Azt hiszem egyöntetűen kijelenthetjük, hogy az év leginkább várt asztrológiai eseménye a Plútó március végi jegyváltása lesz. 

Ezeket a számokat figyeld: 2023. 03. 23. 13:23:23 – ekkor fog Budapesten a Plútó a Vízöntő jegyébe lépni.

Általában véve is érdekes a Plútó jegyváltása, hiszen mindig valamiféle fordulatot hoz a világ sorsában, de ez a most következő jegyváltás abból a szempontból is különleges, hogy egy nyilvánvalóan rémes időszakot hagyunk magunk után. 

Mikor ezeket  a sorokat írom, a Plútó még mindig a Bak jegyben kóricál, és olyanokat művel, mint amit azok szoktak, akik hátrafelé rugdalnak, a miheztartás végett persze. 

Az elmúlt bő 15 évet töltötte a Plútó a Bak jegyben, és mivel speciális a mozgása, ezért megesik vele, hogy többször is oda-vissza járkál két jegy között, különböző távolságokban erre-arra haladgatva, hogy aztán már egyértelműen előre felé induljon tovább. 

15 évvel ezelőtt, 2008 januárjában lépett a Bak jegyébe.

Emlékszünk még, hogy mi történt 2008-ban? 

Pénzügyi világválság kezdődött, hogy csak a legtöbbeket érintő eseményt mondjam. Ennek a következményei még most is gyűrűznek.

Az akkori jegyváltásakor együtt állt a Plútó a Vénusszal, amit utólag értelmezhetünk úgy is, hogy cseppet sem volt kedvező hatással a Plútó törekvéseire, de nekem meggyőződésem, hogy sokkal rémesebb is lehetett volna az egész, ha nincs ott szerencsére a Vénusz.
A Plútó jegyváltásának persze már akkor is voltak előzöngéi, emlékezzünk csak a magyarországi 2006-os eseményekre – bár azokhoz hozzátartozik, hogy szervesen összefüggtek a 2006. márciusi Napfogyatkozással is.

A Plútó mindig változást akar, változásra kényszerít. A Plútó először lő, aztán kérdez. Először berobbantja a válságot, mindent borít, majd aztán kezdi el kérdezgetni, hogy “Na, megtanultad a leckét?”

Ha megtanultad, akkor a későbbiekben kisebb, pontosító, kalibráló ellenőrzéseket tart még a továbbiakban, és lehet, hogy hoz még nehéz leckéket, de csak azért, hogy lássa, hogy biztosan átmész a vizsgán.

Ha nyilvánvalóan nem volt lecketanulás, nem mész át a kisebb-nagyobb vizsgákon, vagy a lecke tanulása közben letérsz a Plútó által előirányzott útról, akkor további irtózatos pofonok jönnek még, hogy észhez térítsen.

Ha nem térsz észhez ezektől sem, akkor elveszejt.

A Plútó személyek horoszkópjában is iszonyúan jelentős, mert rögtön mutatja, hogy mire akar megtanítani, de országokéban még inkább az, mivel ez transzcendens bolygó és a néplélek formálásában igencsak élen jár.

A Plútó Magyarországon megadta a lehetőséget a nagy-nagy tanulásra, és 2010-ben eljött a segítségével a nagy politikai és társadalmi fordulat. 

És erre jutottunk vele, amit most megélünk:

 • Az államadósság a duplája annak, mint amivel kezdte ez a kormányzat. Mielőtt még a háborúra fogná valaki, csak jelzem, hogy a Plútó meglehetősen erőteljesen bünteti a másokra mutogatást… Ezt is minden nap tetten lehet érni a hírekben. Nagyban jutalmazza ugyanakkor a felelősségvállalást. Pusztán azzal, hogy az egész társadalom szembenézne a valósággal és levonná a következtetéseket, arról, hogy kiknek dőlt be már megint és miért, már évtizednyit ugranánk előre. De hát ez nem történik meg.
 • A boltokban hiánycikk az alapvető élelmiszer, vagy ha van is, korlátozott mennyiségben lehet vásárolni. 
 • Ultrabrutális, kapitalista, közép-európai országhoz méltatlan az infláció mértéke. 
 • Ezzel szemben kulcsjelentőségű munkavállalók nem kapnak béremelést. Mentősök nem kapnak béremelést, de úgy, hogy hazudtak nekik. Istenem, de nem lennék a hazugok helyében…
 • Nálunk jóval drágább a benzin, mint a környező országokban. Előtte meg nem is volt, örüljünk, ugye? (Hát aki ennek örül, azzal biztosan lesz dolga a Plútónak…)
 • A gázár megtévesztő és nincs nyíltan kommunikálva, annyi körülötte a hazugság, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni.
 • Rendeleti kormányzás. Veszélyhelyzetek.
 • És most zárásként rendeleti költségvetés.

