-es házban ez azt is jelenti, hogy átveszi az uralmat a sikerek fölött, és belekontárkodik a vélt vagy valós eredményekbe, és mint sors-döntő-bíró fog eljárni. 

Vagy nem. Ezzel az állással a propaganda erejére is hatással van/lesz. Nem tudom, lehet-e még fokozni a propagandát Magyarországon…

Ez a Plútó közben nagyon szoros, éppen épülőfélben, erősödésben kiteljesülő – kvadrát – kapcsolatot ápol ezzel a Napfogyatkozással, miközben a képlet tetején trónol. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a Plútó dominálja itt a zenitről a dolgokat! Számunkra, szemlélők számára tűnhet úgy is a hatása, mintha egy érmét dobna fel, hogy “Na, mi legyen akkor a következő végletes lépésem?” ezt majd utólag megtudjuk, hogy lesz-e tényleg ilyenje.

Uránusz az I-es házban

Hirtelen, váratlan változás esélye. 

Akik radikális változásra vágynak, ebbe kapaszkodhatnak. A mellette lévő Merkúr (uralmi cserében a Vénusszal) – együttállásban az Uránusszal – jelezheti azt is, hogy bár a rendszer maga marad, de a fő figurák lecserélésével egy híd, egy kapocs, egy stabilitás alakulhat ki – főleg, hogy ezek ketten a Bikában vannak.

Tehát lehet a változás akár fájdalommentes is, de mégis lényegi.

Az Uránuszról tudni kell, hogy nem konzervatív, nem tradicionális, hanem mindig inkább forradalmi, változtató, régit újra cserélő, progresszív. De ez az állás nem azt mutatja, hogy hatalomra jut az úgynevezett baloldal, mert ahhoz más házak jobban passzolnának, de egyébként a balosabb politika térnyerésének vannak azért mozgásterei. Szóval azok, akik nincsenek összefonódva a jelenlegi hatalommal, azok végül is kapnak energiát az erősödésre. Ez például megnyilvánulhat helyi kis projektek létrejöttében, sikereiben is, és de lényeges, hogy “balos”, egyenlőségre, egyenlő esélyekre, kiegyensúlyozottságra, természetes harmóniára törekvő mögöttes célkitűzésekkel. Magyarországon a liberális vonal is ide tartozik, szóval az emberi jogok, az individualizmus és az “élni és élni hagyni” irányvonalak égisze alatt is jól lehet boldogulni. Van mozgástér, ez a lényeg.

Ennek a kis kompozíciónak, amit a Merkúr az Uránusszal képez, támogató fényszöge van a Marstól. Ez azt is jelenti, hogy egyrészt a változási képességet nem vágja keresztbe egy erős marsi hatás, ami elég durván oda tud vágni kártékony akadályozóként, ha úgy adódik, hanem inkább még ilyen kis háttérből plusz harcias, erőteljes, előremutató energiákat tud adni. 

Ez az Uránusz, azt gondolom, hogy végül is tud valamiféle képességességet még reményként mutatni. De hogy konkrétan mi lesz a megvalósulás, az kérdőjeles, ezeknél a transzcendens bolygóknál mindig az. 

Vénusz a 2-es házban

Alapvetően jó előjelek az anyagiakra vonatkozóan, de vele feladatok is. Van ugyebár tanfolyamom a pénzügyi tudatosságról – Gazdagodás Receptje tanfolyam –, és akik megfelelő szinten vannak, azok elkezdhetnek előrébb lépdelni az elmúlt kb. egy év őrületéhez képest. Akik nincsenek megfelelő szinten, azok most kapnak energialöketet arra, hogy fejlesszék magukat, de akik ezzel sem foglalkoznak, azoknak ez a jó kis állás semmi pluszt nem fog adni.

Mars a 3-as házban

Gyakorlatilag a teljes népességet érintő kérdésekben továbbra is harc folyamatosan. Mindez a Rákban, ami a családokkal, a szűkebb, rokoni szövetségeinkkel mutat kapcsolódást. Ez nehézségeket mutató állás, uralmi cserében a Holddal, ami talán az érzelmi megélésnél már inkább a harciasságot fogja tükrözni és nem az elveszettséget. Csak ugye pardon, itt egy Napfogyatkozás képletről beszélünk, tehát mégiscsak inkább a nehézségek tudnak még dominálni. 

Ez olyan Mars, ami képes önmaga ellen is fordulni, tehát még véletlenül sem a nyilvánosságba sugározza ki a harciasságát, hanem inkább a belső vívódást mutatja.

