A 2024. április 8-ai Napfogyatkozás nem lesz látható Magyarországról (mire ide érne, addigra pont már lemegy a Nap), de már előző Napfogyatkozásokra is igaz volt ez, miközben a hatásuk meg kifejezetten tettenérhető az elit körüli történésekben, úgyhogy ki nem hagynám a mostani elemzését sem!

A Napfogyatkozás analógiája az erőtlenség, energiahiány, enerváltság, sikertelenség, bukás – és ezek a mundán asztrológiában (amivel én kifejezetten szeretek foglalkozni) mindig az uralkodó elitre vonatkoznak.

A Hold, mint Napot eltakaró égitest, a Napfogyatkozások idején a rendkívüli erejét megmutatni képes NÉPET szimbolizálja ilyenkor. 

Évente kétszer van Napfogyatkozás, tehát fél évre előre simán lehet jósolni az elitet érintő nehézségekről. (Egyébként egy-egy Napfogyatkozás hatása akár 10-12 hónapon keresztül is tetten érhető.)

2024. április 8. Napfogyatkozás pontja Kos 19°23′ 52

A Kos 19°23′ 52”-én lesz a Napfogyatkozás csúcspontja, tehát erre a fokpontos helyre esik majd ez a terhelt pont. Ez azért fontos – és megjegyzendő -, mert az itt áthaladó bolygótranzitokra is hatással lesz majd ez a pont a következő hónapokban. Tehát nemcsak egy nap számít, hanem hónapokra előre lehet látni majd az irányvonalakat. 

Napfogyatkozás 2024. 04. 08.
Napfogyatkozás 2024. 04. 08.

A Nap – az uralkodó elit

A Kosban járó Nap erőssége az, hogy spontán, impulzív, rámenős, lendületes, dinamikus. Ezt emelt pozícióban élvezi, mint mikor a király vendégségbe megy egy másik ország királyához. Pompa, tisztelet, ragyogás. Ezekben fog csorbát szenvedni ez a mostani Nap, és mivel ez egy teljes Napfogyatkozás lesz, ez a csorbát szenvedés bizony jelentős lesz.

Az uralkodó elitre – az erőforrásai révén – jellemző erőnek, spontaneitásnak, impulzivitásnak, mozgékonyságnak, rámenősségnek, lendületességnek és dinamizmusnak búcsút lehet inteni.

Ez látszik is nálunk a közéletben, hogy megszűnt a kormány közéletet formáló ereje, és megszűnt egyébként az ellenzék eddigi valamicske ereje is.

Az is látszik ugyebár a közelmúlt eseményeiből, hogy a legfőbb közjogi méltóságunk, a Köztársasági Elnöki Hivatal az szinte helyrehozhatatlan presztizsveszteségeket könyvelhetett el magának. Nyilván ez még a Napfogyatkozás előtt történt, de az úgy működik, hogy nagyon nem mindegy, hogy előtted álló nehéz, kihívásos, küzdelmes helyzetekbe (Napfogyatkozásba) milyen életerővel mész bele (a pusztuló tendenciák meg már régóta látszanak). 

Hát itt a nullánál is kevesebb életerő mutatkozik. (Az új köztársasági elnök igazsággal való hadilábon állása a felmenői tekintetében még tovább súlyosbítják az előző elnök hibáit és bukását.)

Évek óta látszik az elit gyengülése – legalábbis azóta biztos, mióta én Napfogyatkozásokat elemzek -, de ez a tendencia még tovább fog folytatódni. Igen, ez a helyzet tud még romlani.

Amit az elitben érezni fognak még a következő hónapokban is: 