Nyilvánvaló, hogy a Plútó szemében a legrosszabb tanulók vagyunk. 

Ennek kötelezően meglesz a büntetése.

Csak rosszat hozott a Plútó 2008-2023 között?

Magyar szemmel nehéz meglátni, de a Plútó rengeteg jót is hozott a világban, de nagyon sokan nem vették a lapot, illetve letértek a helyes irányvonalakról is. Ezért hozott még a Bak jegyben járása végére még egy két éves járványt, meg egy egész világot érintő, de egyébként lokális háborút is.

Van, ahol ténylegesen tűzzel pusztítja el a hülyeséget, de van, ahol előtérbe enged olyan változásokat, amiknek a jelentőségéről csak keveseknek van tudása.

Ilyen volt a blokklánc technológia és a Bitcoin megszületése, 2009-ben. 

Szerintem ez volt a Plútó, irányvonalakat megmutató lépései közül a legfontosabb. Nem a Bitcoin maga – és a világ, ami “hirtelen” köré épült, benne sok csalással és árulással, is, akik jól meg is buktak itt az utolsó fokokon való haladása közepette –, hanem maga a blokklánc technológia, és annak a jele, hogy ez tud segíteni az emberiségnek a jövőben is. Ez ugyanis a decentralizált, mégis hatékony működőképesség – tehát a NEMszétaprózódás – szimbóluma és egyben eszközrendszere is. 

Ez a Vízöntőbe lépéssel válik majd még jelentőségteljesebbé.

Azt már mindannyian fejből tudhatjuk, hogy mit akart megtanítani a Plútó a Bak jegyben járva: a gazdasági és pénzügyi berendezkedéshez kapcsolódó működési mechanizmusokat próbálta megreformálni, és amikor ez nyilvánvalóan nem ment, akkor ráerősített 

 • még egy szemfelnyitó járvánnyal, 
 • egy maximálisan profit vezérelt, rengeteg egészségügyi kérdőjellel bíró oltási programmal, 
 • ebből kifolyólag a tudomány alkonyával,
 • a fact cheking őrületével,
 • egy háborúval, aminél az a rendkívül érdekes, hogy 2014 óta zajlik, de a Bak jegy utolsó fokain járva kellett még egy kis tétet raknia a Plútónak a pókerasztalra, így tette nyilvánvalóvá az egész világ számára, hogy jelentős események azok ott Ukrajna keleti végein…,
 • majd még benyomta a szöget egy fél világot érintő energiaproblémával és a járvány következményeként egy inflációs sokkal. Ez utóbbiban segítségére volt a Plútónak a Szaturnusz és az Uránusz is. Az meg, hogy ezek a dolgok sosem egyértelműen nyilvánvalóak, az a Neptunusznak köszönhető, aki a magasabb szellemi nívóra próbálná rávenni az emberiséget. Bár úgy látszik, ez nem túl sikeres projekt, mindenki megnyugodhat: mégiscsak az. Ennek ugyanis semmi köze az oktatáshoz, ez gondolkodási képesség, amire minden ember képes. (Józan paraszti észnek szoktuk nevezni.)

Az EU és Magyarország különösen szopóágon vannak ezzel a most hátrafelé rugdosó Plútóval. Az EU-t ugyanakkor többnyire erős, plútói hatásokat hellyel-közzel jól vevő, de legalábbis tanulásban és fejlődésben nyilvánvalóan érdekelt államok összessége alkotja, tehát az EU-t nem kell félteni. 

