Az Újhold 2022. december 23-án 11:15-kor fog megszületni – ilyenkor a Nap és a Hold együtt állnak.

Az Újhold képletek a valaminek a kezdetére vonatkozó, jövőbenézésre leginkább kedvező időpontokat jelölhetnek, és sokkal közelebb állnak a természet és az univerzum teljes biológiai órájához, mint az ember által kreált hónapok figyelembe vétele. Úgyhogy mostantól Újhold képleteket is elemzek üzleti asztrológiai szemmel. Ezeket a következő Újholdig lehet érvényesnek tekinteni, utána megint új lappal indulunk.

Újhold képlet üzleti, vállalkozói szemmel, 2022. december 23. 11:15

Újhold képlet 2022. 12. 23. (Budapest)
Újhold képlet 2022. 12. 23. (Budapest)

Mi várható az üzletben, vállalkozásban ez alapján az Újhold képlet alapján?

Bármi is várható, óvatosságra, megfontoltságra, ha úgy tetszik, stratégiai nyugalomra lesz szükség a következő hetekben, miközben kirajzolódnak a fontos teendők irányvonalai is.

Jó energiák a magasabb szintű átértelmezéshez

Az Újhold képlet Aszcendense Halak, ami fokozott szellemi, sőt lelki energiákat mozgósít a célok érdekében. Amit nem mozgósít: pénzt, anyagi javakat.

Tehát kapásból azt mondanám, hogy a következő négy hétben a vállalkozásban a szellemre és az értelemre koncentrálj, ne pedig a harácsolásra, mert ez utóbbihoz nem lesznek jó energiák.

A Neptunusz, a megvilágosodás, a magas szintű értelmi képességek és közben persze mélysötét butaság bolygója néhány foknyira van az Aszcendenstől, tehát még inkább biztosítja a megfelelő energiaminőséget ahhoz, hogy a puszta hétköznapi agyaláson túl is át tudd értelmezni, gondolni a vállalkozásod dolgait.

Remek időszak lesz ez tervezéshez, ötleteléshez is. Jegyezd le a semmiből jövő ötleteidet akkor is ha teljesen újak és akkor is, ha már sokadszor bukkannak elő, sőt, ez utóbbiakat külön jelöld is meg.

Lehetséges ilyenkor, hogy réges-rég elvett ötletek kerülnek már megint csak elő, vagy olyan üzleti ötleted támad, ami mindig is majdnem, hogy kiverte a szemed, de valahogy sosem állt össze a kép benned úgy, mint ahogy most, és korábban nem sejtetted, hogy az a te utad is lehetne.

Tipikusak lehetnek mostanság a rádöbbenések, amikor ténylegesen a fejedhez kapsz, vagy épp tátott szájjal, bambán bámulsz magad elé és azt motyogod, hogy “Hát ezt nem hiszem el, hogy…” – hogy például ennyire egyszerű, kézenfekvő, logikus valami.

De vigyázat! A Neptunusz energiáival könnyű túlbonyolítani is dolgokat, úgyhogy ha azt vennéd észre magadon, hogy elveszel a kuszaságban, akkor állj le vele :). Esetleg meditálj, hogy tisztuljon a kép!

Jupiter, a most éppen nem nagy szerencse

A Jupiter a nagy szerencse bolygója, de most nem teljesen így működik: nemrég beért a Kosba (megint) és halad éppen a Magyarország képletében jelentős szerepet kapó Algenib állócsillag felé, ami a hivatásos koldusok csillaga. Ez azt is jelenti, hogy a vásárlóerőt képező magyar társadalomra most inkább nehezebb, mint könnyebb idők jönnek (következő 2-3 hónapban mindenképp nehezebb lesz, mint az elmúlt másfél hónap), így a vállalkozások bevételeiben sem lehet átütő eredményekre, bevételt kedvezően érintő  fordulatokra számítani. 

Érdemes nem mostanság tesztelni a sors kifürkészhetetlenségét, és nem mostanság feltenni mindent egy lapra. Ugyanakkor a Jupiter a Kosban halad, tehát a meglévő üzletágunk esetében a biztonsági játékra alapozva, vele párhuzamosan el lehet kezdeni megalapozni olyan projekteket, amikből most még nem várunk azonnal bevételeket, de pl. majd a második negyedévtől már igen. Ezeket az új projekteket lehet alapozni akár a Neptunusz révén érkező sugallatokra, rádöbbenésekre, AHA élményekre is. 

Túl nagy és túl sok harc árán

Egyébként alapvetően nem lesz fájdalommentes ez a négy hét a következő Újholdig: a Mars a vállalkozások egyik házában, a 3-as házban található az Ikrek jegyében ebben az Újhold képletben, ráadásul együttállásban egy nem igazán cuki állócsillaggal, az Aldebarannal. 