 • A hős hadvezérükről kiderül, illetve nyilvánvalóvá válik, hogy levitézlett betyár lett belőle. Ha a vezetőjük nem hős hadvezérként meg utcai harcosként lépett volna fel az elmúlt évtizedekben, akkor nem lenne alanya ennek a szituációnak. Jó reggelt kívánok! (Már többször jeleztem, hogy az állandó és látszólagos harcolás az Magyarországon az önpusztítás szinonimája.)
 • Minden hosszútávú vízió eltűnik, és marad helyette a kétségbeesett, percről-percre a túlélésért tett kapálózás. 
 • Akik már tudatosították magukban a veszélyt, azok maximum kimerevedve várnak, hogy “Na, most akkor mi lesz?” Pedig lehet, hogy bátran menekülniük kellene már (lásd a Vénusz résznél!)
 • Előtör az önfejűség, makacsság, az objektivitás teljes hiánya, és a begyöpösödött gondolkodás. Ja, ez mindig is itt volt, lapozzunk!
 • Még megmarad annak a késztetése az elitben – kormányonlévőkben és ellenzékben egyaránt -, hogy az akaratát mindenáron a népre akarja erőltetni, de ezt már senki nem tudja komolyan venni.
 • Nem lesz többé erő gyorsan kiheverni a csapásokat, eltűnik minden sulykolt és szuggerált optimizmus, és akik még mindig közel akarnak maradni ehhez az elitgarnitúrához, azok azt fogják érezni magukon, hogy napok alatt öregszenek éveket. Aki még ez alapján sem kapcsol, hát az dobálhatja magára a kereszteket, mert már mindegy…

A Hold – a nép

A Hold, mint a Napfogyatkozásban rendkívüli erejét megmutató entitás, a Kosban egyébként is a karakánság, önállóság és önérdek érvényesítésének megtestesítője. 

Megjelennek a fiatalos erők, az amazoni energiák, az új befogadására való képesség, méghozzá ez esetben a Nap (elit) kárára ugyebár. 

Ez az önként vállalt nagy változások jelzője.

Érezni a türelmetlenséget, a tüzes, szenvedélyes hozzáállást a dolgokhoz. Most nincs olyan, hogy “Majdcsak lesz valahogy”, hanem az van, hogy “Mit kell tennem most azonnal, hogy mindenképp legyen az a valahogy?”

Jelen van a bajtársiasság és a kritikai érzék is. 

Amire a népnek nagyon ügyelnie kell: 

 • A viták ne veszekedések legyenek! 
 • A belső izgatottságot ne a düh fejezze ki végül! 
 • Érdemes inkább teremtő tevékenységbe fordítani a plusz energiát, nem pedig csihipuhiba, meg kommentháborúba (ez utóbbi felesleges).
 • Oda kell figyelni másokra is, konszenzusra is kell törekedni, és nem kell a végletekig, vagy kenyértörésig ragaszkodni a saját igazsághoz. 

Az idő elrendez mindent, nem kell hozzá kaszát meg kapát ragadni, de igen is jelen kell lenni ebben az önként vállalt, valódi változásban!

Rendszerváltás zajlik, tökéletes párosításban ezzel a Napfogyatkozással.

A Napfogyatkozás az ugyebár mindig Nap-Hold együttállás is – ami fogyatkozás nélkül is jelentős természetesen, ilyenkor van ugyanis az Újhold -, és ez a Kosban mindig a konfliktust jelzi az értelem és az érzelem között. A szélsőségesen mániás és depresszív megnyilvánulásoktól a bölcs, “Hagyom a dolgokat megtörténni” belátásig bármi benne lehet a pakliban. 

A Mars (és a Szaturnusz) érintettsége miatt – lásd alább – ezt a bölcs belátásos dolgot én nem nagyon tartom valószínűnek.

Mars uralom alatt

A Napfogyatkozás a Mars uralma alatt lesz, de a Mars közben a Halakban tartózkodik. (Nem véletlen, hogy Halak jegyűek különösen érzik magukban az energialöketet.)

A Mars ebben az esetben mint békeharcos, intuitív, rendkívüli lelkierővel rendelkező spirituális harcművész, úgy intézi a dolgokat, hogy annak ad győzelmet, aki látszólag enged. Mondhatnánk úgy is, hogy annak ad erőt, aki alázatra is képes. 

Aki követi a közéletet, az látja, hogy ki az, aki képes fejet hajtani, közben valahogy mégis lépésről-lépésre szisztematikusan előre haladni. És az illető még a néphez tartozik, nem az elithez. 

A Mars azt is megmutatja, hogy az elit rendkívüli módon össze van zavarodva, ráadásul a lelkiismeretük is rossz. “Van is mire…” – mondhatnánk pestiesen.

Ezt a megrogyást az ellenfél – vagyis a mindenkori nép – jól ki tudja most használni, de arra azért ügyelni kell, hogy csak olyan célt szabad kitűzni, amit teljesíteni is akar a nép, és lehet is teljesíteni. 

