Üzleti és vállalkozói szemmel végzett asztrológiai elemzéseim azt a célt szolgálják, hogy cégként, vállalkozóként némi előzetes képet tudj kapni arról, hogy milyen hónap/időszak vár 

 • magára az üzletre, bizniszre általánosságban, 
 • a bevételekre, profitra, esetleg költségekre, tehát az anyagi vonatkozásokra milyen irányvonalak vonatkoznak,,
 • projektekbe való belekezdésre, azokban való előhaladásra vagy akár a lezárásra vonatkozóan, 
 • továbbá a terjeszkedésre, határokon átnyúló lehetőségekre is kitérhetünk,
 • mint ahogy a küzdelmes területekre és a szerencsés lehetőségekre is.

Ahhoz, hogy pontos elemzést adjak minden vállalkozásról, ahhoz ismernem kellene a pontos születési időpontját – a bejegyző végzés időpontját vesszük alapul általában –, de mivel ez lehetetlen, ezért általános irányelveket adok itt közre. 

Pontos elemzésért ezt használd: Asztro-útjelző>>

Az egyéni “csillagállások” akár homlokegyenest teljesen más vonulatokat is jelenthetnek a havi előrejelzéshez képest, tehát ezeket itt ne vedd készpénznek, de elgondolkodni valónak és útmutatónak igen.

Üzleti asztrológia alapok

 • A kisvállalkozások legfőbb jelölő bolygója a Merkúr, 
 • legfőbb jelölő területei pedig a Merkúr által uralt jegyek – Ikrek és Szűz –, 
 • ezek szemben lévő jegyei is lényegesek lehetnek: Nyilas és Halak,
 • ez ezekből a jegyekben uralkodó bolygók: Jupiter és Neptunusz.
 • illetve a Merkúr által dominált ház, a 3-as ház,
 • illetve ennek ellenpontja a 9-es ház – erre vonatkozik a Jupiter hatalma is

A nagyobb vállalkozásokra viszont nem a Merkúr vonatkozik igazából (az IS vonatkozhat, főleg, ha több különálló egységből épülnek fel, amik között vannak kisebb telephelyek is például), hanem a Plútó, és az általa uralt jegy – Skorpió –, és a Plútói analógiával azonos 8-as ház, továbbá a Skorpió szembeszomszédja a Bika, és annak ura, a Vénusz, továbbá a 2-es ház is jelentőséget gyakorolnak.

Az olyan kisvállalkozásokra, amiknek nagy növekedési terveik, világmegváltó célkitűzéseik vannak – például startup-ok –, azokra mindkét bolygó és kapcsolt részeik vonatkoznak. 

Még sok minden más is számít természetesen a képletben, de ezek az alapok.

A 2022 december hónap üzleti horoszkópja

2022 december üzleti asztrológia
2022 december üzleti asztrológia

Ha esetleg valaki abban reménykedett volna, hogy a 2022-es karácsonyi szezon majd jóváteszi az utóbbi hónapok kellemetlen üzleti vonatkozásait, hát nagyon tévedett.

Ennél rosszabb hónapunk nem is igen lehet üzleti szempontból, és ez bizony a “Holdról is látszik”. 

Kezdjük azzal, hogy az egész hónap Aszcendense a Szűz, ami kapásból a Merkúr otthona, ami a vállalkozások elsődleges jelölője, továbbá a Szűz jegy is a vállalkozások égi analógiája. Az, hogy az Aszcendens ura a Merkúr, az különösen rámutat arra, hogy a vállalkozásoknak a szokásos ügymenethez képest is kiemelt, további feladataik vannak. Ez jól kirajzolódik a képlet többi részéből is, mindjárt rátérünk ezekre is.

A kisvállalkozásokat általánosságban jelölő Merkúr a képlet legalján (éjszaka máshol nem nagyon lehet), szembenállásban van a Marssal. Egy kis huzavona egy kártékony bolygóval mikor is esne jól? Semmikor. Ráadásul a Mars a Merkúr másik otthonában tartózkodik, az Ikrekben, ami kifejezett garázdálkodásra hajlamosító tényezőket jelent ez esetben. 

Ez olyan, mint mikor elhagyod a bázisodat egy háborúban, hogy végre élelmet gyűjts, és az ellenség meg elkezdi lepusztítani azt, amit átmenetileg felügyelet nélkül hagytál. Hát hurrá! 🙁

A Merkúr a Nyilasban erőtlen, gyenge, kitörésre képtelen és tehetetlen.

Jó hír, hogy viszont a Merkúr együttállásban van a Vénusszal, ami a kölcsönös energiakiteljesítő állapot, tehát itt vannak azért masszív jó energiák is a Vénusz személyében.

További, kissé kellemetlen vonulat, hogy a Nap a 3-as házban van – és éget –, miközben szemben, a 9-es házban van az Uránusz.

