Az előző, 2022. decemberi Újhold óta – elemzés itt – talán már sokan várták, hogy kezdjenek el jó irányba változni a dolgok. Az előző képlet sem volt igazán rémes, csak épp arról szólt, hogy időszerű a vállalkozásban elengedni a régi, túlságosan is megszokott, megmerevedett struktúrákat és helyet csinálni az újnak. 

A januári Újhold budapesti helymeghatározással 2023. 01. 21-én, 21:52-kor fog pontos együttállást képezni a Nappal, méghozzá a Vízöntő jegyben.

Ami magánemberként a kicsit kellemetlenebb érzületet adhatja ennek az egésznek, az az, hogy a Plútóval is együttállás fog képződni. Az üzleti vonatkozásban pedig, mint tudjuk, kiemelt jelentősége van a Plútónak, tehát ez mellett a tény mellett még véletlenül sem mehetünk el egy legyintéssel.

Anélkül, hogy túlságosan belebonyolódnék a képlet részletes elemzésébe, inkább próbálok a gyakorlati oldalról tippeket adni arra vonatkozóan, hogy a dolgokhoz hogyan is érdemes állni a következő Újhold időszakig, és esetleg milyen gyakorlati lépésekben érdemes gondolkodni ebben a négy hétben az üzletben, vállalkozásban, de akár a magánéletben is.

Újhold képlet 2023. 01. 21. 21:52 – Vízöntő

Üzleti horoszkóp: Újhold a Vízöntőben 2023. 01. 23.
Üzleti horoszkóp: Újhold a Vízöntőben 2023. 01. 21.

Ez az Újhold a Vízöntőbe esik. Egyébként épphogy, tehát a jegy elején, felfokozott energiákkal telve valósul meg. 

A Vízöntő jegy az értelem, a gondolkodás, a szemlélet, a józan paraszti ész – még nem az elvontságáról híres – temploma. (Az elvontság a Halakban teljesedik majd ki.)

Tehát most minden a magasabb rendű értelmi megélésről, megértésről szólhat, mert az Újhold ehhez ad maximális energiákat. Persze még mindig lehetsz ilyenkor is butus, még mindig foglalkozhatsz bármi mással is, de ha az értelemre fordítod az energiáidat egy ilyen időszakban, akkor egy lépéssel igazából 12 lépést tudsz megtenni. 

Kulcsszavak: elme, ész, értelem, megértés, tudás, tapasztalat, bölcsesség, agymunka, gondolkodás, kreativitás. Mindennek ezek körül kell forognia. 

Kapcsolódó kulcsszavak: elmélet, ötletek, eszme, filozófia, reformok, humanizmus

De van itt még valami: azzal a hozzáállással kell ezekkel a dolgokkal foglalkozni, hogy FELÜL kell emelkedni a régin és mindenképp meg kell újítani azt (vagy úgy általában a dolgokat).

Az előző Újhold is ezt készítette elő a Bak jegyben, de a gondolkodásmódban való gyökeres változást a Vízöntő tudja csak befixálni, mert ez az elméleti, vagyis eszmei térben rendszerszinten tudja elhelyezni a dolgokat, míg a Bak az inkább a rákoncentrálásban erős.

Tehát most van lehetőség új rendszerbe szervezni, megerősíteni, új alapokra helyezni a jövőt.

Hogy ez miért nehéz annak ellenére, hogy ehhez ad energiákat az Újhold?

Azért lehet nehéz, mert a Plútó megmutatja a mélységét is ezeknek az értelmi dimenzióknak. Úgy is mondhatjuk, hogy a Plútó nyilvánvalóvá teszi, hogy óriási a tét, és ezzel bizony a döntéseket, az előre tekintést és a cselekvést nehézzé teszi. Olyan, mintha egy szakadékon átívelő hídon kellene átkelned. A híd biztonságos, de lenézni a mélységbe mégiscsak őrületesen szédítő.

A Plútó jelenléte az arra érzékenyeknél lehetséges, hogy konkrétan megakadályozza – nemcsak az üzleti vonatkozásban, hanem úgy egyébként, magánemberként is – a mostani gondolkodásmódbeli előrelépést, mert behoz olyan energiákat, amik az ismeretlentől való félelmet, a változás elodázásának vágyát és a valódi cselekvéstől való szándékos visszalépést erősítik fel. Ne engedd ezt!