A reális célok könnyedén teljesíthetőek, de az irracionális célok el nem érése – vagyis a sikertelenség – most sokkal nagyobb csalódottságot képesek okozni, mint máskor, tehát a hevület még kevés, ész is kell – továbbra is.

Érdemes hallgatni a belső megérzésekre és ösztönből cselekedni, de ez inkább csak a Halakra és esetleg (a Jupiter érintettsége révén) a Nyilasokra vonatkozik, másokat nagyon be tudnak vinni az erdőbe ezek a túltengően energikus belső megérzések és bevillanások. Szóval csak ésszel!

A Mars együttállásban van a Szaturnusszal ebben a Napfogyatkozás képletben. Ha nagyon optimisták vagyunk, akkor ez azt jelenti, hogy amibe belekezdünk, azt biztosan végre tudjuk hajtani, és a végletekig kitartók tudunk lenni. Ez jó.

De Napfogyatkozás környékén nemcsak optimisták lehetünk, hanem a jól felfogott érdekünkben muszáj kicsit pesszimistának is lenni, aztán ebből a kettőből majd hátha kikerekedik a realista világkép! 🙂

Szóval figyelembe kell venni azt is, hogy a Marsot is és a Szaturnuszt is inkább kártékony bolygónak kell ilyenkor tekinteni, mintsem jótékonynak – bármenyire is szüksége van egy társadalomnak például a belső, Mars által felélesztett tűzre, amit újra fel tud fedezni önmagában. (Maradva Magyarország példájánál.)

A Mars-Szaturnusz együttállás inkább kellemetlen, ridegen mogorva, fogcsikorogtató energiákat közvetít, és bizony az agresszióval való problémákat is jelzi. 

Ez azért is gond, mert a belső agresszió nehezített megélésén keresztül az önmagunk ellen forduló düh is erre az analógiára illik. 

Megkeseredettség, bosszúálló hajlamok kerülhetnek előtérbe. 

Hogy ez most kire-mire vonatkozik konkrétan, azt úgy kell érteni, hogy az egész országra, aztán, hogy ebből melyik réteg mit realizál magának, azt majd meglátjuk, de én úgy tippelem, hogy a nép fog az eliten revansot venni. (Mivel a népnek lesz energiatöbblete az elithez képest.)

Érezhetően forronganak az indulatok, amit sokan előremutató energiákban szeretnének lecsengetni, de más nagy csoportban még csak most kezdenek majd kialakulni ezek a frusztrált, lefojtandó, de aztán mégis jó eséllyel kitörő, kifejezetten agresszív megnyilvánulások. 

Maradj észnél! Ezt mindenkinek üzenem.

Merkúr és Vénusz is a Kosban

Hogy még egyértelműbbé váljanak a Mars energiái, emeljük ki, hogy a Merkúr és a Vénusz is a Kosban járnak és ez által ők is a Mars uralma alatt vannak. 

A Merkúr elemében van a Kosban, mert vitázhat, szópárbajozhat, demonstrálhatja talpraesettségét, becsületességét és rámenősségét is, miközben szarkazmussal szórja ki a közönségéből az oda nem valókat. 

Nyilván jelen van ilyenkor az önfejűség is, amit egyébként autoritásnak is nevezhetünk. Ez a közéletben elengedhetetlen, és az autoritás nem szitokszó, mint sokan hiszik, hanem dicséret ez esetben. (A szitokszó az a despota!)

A Merkúr könnyen veszti el a fejét a Kosban, ilyenkor türelmetlenné és veszekedőssé válik, nem fél túlozni sem, és meggondolatlanul ítélkezni. Nyilván az a feladat (egyénileg), hogy ebből a lehető legkevesebb legyen. 

A Vénusznál is megjelenik a Kos férfias, céltudatos energiája, ilyenkor nem igazán van jelen a lágy, behódoló nőiessége. Szenvedélyes, lüktetően impulzív érzelmi kifejezések a jellemzők ilyenkor, de mindezek bátorságra épülnek, és ez azért nem egy rossz alap.

Nem mehetünk el a tény mellett, miszerint a Vénusz a szerencse bolygója is, a Kos jeggyel való összefüggését úgy értelmezném, hogy a bátorságot tudja ebben a pozícióban szerencsével jutalmazni.

Neptunusz misztériuma

Mint annyi képletet mostanában, ebben a képletben is mindent a Neptunusz ural egyébként. Ő van a legerősebb pozícióban – uralomban -, és teszi is a dolgát, ahogy azt érezhettük a közelmúltban, és érezzük majd a közeljövőben is.