A Plútó utolsó visszarúgásainak egyike az, hogy Európa Parlamenti alelnökről derült ki korrupciós botrány, vele meg még jó néhány, a közvélemény számára kevésbé érdekes figuráról. A Plútó intézte, hogy ezek még lakat alá kerüljenek, így ők a véres kardok, ha úgy tetszik.

De Magyarország különleges eset. Persze, mi magyarok mindig különlegesek is akarunk lenni, aztán az néha pont nem a legkellemesebb módokon sül el. 

Már korábban utaltam rá, hogy 2023 tavaszán sok változás lesz, és ezek gyakorlatilag mind előremutatóak. Csakhogy ezek a szükséges és előremutató változások Magyarországon nem lesznek fájdalommentesek.

Ugyanis mi még mindig nem döntöttük el, hogy kik vagyunk és mit akarunk magunkkal kezdeni. Főleg ez az utóbbi a súlyos probléma. Erről külön írok majd, ezt a témát a regényhőseimtől kaptam egyébként :). 

Mit akar a Plútó a Vízöntőben tanítani?

A Plútó belépése a Vízöntőbe 2023. 03. 23. 13:23:23
A Plútó belépése a Vízöntőbe 2023. 03. 23. 13:23:23

Több asztrológusnál is láttam, hogy a Vízöntőbe lépő Plútónál azt feltételezik, hogy majd a demokráciát fogja megváltoztatni.

De én szeretném feltenni a kérdés: mit tekintünk demokráciának?

 

Az ókori görögök demokráciáját? Amikor a rabszolgaság égisze alatt szavazgattak cserépedényekkel az arra méltónak számító népek?

Vagy a kínaiak demokráciáját tekintjük demokráciának?

Vagy a magyarokét?

Az USA-ét?

Vagy a svédekét?

A Földön jelenleg ha jól tudom cirka 205 különálló állam van, közülük legalább 180 demokráciának nevezi magát. Ezek mind különböznek egymástól.

Szerintem nem a demokráciát akarja megváltoztatni a Plútó, vagyis végső soron igen, csak így kommunikálni szerintem nem szerencsés – pontosabban hiba így kommunikálni –, mert a demokrácia olyan szó, amibe mindenki a saját maga demokráciáját érti bele.

Szerintem a Plútó a Vízöntőben az utóbbi évtizedek berögzült társadalmi osztályait akarja lebontani és elsimítani köztük az emberi jogokat érintő különbségeket, mindenki számára szabadságot adva. Ez ugye minden országban másképp lehet, de az, hogy osztályok vannak, az alap. 

A bibi ott van, hogy az emberiség alapvetően a rendre van szocializálva és a többség fél a szabadságtól. 

A kulcsszó a decentralizáltság lesz szerintem, ha nem is az egyetlen, de egyik fő kulcsszó mindenképp.

Ez a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy sokkal emberközelibbé és mégis gyorsan központosíthatóvá, ütőképessé, konszenzusossá lehet tenni a közéletet és a társadalmi berendezkedést, miközben az egyének tényleg szabadon élhetnek, szabadon dönthetnek, és a döntéseiket támogatni fogja az állam. Pl. ha valaki szeretne  meggyógyulni, akkor minden segítséget meg fog ehhez kapni. Vagy szeretne tanulni, vagy szeretne vállalkozást, akkor közvetlen és valódi támogatások fogják övezni ezeken az utakon, nem pedig akadályok, meg támogatásnak tűnő politikai lózungok.

Hogyan kell elképzelni a Plútó vízöntős törekvéseit és a majdani hétköznapokat?

Hát például úgy, hogy brutálisan felerősödnek az önkormányzati jellegű szervezőerők és ezek nemcsak bábjai meg kiszolgáltatott sakkfigurái lesznek központi hatalmi struktúráknak, hanem a lényegei lesznek a társadalmaknak. Ezek ott lesznek tényleges valódi erővel a helyi közösségekben, akár munkahelyeken, oktatásban is. Nagyon kicsi önkormányzatok fognak ezrével létezni az országban, és több félét is képzelj el, mindenféle közös érdeklődésű vagy érintettségű emberek fognak kicsi, ütőképes, jól szervezett közösségekbe tömörülni. És igen, a lényeg: egy ember sok féle tömörülésnek lehet teljes értékű tagja.

