Avagy a bolygók és a Feng Shui életterületek szerves kapcsolódása.

A Feng Shui nem előidézője, hanem jelzője a dolgoknak, de a bolygók konkrétan előidézői, mozgatórugói az eseményeknek. 

Erről itt írtam korábban: A bolygók okozzák vagy csak jelzik a történéseket?

A bolygók hatását a Feng Shuival tudod árnyalni, vagy maximálisan kihasználni, és az ártalmas hatásokat elkerülni. 

A feng shuiról barátnőmtől, Skultéty Andreától tanulhatsz a fengshuis.hu oldalon>>

Akkor lássuk sorban a Feng Shui életterületeket, és a hozzájuk tartozó égitesteket!

1 Karrier- Mars, Neptunusz 

Férfias, de közben ködös is, sötét, hideg, jeges, szúrós. Fehér, ezüst, arany, kék, víz színű, jeges, hideg árnyalatok, szürkés beütések. Hegyes, szúrós (Mars nyíl, Neptunusz szigony), aminek a célkitűzésekben, és a cselekvésben is nagy jelentősége van, tehát semmiképp nem negatívumként értékeljük ezeket! Vizes, nedves, hideg dolgok, folyók, tengerek, mélységek. Kifelé törekvő, centrifugális erő.

Mars – Kifelé tolulás, kirobbanás, fellángolás is. Gyors eredmények, dolgok gyors forgási sebessége. Olyan is előfordulhat – mivel a Neptunusz is ide tartozik –, hogy a befektetett energia sokáig látszólag semmit nem ér el, majd kirobbanó hatással megjelenik az eredmény, lehetséges, hogy akkor, amikor már nem is várnánk. 

Az is ide kapcsolódik, mikor nagyon hirtelen elkezdünk lelkesedni valamiért, napokig azt érezzük, hogy húúú, ez milyen jó, majd egy reggel arra ébredünk, hogy elmúlt a rajongásunk. Bár a Feng Shuiban érdemes óvakodni a szúrós dolgoktól, de ha esetleg azt éreznénk, hogy panganak a dolgok, akkor egy alapos lomtalanítás, rendrakás, újra rendszerezés után egy kis kaktusz vagy például kövirózsa átmeneti – nagyon céltudatos – alkalmazásával irányba lehet állítani a Marsi energiákat egy nagyon meghatározott, nagyon jól körülírható karriercél érdekében.

A Neptunusz éteri, lelki hatás, anyagfeletti minőség, így például az önmegvalósítás munkán keresztüli kiteljesedése is egyben. Függőségek, narkotikumok, mérgek, túlhajtott élvezet is ide tartoznak. Öntudatlanság belső okokból, ideggyengeség, beteges vágyakozás elérhetetlen dolgokért. Megtévesztés, ködösítés, nem tisztázott dolgok, rejtélyes esetek. Ha például valami rejtélyes dolog történik a lakásban, én egyáltalán nem csodálkoznék, ha az 1-es életterületre esne… A Neptunusznak köszönhető, hogy nem látunk tisztán a saját jól ismert dolgainkkal kapcsolatban sem, és teszetoszáskodunk például a karrierdöntésekben, vagy esetleg megbotlunk, megsérülünk ezen az életterületen. Ezen az életterületen sosem lehetsz nagyvonalú a céltalanssággal: mindig elképesztően céltudatosnak kell lenned, mert különben jön a Neptunusz és kártékonykodik. Ha megvan a céltudatosság, akkor észrevétlenül besimul a céljaid szolgálatába.

2 Szerelem, házasság – Vénusz 

Lágy, nőies, vöröses, érzelmes, földszínek, barnák, tégla. Rafinéria. Befogadó, magába ölelő, elrejtő, elringató. Nemi szervek, ivarszervek, másodlagos nemi jelleg problémáinak jelzői is itt jelennek meg, mint ahogy a belső elválasztású mirigyeké (pajzsmirigyé) is. 

A véletlen szerencse, úgy egyébként a véletlenek jól elsülésének analógiája is, amikor mi magunk nem teszünk erőfeszítéseket a szerencséért, hanem azok maguktól jól alakulnak. (kis szerencse bolygójának tartják a Vénuszt és nem kell mögé erőfeszítés, cselekvés sem – női szeszély pozitív megnyilvánulásai is ide tartoznak nyilván :)) Párok szerencsés egymásra találása egészen biztosan Vénuszos hatás és 2-es életterület. Ennek függvényében a túlzott, általad manipulált szimbolizmus ezen az életterületen lehetséges, hogy nem éri el a célt: ha nagyon akarsz valamit, és különféle szimbólumokkal bűvészkedsz, tapasztalhatod a teljes hatástalanságot is. Ugyanis a Vénusz nagyon nehezen befolyásolható, nem így működik, hogy csak úgy manipulálhatod, hiszen önfejű, makacs, és bízd oda, majd ő jobban tudja ;). Tehát itt kell alázat is, és sokat kellhet itt ügyeskedni.

