Az év első napját szokás valamiféle esszenciális erővel felruházni, és sok hagyomány szól arról, hogy amit teszel Újév napján – vagy ami történik veled –, az egész évben jellemző lesz majd (vagy ha nem jellemző végig, akkor is meghatározóvá válnak az első nap jelenségei, eseményei, érzelmi töltetei).

Az asztrológiában nincs igazán kiemelt helye az Újévnek, mert sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak a Nap és a Hold fázisai, és azok közvetlenül nincsenek összefüggésben az Újév napjával általában.

Szerintem a hagyomány ugyanolyan fontos tud lenni, mint a Naprendszerünk égitesteiből kiolvasható jelek, úgyhogy úgy döntöttem, hogy ránézek én erre a 2024. január 1-jei, 00 óra 00 perc, 00 másodpercre, mint a 2024-es Újév születésnapjára.

Most kivételesen nem megyek sorban az elemzéssel, inkább azt mondom, amiket én leszűrtem a képletből, de előre elmondom, lelőve a poént: biztató jeleket látok :). 

Kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes év várható a legtöbb területen

2024. január 1-je, 00:00:00 a Mérleg jegyébe eső Ascendest kap, ennek minden általános előnyével:

 • harmóniára törekvés,
 • szépség fókuszba helyezése,
 • megfontoltság,
 • alapvetően a derű a jellemző, nem pedig a (nálunk már megszokott) búskomorság,
 • kompromisszumok, diplomatikus kapcsolódás másokkal,

és persze hátrányával is:

 • döntésképtelenség, 
 • halogatás, 
 • korlátolt gondolkodás (amit szintén megfontoltságnak tüntetünk fel, de nem az),
 • a részletekbe való menekülés az összkép csúfsága elől.

Ha választani lehetne, hogy milyen aszcendenst kapjon egy év, akkor a Mérlegre elég sokan voksolnának szerintem :).

A Vénusz ereje

Az uralkodó bolygó ebben a képletben – így az egész évre a szerencse bélyegét rányomva – a leginkább a Vénusz lesz (ami ránk is fér amúgy), azzal a plusz szerencsével, hogy uralmi cserében van a Jupiterrel. 

A Vénusz ráadásul a 2-es házban, az anyagi javak (pl. gazdagság, pénz, jövedelmek, vagyon) házában foglal helyet, ami az elmúlt évek anyagi kihívásaival szemben végre már valami erőteljes reménysugarat, sőt, kapaszkodót is mutat. 

A Vénuszt jótevőnek tekintjük általában, nyilván egyéni képletekkel összefüggésben előfordulhat, hogy pont, hogy kártékony (vagy épp végtelenül gyengült) adott esetben, de általánosságban könnyebbséget, szerencsét ad és mutat. Mindez igaz a párkapcsolati dolgokra is.

Kvadrát fényszöge a Szaturnusszal erősíti az anyagikkal kapcsolatos területet. 2024-ben lesz lehetőség gazdagodni is, de persze szegényedni is. Most nem a folyamatosan romló tendenciák mutatkoznak meg az anyagiakban – mint az elmúlt 2 évben –, hanem a lehetőség a kitörésre, de arra azért senki ne számítson, hogy ez fáklyás menet lesz, viszont egyértelműen és érezhetően előremutató lesz.

Mivel kapcsolódik a Szaturnusszal, én a szerencse mellett azért mindenképp a szorgalmas, céltudatos munkával is összekötném 2024-et.

Tehát ha első ránézésre azt akarom megmondani, hogy milyen jellegű évet tervezz magadnak 2024-re, akkor azt mondanám, hogy:

Számíts a jóra, de tegyél is érte, akár erőn felül is!

Ebben benne van a szerencse lehetősége, a céltudatosság mozgatóereje, és a kényelmi zónából való kilépés szükségessége is.

Mondok egy példát:

2020 óta MINDENKITŐL azt hallom, hogy ő introvertált. Ez lehetetlen, de nyilván nem szoktam senkivel erről vitatkozni, hogy “Figyi, te nagyon nem vagy introvertált, csak maximum nem tudsz mit kezdeni az extrovertáltságoddal.” (Akinek a VII-es házában van bolygó, vagy a VII-es háza uralkodója erőteljes pozícióban van, az nem lehet introvertált, maximum csak átmenetileg, meg bizonyos helyzetekben.)

De amikor azt látom, hogy az introvertáltság emlegetése az KIFOGÁS arra, hogy ne kelljen olyan energiákat mozgatni, amik elvinnének a valódi sikerekig, és aztán az introvertáltság úgy van emlegetve, hogy “Én saaaaaaaaaaajnos introvertált vagyok, ezért sosem leszek sem gazdag, sem sikeres, sem boldog…”, na azt azért nem szoktam szó nélkül hagyni.

