Meglehetősen kellemetlen őszünk lett hirtelen (legalábbis itt Európában) a durván meleg és aszályos nyár után: ciklonok, monszunszerű eső, szélsőséges hideg, villám- és kevésbé villámszerű, masszív árvizek (köszi Nap, Merkúr és Vénusz).

A Teliholdunk meg mit ad Isten, éppen Holdfogyatkozást szenved el a Halakban, szeptember 18-án, (nálunk) hajnali 4:44-es “tetőzéssel”. Ha esetleg úgy érezted volna az elmúlt napokban, hogy meglehetősen kihívásos az élet, az akár olyan dolgokban is, amikkel évek óta nem kellett szembesülnöd, most meg nagyon is, akkor van egy jó hírem: a Holdfogyatkozás erősíti fel az ezzel kapcsolatos negatív megélési mintákat. Szerencsére csak átmenetileg.

A Holdfogyatkozás most nálunk is látható lesz, ha a felhők is engedik.

Címszavakban és röviden hozom a jelentését a Holdfogyatkozás mostani képletének:

Holdfogyatkozás 2024. 09. 18. Halak 25°46'
Holdfogyatkozás 2024. 09. 18. Halak 25°46′

 

A Föld a nagyon precíz, szőrszálhasogató, elvágólagos, ugyanakkor racionális és kifejezetten okos Szűz jegyben járó Nap útjába kerülve vet árnyékot az önfeláldozó – mártírkodásra is hajlamos -, érzékeny, intuitív, empatikus, megbocsájtó – és ebben kiteljesedő – Holdra.

A mundán asztrológiában a Nap az elit, a Hold a nép megfelelője.

A nép-Hold a Halakban önállósodni akar, függetlenedni akar, mindezt érzékeny, együttérző és megváltásra vágyó módon. A Nap fényének útjába kerülő Föld árnyékot vet ennek kiteljesedésére, és ez negatív erőnek minősül.

Vannak olyan értelmezések is, hogy a Holdfogyatkozás az igazából a Nap égető és egovezérelt hatását iktatja ki, tehát azon meglátások alapján ez inkább pozitív esemény.

Ezt én nem tudom alátámasztani, szerintem minden kiteljesedő energiaminőséget leárnyékoló hatás az igazából veszteség, de természetesen bárki dönthet úgy, hogy ebből is kihozza magának a lehető legtöbbet és ezzel akár a negatív hatásokat is pozitív szemlélettel közelíti meg.

Ha maradunk a Hold-nép analógiánál, akkor ezt az átmeneti zavart az önérdek érvényesítésben és a függetlenedési vágyban ki lehet használni arra is, hogy tudatosabban és átgondoltabban közelítjük meg ezt a kérdést és nemcsak a pillanatnyi, illékony megélés/megérzés talaján tartjuk például a jelenben levés képességére koncentrálva, hanem szellemi szférákba is felemeljük és a Hold továbbhaladása után is gondozzuk magunkban szellemileg és értelmileg ezt a függetlenedési témakört.

Ebben zseniális tanító és segítő a Neptunusz, amellyel a Hold egyébként együttáll a Holdfogyatkozáskor. 

Miféle függetlenségről beszélünk?

A Hold a teremtő nő megtestesítője is, ezt más néven úgy hívjuk, hogy anyaság.

A függetlenség nem azt jelenti, hogy a gyermekeinktől – alkotásainktól – kell függetlenednünk érzelmileg és szellemileg, hanem az ellenoldaltól: a Nap uralta egótól, de mundán asztrológiai szempontból legfőképp a népnek az elittől.

Az elitet persze simán idézőjelbe lehetne tenni, hiszen ez nem a nemesség, amit akár születési, akár társadalmi, akár kulturális értelemben értünk általában, hanem ez kizárólag ma már a politikai és gazdasági elit – amik ráadásul még össze is tudnak fonódni.

Érdemes ennél a Holdfogyatkozásnál legbelül emlékeztetnünk magunkat, hogy “Azért a víz az úr.” Gondolom, ezt most senkinek nem esik nehezére átéreznie.

A Holdfogyatkozás közepe nálunk hajnali 4:44-re esik. 

Aki hisz a számmisztikában, nézzen utána, hogy ez mit jelent! 🙂

Halakra külön vonatkozik?

A Halak egyébként is megéreznek minden fogyatkozást, de természetesen ez most a Halak jegyűek-aszcendensűek számára egy még különösebb megélést tesz lehetővé, hiszen a Holdfogyatkozás a Halak jegyben történik és ráadásul együttállásban a Halak jegyet uraló Neptunusszal. 

Erős Halak jegyűként különösen figyelj a stratégiai fontosságú megérzéseidre, és ha túl ködössé válnának az üzenetek, akkor próbáld értelmezni a fenn-lenn vonatkozásában. 

Nem véletlenül kapunk jeleket, üzeneteket, ezeket itt a földi létben kell hasznosítanunk, és csak itt a földi létben van érvénye a lenn-fenn ellentétpárnak. Próbáld értelmezni, de ügyelj arra, hogy hülyeségekkel ne foglalkozz! 🙂

A keddi napot szánd erre és az ilyen jellegű megfigyeléseidre, aztán lépj tovább, ahogy a Hold is halad az útján.

A lényeg

Az elmúlt két hét egyre eszkalálódó kihívásaira (amik az időjárásban is brutális erővel nyilatkoztak meg) valószínűleg pontot tesz a Holdfogyatkozás, és azt kell megtanulnia a népnek, hogy mindig a víz az úr, nem a gát. 

Az, hogy ez bizonyos valakinek a politikai szlogenje is volt már az elmúlt fél évben, az szerintem nem a véletlen műve.

Valaki ott nagyon magas szellemi színvonallal bír. Ez nagyon jó hír mundánasztrológiai értelemben is. Lehet, szabad és kell is bizakodni.

Két hét múlva Napfogyatkozás lesz, jövök hamarosan annak is az elemzésével.

Saját Asztro-útjelzőt itt kérhetsz>>

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.