Harmónia, szépség, tökéletesség, egyensúly, tisztaság – ezek nagyon fontos kulcsszavak a Vénusz szempontjából. 

3 Család, egészség – Hold 

Változékonyság, állapotváltozás (de nem hirtelen, mert az inkább az Uránuszra jellemző), egészségre való hatás, lelki egészség, belső lelki harmónia (ami a testre is hatással van).

Legszűkebb köreinkkel való harmónia, család. 

Zöld, kék, fényesség, árnyékosság váltakozása (ezért a fekete szín is használható itt viszonylagos bátorsággal, csak ugyebár nem padlón és nem szőnyegen). Jelentős hatások érvényesülnek itt Holdfogyatkozáskor, tehát ilyenkor ezen az életterületen a tökéletességre kell törekedni, nincs kompromisszum, mert különben az nagy problémákhoz fog vezetni.

Napfogyatkozáskor elmegy a Hold a Nap előtt és eltakarja azt, tehát akadályozza a megértést, a megvilágosodást, a tanulságok levonását, helyette érzelemmel tölti fel az értelmet is, ami jó, ha addig hiányzott az érzelem, viszont rossz, ha eddig is túltengett az érzelem és kevésbé érvényesült az értelem. Ez a nép életterülete is egy hazában. 

Az áramlás éltető ereje testben és minden szempontból is. Ilyenformán a kreatív és spirituális folyamatokhoz is köze van végül is, hiszen azok is áramlások, de nem ennyire “földhözragadt” módon, de pl. a kreativitás hiányának és a spirituális eltévelyedésnek ide kapcsolódóan is lehetnek tünetei.

4 Gazdagság, siker – Merkúr, Jupiter 

Kereskedelem, utazás, szerencse, siker, ezekkel kapcsolatos akadályok, anomáliák, ellentmondások, nehézségek, kihívások.  Zöld színek, élő növények, fa, fás hatások.

Merkúr – idegrendszer, agy, Jupiter – máj, dolgok megemésztése, feldolgozása, szénhidrátok, cukrok, tüdő, bélfal, kötőszövetek. 

Merkúr: Vállalkozás, alapfokú képzés (óvoda, általános iskola, általános jellegű középiskola), tudások (képességek) közti kapcsolódások, fejlődés lépésről lépésre.

Jupiter: a nagyratörő célok és a sikerorientáltság, külföld, jog, a választott szakmában elért legmagasabb sikerek és eredmények, felsőfokú képzés.

Ha ezen az életterületen bármi probléma van – kártékony dolgok, rossz szimbólumok, nem megfelelő színek, szúrós, hegyes tárgyak, hiányos vagy többlet életterület –, akkor sajnos kettős hatással jelentkezik, mert itt két bolygó is érdekelt. Az 1-es életterülethez hasonlóan itt is elképesztő céltudatosságra van szükség, ami azt is jelenti, hogy egy pillanatra sem lankadhat a figyelem, mert duplán fog visszaütni, több szinten is.

5 Középpont – Föld 

Az egész asztrológiai rendszer középpontja, a legfőbb kifelé tekintő nézőpont, kiindulási pont. Minden szín, forma és textúra passzol hozzá, stabilitást, biztonságot jelent és ad. A gyengült életterületeket is tudja erősíteni, és lehet is erre használni, hogy a rizikós életterületeket innen erősítjük. Holdfogyatkozáskor leárnyékolja a Hold elől a Napot, tehát még nagyobb jelentőséget nyer olyankor a középpont, a belső középpont témaköre – és persze az, hogy onnan mit nézel és mit látsz. 

6 Segítőkész emberek, utazás – Szaturnusz 

Korlátok, utak, úttalanság jelenik meg, ha ha terhelt ez az életterület, például hiányos az életterület, vagy többlet, vagy olyan helyiség esik ide, ami nem igazán passzol analógiailag. Pl. egy 6-os előszoba vagy akár lépcsőház, erkély az előremutatóbb, mint a 6-os konyha vagy fürdőszoba. 