A Mérleg színezetű 2024-es év nevében szeretnélek arra bíztatni, hogy felejtsd el az introvertáltságot (mint szót és mint állapot-leírást, pláne, mint személyiség-leírást), és használj helyette olyan meghatározásokat, hogy:

 • “Utálom az embereket.” – tiszta sor, ezzel lehet mit kezdeni, illetve ha tényleg így van, akkor máris nem hazudtál magadnak (ismerek olyan emberutálót, aki emberekkel dolgozik mégiscsak és az emberek imádják őt.)
 • “Magányos farkas típus vagyok.” – ez is teljesen korrekt, mert rámutat arra, hogy amikor eredményeket akarsz, akkor csak magadban bízol és egyedül is képes vagy bármire.
 • “Nem szeretem futtatni magam mások előtt.” – nagyon jó! Ne futtasd, csak cselekedj szorgalmasan, csendesen.
 • “Megállom a helyem a középpontban is, de egyébként szeretek magányosan tenni-venni, mert úgy hatékony és úgy kevésbé stresszes.” – a legtöbb ember ilyen és ez nem introvertált, hanem ez a normális.

Kimutatták egyébként, hogy a legnagyobb stresszt a hétköznapokban az embertársaink okozzák. Nem véletlenül betegek folyamatosan a közösségbe járó gyerekek: nem a bacik és vírusok veszélyesek, hanem a bacik és vírusok a végtelenül stresszes közösségekben.

Az elmúlt években drasztikus mértékben nőtt a stressz-szintje az emberiségnek, és ezt önkéntelenül is enyhíteni akarván kitalálódott és szélsebesen elterjedt egy új fogalom – ami nyilván hasznos, hogy van leírása egy összetett jelenségnek –, az introvertáltság, és most már lehet ezzel takarózni, hogy “Azért tartom magam távol az emberektől, mert introvertált vagyok.”

Nos, nem azért tartod magad távol az emberektől, mert introvertált vagy, hanem azért, mert brutálisan stresszes naponta emberekkel kapcsolódni, és önkéntelenül is ki akarod őket iktatni őket, mint stressz-forrásokat, mert semmi mást nem tudsz kiiktatni. Nem tudod kiiktatni a járványokat, nem tudok kiiktatni a háborúkat, nem tudod kiiktatni a klímaváltozást, nem tudod kiiktatni a mesterséges intelligencia esetleges jövőbeli veszélyeit.

Lehetsz introvertált, ez egy túlélési mechanizmus. De viselned is kell a következményeit: mert az introveltáltság takarója mögé bújva a siker is azt mondja, hogy “Ja, te így akarod? Akkor legyen így.”

A lehetőségek meg azoknál csapódnak le, akik lehet, hogy szintén introvertáltak, de nem bújnak mögé, nem használjál ál-fedezékül.

2024-ben van lehetőséged VÁLASZTANI, hogy mit szeretnél, és lesz energiád TENNI érte.

Ha a választás és a cselekvés harmóniában van, akkor 2024-ben a sikerek is elérhetnek úgy, ahogy legvérmesebb álmaidban gondoltad!

A Vénusz, a Jupiter – a két szerencsebolygó – és a Szaturnusz közösen fognak ebben támogatni. 

Nehézségek, amikkel érdemes számolni

A kommunikáció nehezített lesz ezekhez a remek célkitűzésekhez, amikkel kecsegtet a 2024-es év. Nemcsak kifelé lesz nehéz kommunikálni (pl. megértetni magadat másokkal, vagy megérteni másokat) a Merkúr helyzete és állapota miatt, de átgondolás tekintetében is lehetnek nehézségek, kihívások és bizony feladatok – erre a Neptunusz utal. 

Ez egyébként logikus is a fentiekkel összevetésben: amikor megnyílnak a szerencsés kapuk – ennyire erős a Vénusz és a Jupiter, mint majd most lesz –, és te felkészületlenül átesel rajtuk, akkor persze, örülsz neki (sikernek, szerencsés fordulatnak, új lehetőségeknek), de közben meg nem tudod ésszel felfogni és átlátni az összképet, és így nem tudod teljesen a magadévá tenni és a magadénak érezni, és tartósan kihajtani a magad számára belőle az összes lehetséges hasznot.

Így aztán ez a feladat is: mindent értelmezz! Vezess például kis naplót vagy táblázatot arról, hogy mikor mi történik veled, hogyan haladnak előre a folyamatok, mik akadályoznak (szerinted), és próbáld ÁTTEKINTHETŐVÉ tenni a dolgokat a magad számára. Agyalj sokat, soha ne legyél lusta gondolkodni!

Összességében az iskolások, tanárok, utak, utazás, nyílt közterek, vállalkozások, kereskedők, a józan paraszti ész kapnak kihívásokat 2024-ben – már megint.