Ahogy régen is. Csakhogy régen nem voltak úgy nemzetállamok, mint ahogy most vannak, így aztán a kicsi szerveződések nagyon gyorsan egymás tyúkszemére tudtak lépni, pl. területi viták, illetékességi viták révén.

Most az lesz a fő feladat szerintem, amihez a Plútó adja majd az energiát, hogy a leginkább helyi érdekeltségű, emberi léptékű közösségek szervesen együtt tudjanak működni egymással is, és a politikailag kényszerűen kiüresedő, de bürokratikusan harmonikusabban működő állammal is. 

 • Az meg fog szűnni, hogy egy-egy ország élén csak néhány ember lesz a legfőbb ember, és a politikusok elitbe tömörülhetnek. Nem lesz ilyen értelemben elit, ahogy most van, meg eddig volt (pl. a 20. században).
 • Minden eliteskedni kívánó emberen háromszorosan veri majd vissza a Plútó a törekvéseiket… 
 • Az elitista gondolkodás is veszélyes lesz: “Sajnos az emberek többsége nem képes felfogni a dolgokat…” – ez elitista gondolkodás, erről jobb lesz leszokni… Az emberek okosak – erre lesz érdemes átszokni.
 • Az elitekbe vetett hit és bizalom teljesen felbomlik és megszűnik majd, hol így, hol úgy. Vannak érett társadalmak, ahol megbeszélik majd egymás között ezeket a dolgokat, és vannak éretlenek, ahol meg kell majd harcolni az átállást. 
 • A blokklánc technológia helyettesíteni fogja a hagyományos választásokat, méghozzá csalhatatlan módon: a blokkláncnak ugyanis az egy lényeges eleme, hogy megmásíthatatlan. A technológia nagy hasznára fog válni a társadalmaknak, mert például olyan lesz majd a szavazás, hogy kapsz egy véletlenszerű időpontban egy üzenetet, hogy szavazz most – vagy pl. záros határidőn belül –, hogy melyik képviselőre (vagy ötletére) szavazol ott helyben. 
 • A szomszédod máskor fog szavazni, tehát időben teljesen széttöredezik, decentralizálttá válik a szavazási rendszer is, így kizárható a koncentrált, propagandisztikus manipuláció lehetősége. 
 • A rendszer kitörölhetetlenül elmenti, hogy ki mikor szavazott és kire (mire), és ezzel a megoldással teljesen kiiktatódik a képből a pártpropaganda, a kampányfinanszírozás és hasonló, manipulációt nagyban elősegítő, brutálisan drága és önsorsrontó tevékenységek lehetősége. Nem lehet hazudni, hogy egy-egy projektnek mekkora a támogatottsága, mert grafikonokon AZONNAL látszik. 
 • Mindenki szavazhat az őt érintő kérdésekről – szigorúan blokklánc alapokon –, akár néhány naponta is, vagy naponta többször is, ha több mindenben érdekelt, és ami az érdekes: annak a szavazatnak tényleg súlya lesz.
 • Olyan lesz, mintha néhány naponta népszavazáson vennél részt, csak éppen annak tényleg lesz következménye, mert a közpolitikai akaratot nem pártok, hanem bürokraták, szakemberek fogják végrehajtani, a beérkezett adatok függvényében.
 • A polgármesterek és helyi képviselők megmaradnak, továbbra is fontos szerepük lesz, sőt, felértékelődik a szerepük. Most is fontosak lennének amúgy, csak a nagypolitika kiherélte az önkormányzatokat.
 • Az állam személytelen és maximálisan szakmai lesz. Nem lesznek politikai pártok, a költségvetést simán megcsinálhatja egy algoritmus is, és a polgármesterek – több ezer ember, csak itt Magyarországon – megszavaztathatják a saját közösségeikben, hogy mi legyen például a költségvetés sorsa, és aztán ők is szavazhatnak ezek alapján külön. Ezek után a pénzek automatikusan érkeznek majd – mint ahogy az adók, járulékok is automatikusan, politikai akarnokok közbeszólása nélkül befolynak az államkasszába – lesznek szétosztva.
 • Mivel az állam teljesen személytelen és pártmentes lesz, így lopni sem tud senki, mivel a blokklánc eseményei döntik el, hogy mire menjen esetleg rendkívüli összeg, amúgy meg minden szektor működése előre ki lesz számolva.
 • Szakmailag a csúcson lesz az állam úgy, ahogy azt egyébként általában elvárják a társadalom tagjai.
 • Kórházak, iskolák, sportcentrumok, bármilyen kezdeményezések ugyanígy alkalmazhatják a saját ügymeneteik bonyolítására a blokkláncot. Az államtól érkezett pénzek viszonyában automatikusan szavaztatódnak, finanszírozódnak ennek fényében. Aminek kicsi a társadalmi támogatottsága, az elvetődik, aminek nagy a társadalmi támogatottsága, az felértékelődik. 
 • Az EU ugyanígy fog működni. Naponta vehetünk részt az EU döntésekben is. 
 • És igen, hozhatunk akár rossz döntéseket is. De az ebben a szép, hogy a következő döntésnél helyrehozhatjuk.
 • Minden állampolgár dönthet arról, hogy tevékenyen részt vesz-e a politikában, vagy sem. Semmi nem lesz kötelező, és mindig lesz lehetőség bekapcsolódni.
 • Mivel gyakori részvételt igényel ez a rendszer, ezért ha néha ki is marad az ember egy-egy szavazásból, nem fogja azt érezni, hogy most akkor 4 évig várhat, vagy hogy az ő szava akkor nem számít.
 • Ez nagyon emberivé és közelivé hozza a politikát, de megszűnik általa az elit és a leszakadó réteg is. Mindenki egyenlő lesz ebben. Ez igazi bázisdemokrácia lesz. (Ha jól értem a bázisdemokráciát :)).