Minden, ami történik velünk-körülöttünk-bennünk, annak egy célja van a Neptunusz szemszögéből: szintet lép(tet)ni a gondolkodásban. 

Mivel már zajlik a változás – a Neptunusz jövőre jegyet vált, és jegyváltásokkor minden bolygó hiperaktív és hiperhatékony -, ezért magunk körül szétnézve esetleg káoszt tapasztalhatunk, meg fejetlenséget, meg az ezekből eredő frusztráltságot.

Nos, fejetlenség az valóban lehet átmenetileg, de ilyenkor nem szétesés zajlik, hanem újrarendeződés. 

A káoszt meg nem a Neptunusz dominálja, hanem az Uránusz (róla mindjárt, alább), szóval a személeti, gondolkodásmódbeli fejlődést azt ne keverd össze a káosszal, mert ezek között nem úgy van ok-okozati viszony, ahogy földi halandó esetleg gondolná.

Ez nem úgy működik, hogy zajlik a forradalom a fejekben, de mivel ez káoszosnak tűnik, inkább szeretnénk visszatérni a régi dogmákhoz, és akkor majd az jó lesz.

Ez lehetetlen. Nem lehet visszatérni, és ha lehetne is, a káoszra az nem lenne hatással.

A változás – sőt, fejlődés – lezajlik, de ez nem jár fájdalom nélkül, még a legbölcsebbek számára sem.

A káosz az más energia, az kiszámíthatatlanabb.

 A Neptunusz energiája értelmileg kiismerhetetlen(nek tűnik), és hogy mégis sikerüljön kiismerni (felismerni), segítségül kell hívnunk nemcsak érzelmi, de lelki vonatkozásokat is. 

Például a hitet. Akár abban is, hogy nem hiszünk.

A Neptunusz a hármas egységet is szimbolizálja: test-lélek-szellem. 

A szellemben (értelem, agy, gondolkodás) érezzük leginkább a hatását, de közben a lelki, spirituális dolgokra is hat, amik ha nincsenek összefüggésben az emelkedéssel, akkor basszus a bukással vannak, ez ennyire egyszerű.

A Neptunusz, mint a tenger istenének analógiája, a folyamatosan lüktető áramlás szimbóluma is. Vagy a Mennyországba haladsz, vagy a Pokolba, de a lényeg az, hogy biztosan haladsz, ugyanakkor dönthetsz, választhatsz! Dönthetsz, hogy mi felé akarsz úszni-sodródni: a Mennyország vagy a Pokol felé? Majdnem ugyanaz az élmény, csak más az irány és más a végeredmény.

 • Az értelem terepe a döntés, vagyis a szabad akarat, 
 • az áramlás a lélek terepe, 
 • a fizikai valóban történő kiteljesítés ebben a földi dimenzióban meg a test feladata. 

Így áll össze a három egység.

Azért nagyon fontos ezzel tisztában lenni, mert egyik egységet sem lehet kizsákmányolni azért, hogy a másik kettőnek, vagy akár csak egynek több, sok, rengeteg vagy jobb jusson. 

Egyik egységet sem lehet előnyben részesíteni a másik kettő hátrányára.

Ebben a földi létben mindhárom szférának harmóniában kell lennie egymással. 

Ezt üzeni és ezt uralja a Neptunusz.

Lehet visszaélni például a lelkiség kárára az értelemmel (pl. tudománnyal). 

Vagy uralhat mindent a politika – mint mocsár, a politika abszolút a test (fizikai való) analógiája.

Ideig-óráig hagyja a Neptunusz, hogy hülyeséget csinálj. 

De aztán jön a jegyváltása és akkorát odacsap, hogy már nem lesz tested, amivel észrevedd, hogy amúgy a fal adná a másikat… (Fordítva is igaz, volt már a történelemben arra is példa, hogy a lelkiség burjánzott túl, például az értelem kárára.)

Amikor a Neptunusz kellemes hatásait érezzük, akkor az olyan, mint mikor megvilágosodunk. Mikor AHA-élményünk van.

A hétköznapokban meg a Neptunusz az, ami az alkotásban elmélyedés örömét adja leginkább, a flow-élmény által. 

És egyébként ezt is akarja a Neptunusz, hogy megvilágosodj. Kicsiben is – naponta -, nagyban is, mondjuk kollektíve, össztársadalmilag.

