A kibertérben már nagyon régóta zajlik a háború – az orosz-ukrán háború is -, ellenünk is, és olyanok buktak ebben el, akiknek az is a feladatuk, hogy ez ellen védekezzenek (pl. a teljes külügy). A magánemberek is védtelenek, ráadásul mindenki felhasználható fegyverként a kiberháborúban, aki online van csatlakoztatva… Egy kis adalék a netes önvédelemhez, ha nem akarsz sem eszköz, sem áldozat lenni:

7 internetbiztonsági tipp
7 internetbiztonsági tipp

2 Hozzászólás

 1. Én nyugodt vagyok! Az IOBit nevű cégnek vannak ilyen profi programjai, amivel vírust keresnek (és irtanak is! 🙂 ), malware progikkal teszik ugyanezt, átfésülik a gépet és rendbe teszik (felesleges fájlokat stb. lepucolják), drivereket keresnek az Interneten és ha újabbat találnak, feltelepítik, a telepített szoftvereket update-elik (vagy hogy mondják ezeket), meg még egy csomó mindent csinálnak, amiről nem is tudok. Mindezt “élő egyenesben”, mert csak úgy éri meg, ne akkor derüljön ki, hogy fertőzött a gép, amikor “unalmamban” rákattintok, hogy “na jó, nézzük meg, hogy mennyire tiszta a cucc!”
  Töredezettséget csak azért nem “mentesítek”, mert ssd-m van, és az nem egészséges neki.
  Mondjuk állítólag hátsókapus, mert hogy kínai, de a redmondiak ugyanúgy járnak el a Windows-zal, tehát egy-egy, nem csak a Nyugat figyel be a gépembe, hanem a Kelet is. Aztán játsszák le, ahogy akarják, hogy kié lesz a sok titok, amit lenyúlnak tőlem! 🙂
  Hogy a tűzfal az övék (IOBit), vagy a Win 8.5-é, azt nem tudom, de szerintem nyugodtan alhatok. (Ha elférek a kutyáktól az ágyon. 🙂 )

  1. Update: Most már (megint) 10-es Windows van rajta, és igen, áámerikai 😀 tűzfal van rajta. A gyári, ami az OP rsz-rel megy fel.
   Onnan tudom, hogy néha megakaszt egy újonnan telepített progit, ami ki akar menni a Netre.
   Szóval nyugi van, és derű! 🙂
   Mondjuk a múltkor az egyik email fiókomba akartak betörni…

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.