Hogy ez túl macerásnak tűnik?

Ó, az lehet. Túl macerás, hogy hetente többször is döntéseket hozz a sorsodról, jövődről, gyerekeid jövőjéről és megnyomj egy gombot?

Hát sajnálom, de ez a FELADAT! A macera!

Eddig meg akarták úszni a társadalmak a macerát. Ezért van az, hogy van az egyre gazdagodó, egyre korruptabb, egyre pszichopatább uralkodó elit, meg van a jelenleg egyre szegényedő nép. Eddig engedte ezt a Plútó. Próbálta szépen rávezetni a világot, hogy nem lesz jó, ami felé megyünk, de nem ment, nem vettük a lapot. Sőt, ki akartuk cselezni a Plútó akaratát, a 2008-as pénzügyi világválság után a bankmentésekkel! Úristen!

Most új energiákat kezd el mozgatni: az anyag már-már összeomlott a szemünk láttára, most jönnek majd a szellemi szférák. Az anyagban csak akkor lesz javulás, ha kedvező lesz a változás a szellemben, akkor viszont nagy javulás lesz. 

Tehát ha túl akarunk lenni a válságokon, infláción, áruhiányon, kétségbeejtő gazdasági következményeken, akkor el kell kezdeni gondolkodni a Plútó fejével.

Honnan veszem, hogy ekkora változások lesznek a következő évtizedekben?

 1. A Plútó jegyváltásának képletéből, 
 2. abból, hogy a Halak korszakában vagyunk,
 3. és a megérzéseimből.

Erős Plútósok hasonlókat éreznek, csak sokan nem tudják elképzelni, hogy a gyakorlatban ez mégis hogyan fog kinézni. 

A Plútó már kijelölte az utat a blokklánc révén, a következő években pedig olyan összeomlásokat és megborulásokat fog okozni, amik egyenesen mutatnak az “adjuk oda a népnek/kisebb közösségeknek a felelős döntés hatalmát” törekvések felé. Lesznek ebben úttörő országok. Tartok tőle, hogy nem mi leszünk azok…

A magyar politika

Bár a 2022-es választások képletében már mutatta az utat a Plútó nekünk, hogy NE menjünk szavazni, de akkor még én is furának tartottam és nem értettem minden részletében, hogy miért mondja ezt.