Sárgás, fehéres, halvány rózsaszínes színek dominálnak itt. A szabályok, segítők, támogatók életterülete is, és a Szaturnuszra, mint legfőbb segítőre számítani bizony nagyon előremutató opciós lehetőségünk, csak hát nehéz feladat is.

Földben lévő dolgok, földdel kapcsolódó dolgok: nem biztos, hogy tényleg földesek, de pl. a fémek, agyag, ásványok, stb. 

Égi támogatók, Istenek, Istenségekkel való kapcsolódás is itt történik, főleg, ha az istenségek valaha emberek voltak.

Befelé törekvő, bevonzó, centripetális erő jellemzi. 

Idült betegségek, hosszú lefolyású, hosszadalmas dolgok is kapcsolódnak ide. Ez dominálja az “utazás fontosabb, mint a cél” gondolatmenetet is.

Érdekesség, hogy a Szaturnuszt nagyon kártékony bolygónak tartják az asztrológusok, akinek érdemes lenne a kegyeit keresni, csak ugye hát hogyan keresed egy bolygó kegyeit a fizikán keresztül? Hát nyilván a feng shui segítségével!

A 6-os életterületet alaposan megvizsgálva nem csoda a kártékonyság felvetődése: a rossz barátok, az ártó szándékú emberek, a szellemi/spirituális eltévelyedés, a saját életutunkról való véletlen vagy szándékos letérés, gyakorlatilag életveszélyesek lehetnek az egyén számára, és ami még lényeges: iszonyatosan nehéz visszatérni a jó útra.

Nagyon könnyű a Szaturnusz kártékonyságát megtapasztalni, és nagyon nehéz kiaknázni a jótékony hatásait, mely utóbbiak egyébként elképesztő erejűek tudnak lenni. 

Alapvetően a megfelelő emberek magad köré válogatása, a minőség szem előtt tartása a mennyiség helyett, az ártó dolgok gyors és tartós kizárása az életedből, továbbá folytonosan annak firtatása, hogy valóban az életutadat járod-e, biztosan magad mellé állítja a Szaturnuszt, és nem magad ellen.

7 Alkotás, teremtés, gyerekek – Uránusz 

Felvillanyozódás, megvilágosodás, áramlás rendkívül magas szintű tartós megélése, kreativitás, teremtés, alkotás. 

Megszületés, megváltozás, komfortzóna tágítás, kreativitáson keresztüli kiteljesedés. Hideg, de száraz. Psziché rejtett dolgai (betegségei is). Belső erő, belső aura, lélekkapcsolat. Agyhártya, gerincvelő, idegrendszer magas szintű folyamatai (terheltség esetén a problémái). 

Változásból eredő problémák, kihívások és következmények. Maga a változó folyamat, annak alkotórészei és összessége is.

Az Uránusz irtózatos erejű bolygó, de mivel lassú járású, ezért még mindig alig lehet tudni, hogy mit is akar az ember életében megtanítani, megmutatni, befolyásolni. 

A kreativitás megélésével – amibe akár a főzés, kertészkedés is beletartozhat, de nyilván a magasabb szintű, tartós alkotótevékenységek is – lehet igazából lehívni az információt az Uránusztól, hogy “Na, mesélj, mit is akarsz nekem tanítani, merre menjek, mit csinálok jól, mit csinálok rosszul, mi az életcélom?”
Ha például írsz, kötsz, horgolsz, rajzolsz, festesz, barkácsolsz, meditálsz és KÖZBEN mindenféle megvilágosító erejű gondolataid támadnak, vagy épp döntésekre, elhatározásokra jutsz közben, az biztos, hogy az Uránusz üzenete. Jegyezd le ezeket, aztán próbáld kiolvasni a konkrétumokat magadnak. Ez mindig egy belső munka és egy magányos tevékenység, de pont ezért szükséges, és a maga módján ez a legörömtelibb elfoglaltságunk. A pozitív pszichológia is ide tartozik, és a gyermekáldás területe is ez.

8 Önművelés, tudás  – Nap 

A tudáson keresztüli fejlődés, az önművelés, tanulás, önfejlesztés és a tudatosság, és az ezen keresztüli megvilágosodás tartoznak ide. Érdekesség, hogy a 7-es életterület és vele az Uránusz is eljuttat a megvilágosodásig, de az egy másabb folyamat, mert az spirituális is, ez a 8-as életterület viszont maximálisan szellemi, és szorosan kapcsolódik a földi létünkhöz (föld elem is egyben).

A helyes döntések, a szellem irányvonalak, a felvilágló képességek, a fényesség, a felvillanó lehetőségek és aztán a következtetések levonása is ide tartozik. Nagyon alacsony szinten csakis az ego, magas szinten az ÉRTELEM irányítása alatt történő dolgok. 