Ez is azt jelentheti, hogy egyáltalán nem épülős energiák mozognak decemberben a vállalkozások számára, hanem inkább leépülős energiák, de ha kicsit magasabb perspektívából nézzük, akkor ez pont a megújulás elindításának időszaka lehet – ezt jelzi az Uránusz.

A sikerességet jelző MC tengely az Ikrekbe mutat, amiben ott garázdálkodik a Mars. A Mars van annyira erős bolygó, hogy leuralja azt a területet, ahol éppen halad. Itt most épp retrográd, ami azt is jelentheti, hogy kevésbé hatékony a saját erejének megvillantása ügyében, de ne ringassuk magunkat abba a hitbe, hogy “á, nem okoz az ott semmit…” Konkrétan háborút tart fenn a szomszédban, és az, hogy a 10-es házban lébecol, jelzi, hogy mindenek felett uralkodik jelenleg. Decemberben ez egész végig jellegzetes.

Ami még érdekes lehet, az a Hold helyzete: a Hold a Halakban meglehetősen depresszíven tudja megélni az efféle kihívásokat, pláne, hogy a Descendens ennyire közel van hozzá ebben az esetben. Mondhatnám úgy is, hogy nem lesz annyira rossz a december, mint amilyennek érzed esetleg üzletileg. Ezt más is mutatja, és szerencsére mutatják a feladatokat is!

A nagyobb vállalkozásokat és a nagyravágyó kisebb vállalkozásokat jelölő Plútó a Bak jegyében, 5-ös házban leledzik. Neki is köszönhetünk járványt, korszakokat eltakarító háborút és azok minden következményét is. 

Az 5-ös házban, az örömök és a kreativitás házában úgy érezteti hatását, hogy mindenképp lebontja a régi berögzültségeket és megteremti a lehetőséget az újra. A Plútó nagyon látványosan képes rombolni, de a helyén mindig valami új terem. Ugyanakkor az nem biztos, hogy ha például megszűnik egy vállalkozás a Plútó közbenjárása hatására, akkor majd ugyanazok az emberek folytatják megújult formában. Ha a Plútó valahol nagytakarít – decemberben a vállalkozásoknál konkrétan –, akkor ott kő kövön nem marad, és mások fogják majd újjáépíteni azt a részt, nem azok, akiknek a kezéből a Plútó kivette a lehetőségeket. Tehát masszív piaci átrendeződéseket is jelölhet a Plútó.

Van ennek ellenszere: elébe menni a Plútó erejének, és tudatosan hozni meg a döntéseket, emberi egoizmust maximálisan hátrahagyva.

A Plútó mellett az 5-ös házban van még a Szaturnusz. Ez jó jel, ugyanis bár a Szaturnusz korlátozó hatásúnak tartott bolygó, de a kereteket is ő jelöli ki. Ő szab határt a sikernek is, de a tomboló butaságnak is. A Plútónak nem tud kereteket szabni, mert a Plútó egy másik ligában játszik :). De a Szaturnusz azt is jelzi, hogy azok, akik hajlanak arra, hogy szervezettebbé tegyék a saját vállalkozásuk működését, vagy újrakeretezzék a megszokott, vagy elgondolt működésüket, azok előre menekülhetnek az időben. A Szaturnusz nagy segítség lehet a tégláról-téglára való építkezésben és a stabil működésben. 

Tehát bármit is bont a Plútó, van energia az építkezéshez és az újjáépítéshez is!

További bolygóállások, amik jelentősek lehetnek hónap közben

A Merkúr folyamatosan távolodik a Vénusztól, december 15-én el is hagyják már egymást teljesen. Tehát a kedvező, támogató állás a Vénusztól majd fokozatosan megszűnik a hónap közepére, majd egyébként a hónap második felében újra közeledésbe kezdenek egymással.

Viszont majdnem ugyanakkor – december 15 – trigon fényszögbe lép a Merkúr a Sárkányfej speciális asztrológiai ponttal, ami a jövőbe mutató irányvonalakat jelöli ki. Ezt tényleg konkrétan lehet úgy tekinteni, hogy “A jövővel és a távlatokkal foglalkozz!”

Aztán december 15 és 22 között trigon fényszöget képez a Merkúr az Uránusszal, ami a változáshoz, változtatáshoz szükséges erőt biztosítja. Az ünnepek előtt tehát érdemes erre rákoncentrálni, mert a bolygók megadják azt az energiaminőséget és mennyiséget, amire egy felelősen gondolkodó vállalkozásnak szüksége van.

Ezek után, december 25-e magasságában egy pontba sűrűsödik a Merkúr és a Plútó is, tehát a két nagy vállalkozás-jelölő. Akik eddigre elvégezték a házi feladatukat, azok már hátra dőlhetnek, akik viszont kötötték az ebet a karóhoz, azoknak kellemetlen napjaik lesznek. A Plútó nem szokott kekeckedni, túlságosan határozott és elvágólagos. Ilyenkor érvényesül már nagyon jelentősen az “Ami nem hajlik, az törik.” elv. 