Ez utóbbi nálunk most valami brutális zajlik. 

Az ilyen nagy, mélyben zajló változások félelmetesek is lehetnek, mert nyilván nemcsak a Neptunusz létezik, hanem a többi bolygó is, amik játsszák a maguk játékszabályai szerint a maguk játékait.

Ez a változás lezajlik, ha akarjuk, ha nem. 

Ilyenkor célszerű akarni: vagyis nyitottnak és rugalmasnak lenni.

Ugyanis ami nem hajlik, az törik.

Nem tudom, úsztál-e valaha, vagy szereted-e a vizet. Ha szoktál úszni, akkor pontosan tudod, hogy nem létezik olyan, hogy uralod a vizet, csakis az létezik, hogy együttműködsz vele. Ha uralni akarod, megfulladsz. Ha együttműködsz, akkor lebegsz a felszínén. De még ezen tudás birtokában is alázatosnak kell lenni: nem mész háborgó víz közelébe.

Ez a Neptunusz analógiája: az úszás és a nem belefulladás a vízbe. 

Mindezt testtel, szellemmel és lélekkel is külön-külön, három szinten megélve.

Jupiter-Uránusz együttállás

Ebben a képletben nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a Jupiter lendületesen közeledik az Uránuszhoz, és a köztük lévő kapcsolat az már jelenleg is együttállásnak számít. 

Hirtelen, kitörő, meglepő energiák jellemzik ezt a kettőst ilyenkor, tehát a nagy horderejű, meglepetésszerű, szerencsés események elvárása ez esetben alap. 

A szerencsés fordulat a szabadság tekintetében kifejezés az, ami tökéletesen passzol erre az állásra, és röviden és összefoglalóan leírja a lényegét.

Ennek az együttállásnak kapcsolódása van a Nap-Hold együttállással (jelenleg Napfogyatkozás) is – úgynevezett kedvező fényszöggel, semisextillel -, és a Vénusszal is (ez utóbbival kevésbé kedvezőnek tekinthető, feladatos semiquadrat fényszöggel). 

A Vénusz által közvetve kapcsolatban van a Plútóval és azon keresztül az egész képlet Aszcendensével is, ami a Skorpió 0° 08 percére mutat.

Másfél éve a Skorpió 2°-án volt egy Napfogyatkozás. 

Plútó, a nagy eltakarító

Bármennyire is esésben van ez a Plútó a Vízöntőben, rendkívüli erővel végzi az eltakarítói munkáját. 

Feladatának azt tekinti, hogy a szabadság és a függetlenség – hozzájuk tartozóan pedig a felelősségvállalás – kérdésköreiben idézzen elő mélyreható változást azért, hogy az egyén individuális kibontakozási lehetőségei erőteljesebbek lehessenek.

Röviden: a Plútó a Vízöntőben szabaddá, függetlenné, felelősségteljessé akar tenni téged, és közben így akar erőssé, túlélővé is tenni. 

Mindenkit. 

Minden, ami börtönt jelent, azt elpusztít akkor is, ha önként vállaltad azt a börtönt, vagy egyszerűen csak passzívan hagytad, hogy börtönné, rabsággá alakuljanak körülötted a dolgok.

Ha lelkiekben és szellemileg szabad vagy, vagy eddig arra törekedtél, hogy szabad lehess, akkor csodálatos lehetőségeket tár eléd a következő két évtizedben, csak továbbra is ezen a nyomon kell haladnod. (Nyilván nagyon nem mindegy, hogy egyéni képletekkel hogyan viszonyul a jelenlegi állás.)

Ha valaha is alkudtál meg a saját érdekeid ellen, ha belementél – netán beleragadtál – olyan helyzetekbe, ami csak másnak volt jó, neked egyénileg nem (neked kifejezetten rossz volt); vagy például ha feláldoztad az identitásodat azért, hogy valahol befogadjanak, na, azokat a börtönöket és függőségi viszonyokat fel fogja számolni a Plútó. 

A gond az, hogy ha ragaszkodsz a jól megszokott rácsokhoz, akkor a börtönnel együtt téged is felszámol. (Viccen kívül mondom. A Plútó a nagy elveszejtő, a nagy Kaszás.)

De persze a képlet nem ilyen egyszerű, hogy csak azoknak kell aggódniuk, akik feladták önmagukat. 

