Év végén meg szoktam hirdetni, hogy miről szóljon – szerintem – a következő év. 

2021-re azt hirdettem, hogy az legyen az alkotás éve, 2022-re meg azt irányoztam elő, hogy az legyen a tudatos teremtés éve.

Az olvasóim mindig tudják, hogy ezeket pozitív cselekvésként kell felfogni. “Bármit is tervezel, akarsz, csinálsz ebben az évben, azt hassa át a kreativitás/alkotás/tudatos teremtés/stb!” –  ilyesmi “irányelveket” szoktam közzétenni és én magam is ezeket alkalmazom a saját életemben is.

Ezek nekem sugallatként jönnek. Sosem kötöm őket konkrétumokhoz, csak úgy lejön, hogy szerintem ezekre kellene koncentrálni az éppen aktuális új évben, és akkor én azt közzé is teszem, hátha segít másoknak is mondjuk egy elméleti irányba beállni.

De valahogy mindig szembetűnő, hogy a világ mintha épp az ellenkező irányba akarna húzni. Nem biztos, hogy sikerül neki, de nagyon akarja, az tény.

Ahogy meghirdettem a tudatos teremtés évét, máris bevágott a háború. Ilyenkor az egyszeri irányelv kihirdető elballag a susnyásba és átértékeli irányelveinek hasznosságát. Aztán szerencsére még az elballagás előtti utolsó pillanatban rájön, hogy természetesen a világ csakis olyan feladatokat tehet az egyén elé, ami igazolja, hogy az irányelvekre szükség is van!

Máskülönben mi értelme is lenne előre tekinteni, előre gondolkodni, előre készülni, ha nem azért, hogy a napi kihívások közepette újra és újra megerősödjünk gondolkodó emberként abban, hogy igen, az irányelvekhez tartanunk kell magunkat?

Ha az élet nem igazolná, hogy mondjuk az évek elejére kihirdetett egész éves gondolati alapvetés tényleg fontos, akkor azok pár perc alatt a pusztába kiáltott szó minősített eseteként lennének az enyészeté.

De így, hogy az élet rögtön adja is a feladatokat, így kapnak erőt ezek az előzetes irányok.

Ha úgy tetszik, az irányelvekkel megnyitom a tétet, az élet pedig rögtön vissza is emel ezen a téten, hogy lássa, tényleg jó lapjaim vannak-e. Onnantól kezdve indulhat az igazi játszma.

Szóval, mikor kihirdetek valamit, azonnal kiderül, hogy pont azzal kapcsolatban lesz pokoli nehéz évünk.

2023-as irány: “Kifelé a málnásból”

Már kifelé megyünk a málnásból. 2023-ban ez hassa át minden gondolatodat, tervedet, cselekedetedet: bármi is van, ez már a kiút!

De a társadalom többségére ez még nem lesz igaz egyébként…

Ez olyan, mint amikor egy nagyon forgalmas autópályán valaki fékez egy hatalmasat minden ok nélkül, majd halad tovább, mintha mi sem történt volna. 

Az ő fékezése saját magát a továbbiakban nem érinti, de minden mögötte haladót igen és egyre fokozódóan!

Mindenki fékez, ki ügyesebben, ki bénábban, hiszen mindenki REAGÁL. Így a végén egy sok kilométeres torlódás alakul ki a továbbgyűrűző hullámhatás miatt. Sőt, ez nemcsak torlódás, hanem rendes dugó is lesz, amiben szó szerint megrekednek az érintettek. Úgy, hogy már semmi oka az egésznek, az eredeti kiváltó ok régesrég megszűnt és egyébként is csak egy pillanatnyi dolog volt.

Próbálok egyértelműen fogalmazni: már kifelé megyünk a nehéz helyzetekből. 

A fékezés már megszűnt. Már lehet haladni. 

De a hullámhatás is tart még, tehát lesznek, akiket még csak most ér majd el a válság hatása, most döbbennek rá, hogy irtózatosan át lettek verve, most ébrednek rá, hogy teljesen magukra maradtak, és egyedül kell kilábalniuk.

Minden káosz, gond, baj és probléma azt a célt szolgálja, hogy RÁÉBREDJ a felelősségedre.

Minél előbb fogadod el, hogy felelős vagy a saját életedért és ezt a felelősséget senkire nem ruházhatod át, főleg nem kényelemből, annál gyorsabban elindulhatsz kifelé a málnásból.

Nagyon gyorsan megszabadulhatsz úgy a forgalmi dugóból, hogy megtanulsz repülni.

A felelősség a repülés ebben az esetben. Ennek következő lépcsőfoka a szabadon szárnyalás. 

A világ és benne Magyarország is 2023-ban olyan leckéket kap, amik azt szolgálják, hogy felismerjük: lehet kifelé haladni a málnásból, de ehhez felül kell emelkedni például a berögzült rutinokon és el kell indulni a szabadon szárnyalás felé.

Hogyan aknázhatod ki ezt a magad számára 2023-ban?

Sokkal egyszerűbben, mint gondolnád:

  1. Önismeret.
  2. Felelősségvállalás.
  3. Kreativitás.

Ennyi kell ahhoz, hogy szabadon élhess, hogy leválhass a világ nagy hülyeségeiről, hogy kiröppenj a dugóból és ami a fő: soha többé semmilyen külső körülmény ne akadályozzon téged semmiben.

Ennek a főpróbálja lesz 2023, az okosak számára viszont már a premier is egyben!

BÚÉK!

Rita

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.