Azóta ellenzéki szavazók már ÉRZIK és bizony a kormányoldalon is sokan. Az a fajta kiábrándulás a politikából, amit ellenzéki szavazók éreznek, az egészen biztosan a Plútó munkája és leckéje. Ez jó! Mikor meghallom, hogy “Jaj, hiába veszít a Fidesz a támogatottságából, nem mennek át a szavazók az ellenzékhez” jellegű hülyeségeket, akkor feláll a hátamon a szőr. 

Egyrészt mi a francért menne át egy kiábrándult ember a túloldalra? Ez még Plútó nélkül is érthetetlen felvetés.

A másik pedig, hogy igen, most mindenkinek a senki földjére kell eljutnia, hogy rádöbbenjen és megszokja az érzést, hogy nincs szükségünk Atyuskákra fölöttünk ahhoz, hogy társadalom maradjunk. Rá kell döbbennünk, hogy az összetartozás érzést nem az okozza, hogy van fölöttünk néhány megélhetési politikus, akik egy keresztbe szalmát sem képesek tenni önzetlenül, és olyan messze vannak Jézustól, mint Makó Jeruzsálemtől.

A mostani politikusok közül lesznek, akik átmenekülnek az új rendszerbe majd, mert képesek fejlődni. Ők meg is érdemlik, hogy legyen valamilyen fontos helyük az új világban.

Az átmenet lehet akár 15-17 év is egyébként, és ha nem jön össze a nagy művelet, akkor brutálisan szar világ vár ránk. Tehát nagyon fontos, hogy nyilvánvalóan haladjunk efelé, amit felvázoltam.

Persze nem biztos, hogy pontosan így fog megvalósulni – illetve csomó aspektusra ki sem tértem –, de a decentralizáltság és a vele járó autonómia lesznek a fő kulcsszavak, továbbá a szabadság, függetlenség, személyes individualizmus mélyreható, előremutató változásai fognak történni. Az emberekben. Nemzeti szólamokként ugyanis már nem fognak ezek működni.

Mert minden nemzet csak annyira lehet autonóm, szabad és független, amennyire a legszegényebb, legszerencsétlenebb, legkevésbé jó helyre született állampolgárai – továbbá a gyerekek, idősek és nők – azok tudnak lenni.

Minden más csak kamu. És a Plútó a Vízöntőben csapásokkal fogja jutalmazni a kamuzókat.

Nem lesz ebből anarchia?

Ha szükséges, akkor lesz. Ha nem szükséges, akkor nem lesz. Mondom másképp: lesz, ahol anarchiába torkollik, lesz, ahol nem. Az anarchia az újjászületés eszköze, mégha fájdalmas is.

Vannak országok, amik csak látszólag fejlődtek fel a demokráciában oda, ahonnan a felvázoltakra tovább lehet lépni. Van, ahol vannak már hasonló – általam felvázolthoz hasonló – törekvések például a technológia terén, de pont, hogy elnyomásra használják: Kínában.

Aztán ott van Svájc, ahol az égvilágon mindenről népszavaznak. Nekik nem lesz nehéz átállniuk. 

Az elnyomóknak mindig az volt a sorsuk, hogy elbukjanak. Most is “csak” ilyesmi fog történni.

Miért nem nyilvánvaló ez mindenki számára?

Tudom, hogy az efféle jóslataim kifejezetten hajmeresztőnek tűnnek, főleg, hogy ha ennyire konkrétak, mint amennyire konkrétan a blokkláncot emlegetem. Számomra is újszerűek ezek a kinyilatkoztatások. Mint tudod, író vagyok. Semmiféle forgatókönyvet nem esik nehezemre megírni. 

De a regényeimet sem IQ-ból írom, hanem igazából közvetítem a sztorit, amit nekem mesélnek a szereplők. Oké, nekem van ilyen képességem, vagy nevezzük akárminek is, de nem mindenkinek van ilyenje, vagy nem mindenki ébresztette fel még ezt magában. Az elemzéseket is ilyen intuitív módon írom, ahogy a regényeimet, meg úgy egyébként mindent, amit írok :).