Ha hazudtál, alakoskodtál, megtévesztettél másokat és úgy lettél sikeres a múltban (mondjuk az elmúlt 20 évben), hogy csak magadra gondoltál, akkor most jön a végelszámolás. 

A Plútó a konszenzusok bolygója, de nem úgy, mint például a Vénusz, hogy a mindennapi harmóniára próbál késztetni, hanem úgy, hogy – mint a többi lassú mozgású bolygó – hagyja, 

hadd csináld csak a hülyeségeidet, és még meg is támogat a szakadék felé száguldás közben. Sőt, sugárhajtású járművet tesz alád – aminek te örülsz, mint majom a farkának, hogy milyen menő vagy már! -, hogy még nagyobbat tudj csattanni a végén.

A Plútó az sikerekre érdemteleneknek is tálcán tudja nyújtani a sikert, de közben feljegyzi, hogy tudsz-e esetleg szörnyetegből szépséggé válni, át tudsz-e transzformálódni a másik végletté. 

Tudsz-e alázatos lenni, tudsz-e pálfordulást végrehajtani? 

Tudsz-e megtérni úgy, hogy egyébként a nem-megtérés lenne a könnyebb út?

Nemrég írtam a közelgő rendszerváltozásról, aminek a jeleit már bő két éve figyelem. 

De tudod, hogy mikor mertem én is meggyőződéssel kijelenteni, hogy “Igen, ez tényleg AZ!”?

Amikor megláttam az influencerek által szervezett tüntetésen ezt:

Plútó, a nagy Kaszás
Plútó, a nagy Kaszás

(Kép forrása>>)

Ez a Plútó. Egy békés tüntetésen a nagy Kaszás.

Fogalmam sincs, hogy valaha más tüntetéseken ez megjelent-e így, ebben a formában. Én nem figyeltem ilyesmit és nem is figyeltem fel rá.

De ez után a tüntetés után mind a híradásokban, mind egyéb más helyeken újra és újra felbukkant ez az alak. Nem tudom, hogy kiké ez a felfújható figura, de nagyon érzik a Plútó erejét, abban biztos vagyok.

Poén, meg vicces, de közben hátborzongató és kötelezően befogadandó üzenet is. 

Szóval, a Plútó ebben a képletben kiemelt helyet foglal el:

 • Egyrészt a Plútó uralma alatt van az Aszcendens, a Skorpióban – és a Mars uralma alatt is. 
 • Másrészt kvadrát fényszöge van az Aszcendensre.
 • A 3-as házban hipnotikus erővel dominál. Nem könnyű megérteni a mondanivalóját, sőt, letaglózó is lehet felfogni a mondandó valódi, mögöttes értelmét. De éppen ezért mélyrehatolóan nagy jelentőségű a mondandó. Egyetlen szó is lehet olyan erős a Plútó erejével, mint egy szemléletformáló, szemfelnyitó könyv elolvasása.
 • Ez hatalmas erő, tudod, mint mikor valaki delejezni képes a tekintetével, vagy ténylegesen hipnotizálni. 
 • A Plútó a nagy végletek közti átváltásban érdekelt, pillanatok alatt ki tudja fejteni az erejét. Tudod, ahogy a kasza suhint. Ez a veszélye is: kettőt se pislogsz az elmúlt 20 év érdemtelen sikerei után és sutty, máris földönfutó vagy. Vagy fordítva: 20 év kínlódás, próbálkozás, erőlködés után végre elér a siker, esetleg már akkor, mikor belenyugodtál volna az eredménytelenségbe, és újra meg kell tanulnod felismerni magadban a remény erejét.

Minden bolygó tud jutalmazó és büntető lenni. 

Ha valaki valóban alázatos, és figyeli a jeleket, és akár még a szenvedés mögött is képes meglátni az értelmet, és kellőképpen tudatos is, akkor nagy veszélyek nem fenyegetik. 

Az elitre azért veszélyes jelenleg a Plútó, mert az elit úgy lett elit, hogy kizsákmányolta a népet. Az elit úgy lett elit, hogy élősködött a népen. És mert minél jobban leng ki egyik irányba az inga (hatalom, siker, csillogás, erő), a Plútó annál jobban tudja a másik, ellenkező irányba is kilendíteni. 