Vállalkozás 2024-ben

A vállalkozások és kereskedők számára még nem lesz egyértelműen előremutatóan örömteli az év, végig kihívások lesznek majd számukra, de ezek olyan kihívások, amik által erősödni lehet a jövőre nézve. Bizonyos réspiacokon átrendeződés is várható, amire szereplőként érdemes készülni. 

Ha például úgy éreznéd, hogy most kell bedobnod a törölközőt a vállalkozásoddal, akkor az nem a véletlen műve, de a hozzád hasonlók is ezt fogják érezni – versenytársak –, így lehet, hogy neked csak ki kell tartanod. Ha áttekinthetővé teszed a vállalkozásod dolgait is a magad számára, akkor sokkal megalapozottabb döntést tudsz hozni, mindamellett közvetlenül dolgozhatsz a szerencsésebb forgatókönyvön is.

Érdemes lehet a társulásokon és a partnerségeken is dolgozni a vállalkozásod esetében. 

 • Lehetnek olyan helyzetek, amik pici veszteséggel ugyan, de hatalmas tanulságokkal járnak majd, 
 • meg lehetnek olyan együttműködések is, hogy csak ámulsz majd, hogy miért is nem jutott ez előbb eszedbe, mert annyira jól működik. De hiába jutott volna eszedbe korábban, ez MOST működik jól, és nem véletlenül. 🙂 (X-es ház ura a 11-es házban.)

Tipp: Ingatlanok

Az ingatlanok tekintetében mélyreható változások zajlanak majd – Plútó miatt –, és ez nemcsak a piacot érinti általánosságban, hanem az igazán nagy játékosokat is a piacon. Hogy ez ki számára előremutató és ki számára hátrányos folyamat, az nagyon egyéni lesz (egyéni képlet elemzése kell hozzá). 

Emögött rengeteg minden rejtőzhet, de a tanulságos változás lehetőségét hordozza magában elsősorban. 

Ha tippelnem kellene, akkor az ingatlanok árának csökkenését tippelném (túlárazottság enyhülése, kompromisszumkészség a sikeres ügyletek érdekében), már csak a Vénusszal való kedvező fényszög miatt is, aminél ugye ott a 2-es ház hatása is. Szóval ha valaki ingatlan ügyletet tervez 2024-re (eladás, vétel, felújítás, támogatások, hitel), az jobb kilátásokban reménykedhet, mint amiket 2023 adott.

Háborúk

Még rengeteg halál, pusztulás, fájdalom, tűz, robbanás vár a világra 2024-ben is (nagyon nem véletlen, hogy ezév utolsó napjaiban az oroszok ráerősítettek Ukrajnában, Gázában pedig szintén nem csitul a pusztulás), de a Jupiter állása ezen, ha nem is tud változtatni, tompítani talán fog

Ezt stacioner állapotban teszi, ami azt is jelenti, hogy tud valamiféle fókuszt összpontosítani erre, továbbá “forgolódik” is ezek körül a dolgok körül, mintha azt mondaná, hogy “Na, gyerekek, most már tegyünk rendet!” 

Hogy ez hogyan fog sikerülni? A Jupiter Vénusszal való uralmi cseréje miatt lehet bízni a szerencsésen előremutató folyamatok beindulásában, még a dolgok lezárására felé haladásra is lehet esély.

A lényeg, hogy ezért tenni kell. Nyilván nem neked meg nekem, hanem azoknak, akiknek a születési képletében erre vannak lehetőségek :).

Ezekben háborús dolgokban nem várható mélyreható változás szerintem, de jó irányba indulás lehetősége mindenképp ott van. 

Siriusi magyarok

Az MC tengely a Sirius állócsillagra mutat. Tehát ha éjfélkor kimész, felnézel az égre, és be tudod azonosítani a pontosan a zeniten lévő csillagot (vagyis látod), na az a Sirius lesz. Ő tündököl a mi éjfélünk fölött. Ez szerintem jó jel.

Sokan tartják a Siriust a magyarok csillagának, hát szerintem nem véletlenül:

“Tiszteletet, megbecsülést, szorgalmat, hűséget, szenvedélyt és mogorvaságot hoz. Ereje lappangó, csak az tudja kihasználni, aki erőt fektet bele.”

Fektess valódi erőt 2024-be – vigyázat, a negatív erő is erő, de a hatása sem kedves meg cuki! –, mozgósítsd az erőforrásaidat, hozz áldozatokat a céljaid érdekében, de közben ne vedd le a szemedet a célokról, és akkor egy fantasztikus 2024-es éved lehet.

BÚÉK!

Rita

Asztrológiai elemzést itt tudsz kérni magadnak>>

Még szintén kedvelheted

1 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.