A Napfogyatkozásokat az asztrológiában a szerencsétlenségek, betegségek, bukás, halál és hasonlóan vészjósló események előhírnökeként szokták használni és vizsgálni.

Minden évben van Napfogyatkozás (általában kettő), csak nem mindig látszik a Föld minden pontjáról, a hatása ugyanakkor globális, mint ahogyan a napkitöréseké is.

Az asztrológusok a legtöbbször csak azt a Napfogyatkozást veszik figyelembe, amely adott helyről is megfigyelhető a jelenség, tehát nappalra esik. Sok asztrológiai könyvben olvastam, hogy nem igazán kell a Napfogyatkozással foglalkozni, mert bizonytalanok lehetnek a következtetések, de hát az asztrológiában minden bizonytalan, és pont a Napfogyatkozások mutatják meg, hogy mik lesznek a közeljövőben – következő hónapokban – a kritikus pontok, kritikus időszakok! Ha semmi mással nem foglalkozunk csak a fogyatkozásokkal, máris évekre előre meg lehet jósolni a rizikós időszakokat, kritikus napokat és azok energetikai minőségét, tematizáltságát.

Sokszor van úgy, hogy egy adott időpillanatban bekövetkező esemény nem igazán köthető semmihez, mert egyik bolygó sem viselkedik úgy, hogy közvetlenül azt a valamilyen rendkívüli eseményt okozná.

De ha visszanézzük az előtte lévő Napfogyatkozás vagy Holdfogyatkozás képletet, akkor kiderülhet, hogy egy olyan helyre ért egy bolygó – vagy a Nap, ami ugye csillag –, ami terhelt volt korábban az előző Napfogyatkozás vagy Holdfogyatkozás – továbbiakban: fogyatkozások – révén és mondjuk ez által felerősödött a jelenben egy általában jelentéktelennek vagy eseménytelennek tűnő állás is.

A Napfogyatkozások tehát segítenek a semmiből jövő veszedelmeket is behatárolni, meg előre megmutatni, hogy mikor kell tudatossággal közelítenünk mindenhez és mikor nem lankadhat a figyelmünk egyetlen pillanatra sem. Ezeket a kritikus időszakokat és azok minőségét, esemény-területeit, tematizáltságát, mögöttes üzenetét előre meg lehet mondani a Napfogyatkozás képlet segítségével.

Napfogyatkozások értelmezése régen

Az asztrológusok annyira komolyan vették az ókorban azt, hogy a Napfogyatkozás mennyire ártalmas a közeljövőre nézve, hogy a Napfogyatkozás közvetlen megfigyelését sem javasolták senkinek, sőt, azt sem, hogy ilyenkor kimenjenek az emberek a szabad ég alá. De még ezt is tudták fokozni: az állatokat is behajtották ilyenkor, és az ilyen napokra inkább imádkozást terveztek, mintsem bármilyen cselekvést.

Nem az elsötétülés miatt féltek, hanem a hatás miatt! A Napfogyatkozás masszív energiahiány: fizikailag is lekorlátozza a Nap előtt elhaladó Hold a Napból egyébként érkező részecskék útját. Ha bárki szerint ez nem rendkívül jelentős esemény, javaslom az ELTE Atomcsill nevű Youtube csatornájának behatóbb tanulmányozását, mert ideje lenne a fizikából némi ismerettágításnak… Sosem késő okosabbnak lenni ugyebár.

A Napfogyatkozásokból jósolták meg annak idején előre, hogy lesz-e például népfelkelés, az uralkodóval történik-e valami csúfság és hasonlók. A Nap ugyebár az uralkodót jelöli (vezetőket is), a Hold meg a népet, tehát a Napfogyatkozásnak a mundán asztrológiában (ami országok, társadalmak sorsát figyeli) mindenképp nagy jelentősége van/volt/lesz.

Napfogyatkozás 2022. április 30. – asztrológiai elemzés>>

Előzetes az október 25-ei Napfogyatkozáshoz>>

Napfogyatkozás 2022. október 25. – asztrológiai elemzés>>

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.