Érintettek köre: tanulók, tanárok, szüleik, családok, testvéri kapcsolatok, vállalkozások, kereskedelem, utak, hidak, kapcsolódás más emberekkel, kommunikáció, “közvélemény”.

Szaturnusz a 11-es házban

Ezt tartom az egyik legérdekesebb állásnak itt, mert ez mutatja, hogy mennyire korlátozottak a közösségi erők ebben az országban. Nincs belső kohézió, de a vágy megvan iránta. Csak nem valósul meg. Ugyanakkor szuperfantasztikus fényszögei vannak, ami bizakodásra is okot ad. 

Egy személyes élmény: naponta látom különböző fórumokon, hogy az emberek azt kérdezgetik egymástól, hogy miért nem vonulnak már utcára a nemtudomén kik, és miért nem csinálnak forradalmat.

Néhány embernek próbáltam megmagyarázni, hogy ez itt nem működik, soha nem is működött. Itt nem lesz úgy forradalom,ahogy sokan elképzelik, hogy kellene lennie, mert nem is kell, hogy legyen. 

Minden forradalmi fellángolásunkat valami nagyon durva kudarc követte. Nem véletlenül, ebből tanulni is kellett.

A változásnak más a motorja, sokkal mélyebb értelmi szinteken kell lezajlania és bár az utca is érintett ebben a képletben a Mars révén, de a mély, gyökeres változásnak legbelül, szűk, barátias környezetben kell lezajlania. A fejnél is, a halnál is…

Tehát lehet utcára menni – lesznek, akik fognak is –, de azok csak szikrák. A változás az értelemben kell, hogy megtörténjen, és nemcsak az utcára menőkben, hanem az elsöprő, valódi többségben. Egyébként ez már zajlik, csak ez pont, hogy nem látványos. 

Neptunusz és Jupiter a 12-es házban

És vissza is értünk a körutazás végére, hogy két nagyon jelentős hatású bolygóról még értekezzünk. 

Még mindig ott tartunk, hogy “vége a dalnak”, de ha a Neptunusz irányából közelítjük meg, akkor ezzel kapcsolatban a teljes tudatlanság ködével szembesülünk. 

Úgyhogy bármennyire is reménykedtünk volna, ez itt nem azt mutatja, hogy minden napvilágra kerül – nem is tudna, hisz konkrétan Napfogyatkozás történik…

Ha nagyon optimisták akarunk lenni, akkor az a forgatókönyv is elképzelhető, hogy a magyar nép valamiféle felsőbb, tiszta tudatosságnak engedelmeskedve a helyes útra lépve cselekszik, de ettől elvonatkoztatva akár a pápalátogatásról is szólhat ez az állás.

Ugyanakkor ott a Jupiter, ami a jelenlegi erőtlenségében valódi misztikum nélküli, inkább szektás jellegű vallásra utal.

Nehéz napok a Napfogyatkozás utáni hónapokban:

A következő hónapokban ugyebár a Napfogyatkozás energiája révén a Kos 29° 50`helye terheltté válik, és ha bolygó áthaladás (tranzit) vagy fényszög aktiválja ezt a pontot, akkor az a jövőben is majd még ide kapcsolódó események katalizátora lehet.

Most nem fogok végigmenni a konkrét elemzéseken, csak az időpontokat jelölöm, hogy ezen napok környékén kell különösen figyelni egyéb, de biztosan ide kapcsolódó eseményekre.

2023-05-16. 01:51 – Jupiter

2023-05-17.  14:09 – Hold
2023-06-13. 20:13 – Hold
2023-07-11. 01:37 – Hold

2023-07-18. 13:24 – Felszálló Holdcsomópont

2023-08-07. 08:11 – Hold
2023-09-03. 16:47 – Hold
2023-10-01. 03:05 – Hold
2023-10-28. 13:31 – Hold
2023-11-24. 21:15 – Hold
2023-12-22. 03:37 – Hold

Ezeket a napokat – és előtte-utána 2-3 nappal kell majd kiemelten figyelni esetleg, illetve az ekkor történő események összeköthetőek ezzel a Napfogyatkozás képlettel.

Összefoglalás:

A kérdésre, hogy lehet-e még minden szarabb, a válasz az, hogy igen, lehet még ennél is szarabb. 

Év elején írtam arról, hogy kifelé kellene már mennünk a málnásból.

A dugó nálunk még tart, ha esetleg attól már nem is kell tartani, hogy még fokozódik. De hogy ebből mikor lesz szabad áramlás, szabadon szárnyalás az anyagi-szellemi-lelki szférákban, hát azt mindenki válaszolja meg önmagának, hogy benne hol tart ez a dolog. Mert az a lényeges.

 

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.