Nos, ez a képesség a jövőben sokakra ki fog terjedni. 

A Vízöntőben lévő Plútó nagyon sokaknak fog ilyesmihez szellemi hozzáférést biztosítani. Egyszerűen többen lesznek azok, akik meggyőződésesek lesznek majd az irányvonalak helyességében vagy helytelenségében, egyszerűen megérzésből és rutinból.

Nehezebb lesz átverni az embereket, de persze még mindig nem lesz lehetetlen. Ugyanakkor kevesebb magyarázattal is nyilvánvalóbb lesz a nyilvánvaló, még akkor is, ha elsőre hihetetlen lesz.

De ez fokozatosan fog lezajlani, nehogy bárki azt higgye, hogy 2023. március 23. 13:23:23-tól kezdődően mindenki megvilágosodik a Földön!

Továbbra is érvényes lesz, hogy a kis hazugság rögtön lelepleződik, a nagy hazugság meg annyira elképesztő, hogy sokan elhiszik, mert nem tudják elképzelni, hogy ekkora tódítás ne lenne igaz.

Ebben is lesznek még majd leckék, és ezt még az is mutatja, hogy a Plútó, amikor jegyet vált, akkor még két bolygó lesz majd nagyon ereje teljében, a Vénusz és a Neptunusz.

Az utóbbi, szintén transzcendens bolygó, azt fogja eredményezni, hogy sokan fognak még a ködös, megfoghatatlan, rózsaszínnek tetsző világképbe kapaszkodni, miközben a valóság már az arcukba ordít, miközben rengetegen fognak a tisztánlátás képességével is bírni.

Egyértelműen fel fog oldódni a berögzült világkép és biztosan helyet kap egy új. 

Tehát a Plútó a fentiekhez iszonyúan erős támogató energiákat fog kapni. 

A társadalom tagjai számára pedig gyakorlatilag egyesével eljön majd a hályog lehullásának pillanata, ami általában nem fájdalommentes, de a következő két évtizedben ez teljesen hétköznapi és rutinszerű esemény lesz, és az emberek egymás szeméről is könnyedén el tudják űzni majd a hályogot.

A veszély az lesz a következő években – mintegy mellékesen –, hogy fel fognak erősödni majd a brutális ámítások és az ezekre települő hazug spirituális ideológiák. Mondhatnám fekete mágiának is igazából, mert azok. 

A rendre való alaptalan vágyakozás felülírja a szabadság iránti erős vágyat, és ezek farvizén majd jönnek a fekete-mágiás őrültségek és a hamis próféták. 

Az emberiség nagy része érzi majd azt, hogy a széthulló, elbukó elit helyére kell majd neki másik vezető – a Messiás-várás az továbbra is folyamatos lesz, ez nyilvánul meg pl. Elon Musk történetében is –, de akkor javaslom behatóbb barátkozásra Jézust, Buddhát, Krisnát, a Prófétát, vagy akár Mózest, esetleg a Konfúciuszt, meg kinek-ki jut eszébe még évezredekkel ezelőttről.

Attól, hogy a Plútó újat hoz, attól még ebben a tekintetben a régi az, amire építkezni érdemes. (Nem vallásokról és nem egyházakról beszélek, hanem HIT-ről.)

Nos, ezek voltak a jó hírek. Rossz hírek nincsenek. A változás törvényszerűen lezajlik, akár akarják egyesek, akár ellenállnak ennek, akár nem. 

Mire megérik és bekövetkezik a tényleges változás, addig hullámokban fognak érkezni az események. 

Magánemberként a legtöbb amit tehetsz, hogy felülsz a hullámra, és nem próbálsz ellene úszni, és mindig megkérdezed magadtól: Mire akar ez engem tanítani?

Mondok egy példát a közelmúltból: az irtózatos tévút volt, hogy “Otthon maradok… érted!”, meg “Beoltatom magam… érted!”

A “Gondolkodom önmagamért.” lesz a Vízöntőben a Plútó útja. 

Vidi Rita

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.