Amúgy a Plútó ingája az tipikusan az a fajta, amivel tudod az épületeket rombolják le, az a bazinagy betongolyó. Na, az lengedezik most a legfőbb vezetők arca előtt…

Sosem szabad elfelejteni azt, amit a közmondás is mond: Minél magasabbra mászol a létrán, annál nagyobbat tudsz onnan esni. Ez a Plútó: mindig a minél inkább-annál inkább összefüggésről akar tanítani.

Az elitbe keveredve, a hatalomtól megrészegülve nagyon könnyű elveszíteni az emberséget, és bár nem azonnal, de végül a Plútó a megfelelő időpontban kegyetlenül tudja azt büntetni, ha valaki a megelőlegezett ajándékait aztán érdemtelenül elherdálja, vagy nem forgat azokból vissza másoknak, vagy neadjisten a saját egojának tulajdonítja a sikert. Nohiszen…

A Plútó olyan, mint az Odaátban a keresztúti démon: megalkudsz vele, hogy te legyél a világ leggazdagabbaj, aztán 10-20 év múlva jön a lelkedért. Nos, a történet annyival cifrább, hogy a Plútóval nincs szerződés, egyszercsak jönnek a sikerek, a vagyon, a hírnév… És ha érdemtelennek bizonyulsz rá, akkor a végén elveszejt, de durván ám. Ha érdemesnek bizonyulsz, akkor dinasztiát építhetsz a kegyeire. Úgyhogy ha sikereket kapsz a Plútótól, akkor nagyon alázatosnak kell lenni.

Napfogyatkozástól függetlenül ez a Plútó hatás most folyamatosan jelen van (a nemrégi és még következő Vízöntős jegyváltás-sorozatai révén), de a Napfogyatkozással kapcsolatban ezek az energiák még inkább felerősödnek az elit esetében.

A nép számára is kileng az inga az eddigiekhez képesti másik irányba, de nagyon fontos kiemelni, hogy egy pillanatra sem szabad elfelejteni a KONSZENZUSkeresés jelentőségét. 

Nem szabad azt a hibát elkövetni, amit az elit az elmúlt 20 évben elkövetett!

A vagy-vagy, ideológiák mentén hasított társadalmi megosztottság helyett az is-is, “mindenki jól jár” szemléletnek kell uralkodnia. 

Nemcsak a gyűlések szónoklataiban, hanem tényleg a mindennapokban is.

Összefoglalva:

Folytatódnak az elit számára kellemetlen, elveszejtő, bukásokkal terhelt tendenciák, és közben minden készen áll arra, hogy új társadalom és vele új ország szülessen.

Ha az elithez tartozol, akkor a szabadsággal kapcsolatos fordulatban bátorságot vállalva támogatóddá tudod szegődtetni a Vénuszt. A színlelt bátorság veszélyes, mint ahogy a csendben lapítás is. 

Ha eddig hazudtál magadnak és másoknak, és hozzájárultál a természeti törvények meghazudtolásához, akkor iszonyatosan gyorsan bánd meg bűneidet, és kezdj a másik irányba indulva, fejedre hamut szórva, szívedet megtisztítva jót cselekedni. 

A tékozló fiú mindig visszatérhet.

Ha eddig elszenvedője voltál mások hatalmi mániájának, akkor kezdj el azon gondolkodni, hogy mikor és hol követtél el hibát, és szándékozol-e a jövőben úgy jóvá tenni, hogy soha többé nem hagysz másokat magadon uralkodni.

Bárhonnan is jössz  és bárhová is tartasz: légy alázatos és közben soha ne hagyjon el a remény!

Tranzitok, amikor valamelyik bolygó elér a Napfogyatkozás ezen pontjára (Kos 19°23′)

(a következő bő félévben)

Hold
2024-05-06 6:23

2024-06-02 14:06

2024-06-29 19:52

2024-07-27 01:21

2024-08-23 08:30

2024-09-19 18:05

2024-10-17 05:15

stb.

Merkúr

2024-04-16 17:47

2024-05-05 00:30

Vénusz

2024-04-20 23:05

Mars

2024-05-26 03:07

Ezek a tranzitok is azt jelzik, hogy elég izgalmas tavasz lesz itt… (Volt olyan Napfogyatkozás, hogy “csak” Hold tranzitok voltak, mégis az is megkavarta a dolgokat még hónapokkal későbbi tranzitokkal is.)

Vidi Rita

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.