Ezt azt jelentheti, hogy ebből az időszakból alapvetően hiányzik a “Jaj de jó, hogy év vége van, jövőre újult erővel kezdünk az üzletbe januárban!”, hanem inkább az van ez helyett, hogy, 

  • egyrészt a bevételek számolgatása nem biztos, hogy fokozott energiákat igényel, mivel azok elmaradnak a szokásostól vagy a várttól, vagy épp nem várt kiadások nyújtják értük ragacsos mancsukat, így nem lesz minek nagyon örülni;
  • másrészt az foroghat a fejünkben, hogy “Talán jobb lenne januárban ki sem nyitni és inkább megvárni a tavaszt…” – ez egyébként nem hülyeség, ha fizikai boltod van, simán jó ötlet lehet átvészelni átmeneti bezárással a telet – és mondjuk a Neptunusz segítségével kiötletelni valami online üzletágat;
  • harmadrészt bármi is az eredmény így az év végén, valahogy nincs benne köszönet, mert túlságosan sokat kellett érte harcolni – esetenként akár magukkal a vevőkkel, vagy munkatársainkkal, netán épp önmagunkkal, de vannak, akiknek a hatóságok jutottak karácsonyi ajándékul.
  • Negyedrészt pedig az is előfordulhat, hogy most majd durván szembesülünk korábbi, túlságosan is túlzó elvárásaink realitásaival és ez bizony fájdalmas lesz. Értsd: biztos voltál benne, hogy a terved majd tutira bejön, bele is adtál apait-anyait, de most fogsz vele szembesülni, hogy mindent rosszul gondoltál és rá kell jönnöd, hogy azon az úton bizony nincs tovább. Az még örömteli is lehet, ha kiderül, hogy zsákutcában vagy, de az már bizony arculcsapással fog felérni, ha rádöbbensz, hogy a szakadék szélén vagy… 

Természetesen ez a Mars állás lehet abszolút pozitív is, hogy ha valakinek az egyéni képletében vagy a vállalkozásának képletében a Mars eleve jó pozícióban van, vagy a marsikus jelleg erőteljesen van jelen a mindennapokban, például tűzzel, fémekkel (vassal) kapcsolatos tevékenységi körök esetében.

(A háború sokakat foglalkoztat: a háborút kezdeményező fél számára semmiféle jó állás nincs ebben a képletben. Mondjuk nem is érdemli meg, hogy kedvező állása legyen, de ez az én magánvéleményem.

A “Késsel rohangászott az utcán”, “Késes támadás az X téren” “Traktorral üldözte a tüntetőket”, “Tömegbaleset az X autópályán”, “Csepelen bomba került elő” és hasonló, fegyverrel, fémmel, nyílt utcával, közterületekkel, közlekedéssel, fémes-fegyveres dolgok napvilágra kerülésével kapcsolatos hírek is mind ennek a Marsnak köszönhetőek, mint ahogy az is, hogy a közterületeken előkerülnek a fegyverek most érdekes módon, pedig ilyesmire évente max. egyszer volt példa nálunk, most meg sorozatban ez van.

Továbbá ez a Mars ebben a képletben egész pontosan jelzi, hogy az oktatással kapcsolatos problémák és szembenállások tovább fognak még eszkalálódni.)

A Hold, a Nap és a többiek

A Nap és a Hold a X-es házba, a sikerek és eredmények házába esik, tehát bármennyire is kínlódósnak tűnik az Újhold képlet egy vállalkozás számára, attól az még előremutató. A szülés is fájdalmas, mégis ott van a végén a semmi máshoz nem fogható öröm.

Gondolom nem mondok újat azzal, hogy a sors nem kicsinálni akarja az embereket és kezdeményezéseiket, hanem folyamatos szintlépésekre akar ösztökélni. A szintlépésekhez általában kihívásokon, konfliktusokon és feleslegesnek gondolt fájdalmakon keresztül vezet a leggyorsabb út. 

Ez fárasztó, küzdelmes és sokszor kiábrándító is. Hiszen olyan jó lenne, ha minden könnyű lenne, ugye? De nem az – ha korábban nem is, most ideje már ezt elfogadni, mert csak a problémákkal való szembenézés révén lehet előre lépni.