Ez a kettős hatás bőven januárig kitart.

Összegezve a 2022 december üzleti horoszkópját

 • Két nagyon erős bolygó jelzi tehát ebben a képletben azt, hogy itt az ideje a változásnak – Plútó-Uránusz –, amik a felesleges dolgok eltakarításán és a megújulásra való hajlandóságon keresztül jól optimalizálható folyamatokat hozhatnak el, ha eléggé tudatos vagy.
 • A Szaturnusz segít a szisztematikus építkezésben, támaszkodhatunk a támogató, bár korlátokat is szabó erejére.
 • A Merkúr jelzi, hogy nagy kínlódások árán lehet csak üzleti eredményeket elérni, de a kínlódás egy részét ki tudja simítani a Vénusz támogatása, aztán pedig a Sárkányfarok kedvező fényszöge. De csak akkor, ha tudatos vagy, vagy hallgatsz a megérzéseidre. 
 • A Hold jelzi, hogy bármi is lesz decemberben az üzleti eredmény, nagy jókedv és hejehuja-dínomdánom nem fogja azt övezni alapvetően. Övezheti viszont a jól végzett munka kapcsán érzett öröm.
 • A Jupiter – erre külön nem tértem ki – segít abban, hogy a nyilvánosság felé ne kelljen azt kommunikálni, hogy nagy a baj, tehát arcvesztés és népszerűségvesztés nélkül túl lehet vészelni ezt az időszakot.

Miket tegyél, hogy a kedvezőtlen bolygóhatásokat kiiktasd és a kedvezőeket kiaknázd decemberben?

 • A legeslegelső feladat, hogy AZONNAL tárd fel, hogy mik azok a vállalkozásodban, amiket gyakorlatilag most azonnal el kell engedned, meg kell szüntetned, fel kell számolnod, abba kell hagynod. Mindenképp lennie kell ilyeneknek, tehát senki, egyetlen egy kezdő-haladó és még reménybeli vállalkozó sem hagyhatja ki ezt a feladatot, mert ha nem te szembesíted magad ezzel, akkor a Plútó fog takarítani nagy lendülettel, és abban nem lesz köszönet. Tehát írj listát a megszüntetendő tevékenységekről, termékekről, szolgáltatásokról, felszámolandó üzleti kapcsolatokról, és esetleg a légvárakra épített ötletekről. 
 • Aztán következő feladat az, hogy megpróbálsz néhány megújulási lehetőséget összeötletelni: az után, hogy elengedtél az első pont szellemében néhány, vagy éppen csomó dolgot, ezen TÚL még milyen megújulási lehetőségeid vannak és lehetnek? Ezek közül melyik a legszimpatikusabb számodra? Melyik a kedvedre való? Melyik vonz? Melyik szól hosszú távra? Ugye milyen szimpatikusak a távlati tervek? 🙂 Legyen több verziód is, gondolkodj ezen akár napokig is, de ne hetekig!
 • Aztán ezek után, tehát harmadik lépésként tervezd meg a lépésről-lépésre felépítkezés menetét. Ehhez kapod a Szaturnusztól a nagy energiákat, használd ki!
 • Ne várj nagy üzleti eredményeket a decembertől, illetve várni várhatod ezeket, de ha mégsem jönnének össze, kapásból tudhatod, hogy nem a te hibád. Egyszerűen a kampányok most nem tudják kihozni magukból a maximumot. A szokásos karácsonyi szezoncsúcsnak vélhetően nyoma sem lesz. 
 • Eldöntheted, hogy a már számodra is nyilvánvaló eredménytelenség esetén abbahagyod-e a kampányolást vagy sem. A Plútó azt mondaná, hogy hagyd abba, de a Szaturnusz meg azt mondaná, hogy “Figyi, a szisztematikusságod mindig jó pont nálam.” – ezt ugye annak függvényében lehetne pontosan eldönteni, hogy a te vállalkozásod pontosan mikor született. Bármit is döntesz, az eredménye/következménye nem most fog megjelenni.
 • Az ügyfeleid és üzleti partnereid, továbbá a nyilvánosság előtt nem kell, hogy megjelenjen a jelenlegi küzdelmed. Nem kell kiplakátolni, kiposztolni MOST semmit a belső folyamatokról, tarthatod bizalmasan is a dolgaidat. Ennek sikerében a Jupiter támogat.

A január már másabb lesz, de ott is jelen lesznek még a lebontó-megújító erők, tehát decemberben mindenképp vedd komolyan ezeket a feladatokat!

Jó munkát!

Vidi Rita

Utóirat: 2022. december 23-án lesz Újhold, azt a képletet is kielemzem majd üzleti szempontból, addig végezd a feladatokat!

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.