Élénksárga, narancssárga, vöröses-sárga színek. Szív és vérkeringés. Férfias jelleg egyébként a Nap miatt, tehát kapcsolódása van az 1-essel, és amúgy enyhe romboló hatás érvényesül köztük a FS szerint. 

Kibontakozás és a folyamatos fejlődés analógiája. Ha itt gond van, akkor az gondolkodásmód megmerevedésében, dogmák megjelenésében, narcisztikus tünetekben, egyre nehezedő, romló tanulási képességekben, elbutulásban, elképesztően rossz döntéshozatalban nyilvánul meg.

Veszélye a kivagyiságból eredő megrekedés is (ego túlterjeszkedése), a felismerések totális elkerülése, a rossz következtetések levonása.

9 Hír, hírnév – Plútó

Szélsőségesség, egyik végletből a másikba esés, Mars magasabb szintje, tehát a nyilvános harcok is itt vannak. Egyik végletből a másikba történő gyors átkerülés – a hírnév ugyanis hűtlen barát. Mélységből magasságba emelkedés, közben a kompromisszumok felvállalása, keresése. De lehet magasságból a mélybe zuhanás is. A nagytakarítás, eltakarítás szimbolikája is érvényesül, mikor a Plútó épp hátráló mozgást végez, tehát a tisztánlátás is ehhez kapcsolódik. 

Hullámvasút analógia, egyszer fenn, egyszer lenn, és nem igazán lehet irányítani, mert valamiféle kötött, előre elrendelt pályán mozognak a dolgok – természetesen a Feng Shui segítségével be tudsz avatkozni. 

Tüzes színek, lila, bordó. Foltos minta, nem egységes, tehát nem lehet az egységességre, tartósságra alapozni). Ki kell használni a szárnyalást, és nem szabad erőlködni, amikor nem szabad erőlködni. 🙂

Nagyon égi támogatók – nagy betűs ISTENek –, pókháló szövögetés, stratégiai gondolkodásmód sikere, hírnév, elképesztő erejű siker, világhír, nemzetközi sikerek, politika, közélet, haza.

Ezek az alap kapcsolódások, jellemzők, analógiák. Az, hogy egy bolygó mennyire erős hatást fejt ki aktuálisan, az rengeteg mindentől függ:

  • Melyik jegyben jár (előrehaladás, stacioner, retrográd mozgás tényállása is fontos)
  • volt-e  jegyváltása a közelmúltban, vagy lesz-e a közeljövőben (első és utolsó fokok fontossága a jegyben)
  • a jegyben mi a dignitása (uralomban, esésben, emelt, peregrin), 
  • uralmi csere fennáll-e más bolygóval,
  • milyen fényszögkapcsolatokban van,
  • van-e egyéb más terheltsége (nemcuki állócsillag, Napfogyatkozás helye, stb.)
  • a szülött születési képletével milyen kapcsolódása van ezeknek.  

Az utolsó pont értelmében simán előfordulhat az, hogy például egy hegyes tárgy a 3-as életterületen annak a családtagnak a betegségére utal, akinek a születési képletével éppen ütközik valamilyen módon a Hold aktuális állása. Nem lesz beteg az egész család, hanem az lesz beteg, akit érint a Holddal való “összeütközés”, vagy akár egy kellemes fényszög is. 

Az sem mindegy, hogy a különböző bolygóállásokba egyre növekvő vagy egyre fogyatkozó életerővel megyünk-e bele. Egy eltökélt, céltudatos, Feng Shuit tudatosan és szisztematikusan (folyamatosan) alkalmazó embernek általában egyre növekszik az életereje, ezért még a rémes bolygóállásokat is apró kellemetlenségekkel tudja fogadni. Míg ha valaki életereje a végletekig le van szívva és még fogyatkozik, akkor akár egy kellemes, feladatot adó fényszög is katasztrófát tud okozni, mert túlsokkolja az energiatöbblet.

Tehát ha az a kérdés, hogy mivel foglalkozz előbb, akkor mindenképp a Feng Shuival, mert még ha nem is tudsz mindent róla, akkor is rengeteget tudsz tenni azért, hogy ne fogyatkozó életerővel találkozz szembe a különböző bolygóhatásokkal. Ez természetesen igaz a családtagjaidra, szeretteidre, még a háziállataidra is!

Ha van kérdésed, tedd fel nyugodtan hozzászólásban, szívesen válaszolok!

Asztrológiai képlet elemzést itt tudsz kérni>>

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.