Vállalkozások esetében ez egyébként pozitívum is lehet, hogy sok esetleg a korlátozó és akadályozó tényező: nehezebb a potenciális versenytársaknak belépniük a piacra, és aztán elorozni maguknak a mi eredményeinket. Persze ez csekély vigasz akkor, mikor vérverejtékkel kell elküzdenünk magunkat a profitig, de hát ilyen a versenyszféra. 🙂

A Vénusz, a Merkúr és a Plútó egy hármas kis partira készülnek néhány nap múlva, így ők a 11-es házban már ezzel vannak elfoglalva. Ilyen esetekben, mikor szépen összecsoportosulnak a bolygóenergiák, akkor általában erősek együtt, és hogy konkrétan kinél mit okoznak, az nagyban függ mindenkinek a saját egyéni képletétől. 

Mindenesetre most azt látjuk, hogy a 11-es házban, a segítség, társulások és védelmezők házában készülődnek a randira ebben a képletben, ami jó kilátásokat mutat. 

Mind a kisebb, mind a nagyobb vállalkozások esetében érdemes az együttműködésekre, ellátási láncolatra, de az alvállalkozókra és a kollégákra is nagy figyelmet fordítani és ezek ügyében szorgoskodni és építeni a kapcsolatokat. Ebben az időszakban ezeken a területeken többlet energiát kapunk a dolgok kölcsönösen gyümölcsöző beindítására.

  • Ha most kapsz például felkérést arra, hogy legyél vendégelőadó vagy vendégíró valahol, akkor mindenképp vállald el, jól fog elsülni, sokkal jobban, mint várnád.
  • Ha most jut eszedbe az, hogy jó lenne másokkal együttműködni, akkor egész nyugodtan vágj mostanság bele, kezdeményezz! 
  • A barterezésre is remek időszak nyílik most.
  • Ha esetleg egy ártalmas kapcsolatodra most derülne fény, akkor az tiszta szerencse: koncentrálj arra, hogy barátokat tarts magad körül, ne ellenségeket!

Koncentrálj erre a kifejezésre: kölcsönösen gyümölcsöző. Járjon mindenki egyformán jól és ezek hosszú távú sikeres együttműködésket hozhatnak.

Szaturnusz, te csodás!

A Szaturnusz a 12-es házban héderezik, totális erőben és uralomban, a maga fennhatósága alatt tartva a 11-es házas partizókat is, de még az Újholdat a Nappal is. Bár alapvetően nem ő a képlet ura, de ez nem zavarja, attól még teljes erőbedobással és kontroll nélkül uralkodik.

12-es házas Szaturnuszról más nem juthat eszünkbe, mint korlátok, akadályok, bezártság, elszigeteltség és hasonlók kellemetlen esetek.

Vállalkozások esetében ez sok mindent jelenthet, elég ha csak olyanokra gondolunk, hogy akadályok a profittermelésben, korlátok a bevételekhez való jutásban, elszigeteltség a saját célközönségünktől, és esetleg durva, elvágólagos lezárásai a céloknak, terveknek, reményeknek. De a szó szerinti bezárás is ide tartozik, mint ahogy a felszámolás, végelszámolás és a csőd is.

Minden negatívuma ellenére összességében ez is előremutató lehet, mert a 12-es ház az konkrétan a szintlépés, elhibázott vagy már helyzrehozhatatlanul leromlott esetekben pedig a nulláról való újrakezdés szimbóluma. 

Azt gondolom, hogy mindenki érzi, hogy a kínlódós időszakok kart-karba öltve érkeznek sorozatban, de ha tudjuk, hogy ezeknek van értelmük, magasabb rendű céljuk, akkor talán könnyebb reagálnunk az aktuális kihívásokra és igyekezni előre tekinteni.

A 12-es házas Szaturnusz számomra az előre menekülést is jelenti. Lehet ragaszkodni a régi jól bevált dolgokhoz, csak mert megszoktuk azokat, de mostanság nem ezekhez kapunk feladatokat, hanem a megújuláshoz, másfajta kibontakozáshoz, meglepő fordulatokhoz, új alapokra helyezéshez. A Szaturnusz kényszerítő erő, és aki ellenáll, az elbukik. Ne állj ellent!

Összegezve: bár még nem látszik és nem is érződik, de elindulunk kifelé a málnásból. A hétköznapokban még nehéz abban reménykedni, hogy jövőre minden jobb lesz, de az biztos, hogy MÁS lesz, mert a korábbi évekhez képest nagyon sok változás lesz a bolygóállásokban. Hogy ki hogyan éli meg ezeket a dolgokat, az mindig egyéni. 

Vállalkozás szempontjából viszont mindig ott a lehetőség az értékteremtésre, az előremutató, jövőbetekintő, pillanatnyi sikereken túlmutató döntések meghozatalára, tervezésre, ötletelésre, sőt, akár az álmok valóra váltására is.

Kulcsszavak, amikre érdemes koncentrálni: ötletek, sugallatok, harc, siker, eredmény, társulás, együttműködés, szintlépés.

Jó munkát!

Vidi Rita

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.