Mostanában még az is a pénzzel kénytelen foglalkozni, aki egyébként nagyon nem szokott.

Állandó kérdéssé vált a “Hogy fogunk kijönni a pénzünkből ebben a hónapban?” és a “Te jó ég, mi lesz még az árrakkal a tél közepére?”, és ezekre a kérdésekre valahogy nincsenek jó válaszok mostanában.

Előremutatóbb, ha azon megy a morfondírozás, hogy “Hogyan lehet több pénzem?”

Aztán persze az okosaknál előjön az, hogy:

– “Oké, hogy van egy csomó dolog, amivel sok pénzt lehet keresni, de mi az a tevékenység, ami nagyon kevés befektetéssel jól termel? Akár iszonyú sokat is?”

Nos, erre van egy jó válasz, és nem, nem az MLM az. 

Hanem az online üzlet. Az online vállalkozás.

Miféle online vállalkozása lehet olyasvalakinek, aki nemhogy online, de még sehogy nem vállalkozott?

A nagyon jó hírem az, hogy BÁRMILYEN.

De a tipikus online vállalkozások ezek:

 • Webshopok – ahol termékeket árulsz. Kiskereskedés, nagykereskedés, gyártó, disztribútor – bármilyen piaci szereplőnek lehet webshopja.
 • Aggregátor oldalak – ahol mások termékeit, szolgáltatásait, bármijét kínálod. Ilyen például az árukereső.hu is, de a Google is ide tartozik.
 • Webshop aggregátorok – pl. emag.hu.
 • Hirdetős oldalak: profession.hu, jófogás.hu, ingatlan.com, stb.
 • Kiszervezős oldal – ez is aggregátor egyébként, csak szolgáltatásokat szerveznek ki, ilyen pl. a freelancer.com, whitepress.hu, stb.
 • Egyedi termékek forgalmazása – hasonló a webshophoz, de kevés termékhez nem kell webshop, elég egy néhány oldalból álló weboldal, amin egyedileg értékesíted a terméket.
 • Online coaching, online tanácsadás, online szakértés, online oktatás – bármihez is értesz, online-osíthatod: online szerzed a vevőket és online végzed el a szolgáltatást. Én is ilyesmit csinálok.
 • Online szolgáltatás kivitelezés – pl. weboldal készítés, SEO szakértés, PPC kampányok felügyelete, szövegírás, amazon fiókok menedzselése, stb. Ezek főként az online üzletekre épülő szolgáltatások, amiknek külön iparáguk épült ki az elmúlt évtizedekben, iszonyat sok pénzt forgatva át. Ilyesmikkel is foglalkozom én is, tehát több lábat is ki lehet növeszteni.
 • Software as a Service és társai – SaaS IaaS, PaaS – projektek, amikor pl. nem egyedi weboldalakat fejlesztesz, hanem magát a mag-szoftvert és azt adod el további fejlesztőknek. De olyan is lehet, hogy iparágak fontos szoftverigényét szolgálod ki, most például rendkívüli mértékben terjednek a mesterséges intelligencia alapú és/vagy blokklánc alapú online technológiák, amik az élet minden szegmensében képesek javítani a folyamatokon (legalábbis az a jó, ha ez a céljuk :)). Ezeket szokás egyébként leginkább startup-oknak nevezni.
 • Online, havi előfizetéses klubok – ezek nem külön üzletek, de nagyon sok online üzlettípusnak adhatnak új lendületet. Bármit is árulsz, adsz el online, simán lehet online előfizetéses, klubtagsági rendszerben biztosítani az ügyfeleknek a hozzáférést a termékekhez és a szolgáltatásokhoz. Ez a passzív jövedelem legjobb módja is.
 • Olyat is lehet, hogy te csak ajánlod mások termékét, szolgáltatását és a vásárlások után jutalékot kapsz. Ez az affiliate rendszer.
 • Online tematikus vagy területi portálok – itt a hirdetők fizetnek leginkább a megjelenésekért, de a szponzorált tartalmak (szintén mások fizetnek, hogy cikkben megjelenhessenek) is szuper bevételi források. – Az összes hírportál így működik, plusz még mikroadományozást is elfogadnak az olvasóktól.

Hogy ez most neked kínaiul hangzik? És? Az atomfizikusok sem úgy születtek, hogy atomfizikát szívtak be az anyatejjel. (Mellesleg szerintem az atomfizika még egyszerűbb is lehet, mint az online stratégiákban kiigazodni :)).

Bármelyik üzleti modell is forog a fejedben a fentiek közül, vagy az idők során bármelyik irányba is kezdj el építkezni, ELKÉPESZTŐEN sok pénzt lehet minimális anyagi befektetéssel termelni ahhoz képest, amennyi pénzt egy NEMonline vállalkozás fel tud emészteni.

És mondjak még egy okos dolgot? 

Az online vállalkozásnak alig van rezsiigénye. Annyi rezsit igényel, amennyit mondjuk a számítógéped vagy laptopod fogyaszt. Amúgy is használod, nem? Hát akkor ez többlet költséget nem fog jelenteni.

Az online vállalkozás nem terheli önmagában a környezetet, alig fogyaszt, csak befekteted az eszedet – meg esetleg mások eszét – és aztán termeli a pénzt.

Túl szép ez az online vállalkozás dolog ahhoz, hogy igaz legyen? 

Annak, aki nem ismeri az igazságot, annak biztosan túl szép. Nekem például ez a természetes. 🙂

Itt tudod kitanulni az online vállalkozás minden csínját-bínját>>

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.