Akiknek a születési képletükben erős a Plútó, és úgy egyébként gyakran szembesülnek a Plútó erőteljes és nehéz energiával, ugyanakkor meg is tanultak már vele élni, azok nem a hátráltató, hanem az előrevivő energiát érzik most majd erőteljesebben, miközben érzik azt is, hogy most nagy változásokra, változtatásokra van lehetőség. Nekik üzenem: Hajrá!

Akiknél nem kedvező a Plútó az egyéni képletben, de most érzik, hogy bemozgatja még pluszban az energiákat, szélsőséges helyzeteket hoz elő, döntéshelyzeteket teremt egyik pillanatról a másikra, azok egy szóra koncentráljanak: csináld! Vagyis: tedd a dolgod, ne lazsálj, tegyél bele apait-anyait!

Ez az Újhold előrevetíti kicsit egyébként a Plútó márciusi jegyváltását is. Érdemes erre a Plútós vonulatra külön odafigyelni, mert a következő években és aztán a következő 20 évben új világot próbál nekünk teremteni és jobb jóban lenni vele, mint ellenállni neki. 

A Mérleg Aszcendens

Az Aszcendens jelen helyzetünkben a döntések meghozatalával kapcsolatos problematikát mutathatja. Ha érzed, hogy meg kell hoznod a döntéseket, de legszívesebben elodáznád azokat következő hétre, na, akkor érvényesül az Aszcendens. Ez nem jelent önmagában sem jót, sem rosszat, egyszerűen csak hat. Nem lehet azt így kapásból tudni, hogy jó-e elodázni az adott döntést, mert a halogatásnak is sok létjogosultsága lehet, szóval azon nem érdemes vekengeni, hogy nem tudsz vagy nem akarsz dönteni. Próbáld megérteni magadat az adott helyzetben egy kis önreflexióval, és naná, hogy agyalással!

A Mérleg Aszcendens megfontoltságot is jelölhet, tehát vannak energiák a megfontolt, helyes döntésekhez is, úgyhogy ezt kedvezőnek tekinthetjük.

A Hold nehézsége

Az Újhold képletben a Hold most a nehézségek megélését tanítja. Valahol fél füllel hallottam egy podcastban, hogy a járvány óta rendkívüli módon lecsökkent az emberek fájdalomküszöbe. Nemcsak a testi, hanem a lelki fájdalom esetében is, és irtózatos arányban növekszik a fájdalomcsillapítók és nyugtatók szedésének száma/aránya. A pszichiátriai rendelők dugig vannak, és ami a legrémesebb: gyerekekkel is.

Hát ebből a Hold-állásból látszik is, hogy gond van a nehézségek megélésével, de épp ez a feladat van kijelölve általa most. 

Kell tudnunk szenvedni. Erről írtam korábban: Beszéljünk a szenvedésről!

Nem azért kell szenvedni, mert az megvált bármitől is, hanem azért, mert a szenvedés által összeállhatnak például olyan gondolatrendszerek a fejünkben, amik szenvedés nélkül soha nem álltak volna össze. A maximális boldogság és elégedettség gondolatvilága egészen más, mint szenvedés közben. 

A szenvedés, a fájdalom átkalibrálja az életstratégiáinkat, és fokozza a túlélési képességünket, új megoldások megtalálására ösztönöz. 

Fájdalomérzet – mind a testi, mind a lelki – jelez, tanít, utat mutat

El lehet ezt nyomni, meg lehet akár szüntetni is, de akkor a jelek, tanítások és útmutatások kútba esnek. A fájdalmat végtelenül eltompító ember pedig konkrétan zsákutcába kerül.

Szóval ez most nem annyira üzleti vonatkozás, de ez az Újhold képlet igyekszik megtanítani valamit a fájdalom megéléséről is. Nem biztos, hogy fájdalommal egyébként. Mivel a Vízöntőben van, ezért lehetséges, hogy cikkek olvasása által is új szintre emelkedik a megértés. 

Szóval mostanában érdemes sokat olvasni – köszi, hogy ezt is olvasod 🙂 –, informálódni, tanulni, másokkal beszélgetni ezekről a dolgokról, mert a jó infók természetesen mások szájából is érkezhetnek.

A Nap ereje

Érdekes ebben az Újholdban az, hogy bár a Hold és a Plútó nem teszik éppen könnyűvé a dolgokat, ellenben sok-sok feladatot hoznak, ez a Nap összhangot teremt a tervek és az aktív cselekvés között. Tehát ha a gondolati részen sikerül továbbhaladni, akkor a cselekvéshez, kivitelezéshez meglesznek az energiák.
És ez örömteli lesz, mert az 5-ös házban, az öröm, kreativitás, teremtés házában vagyunk ez esetben. Ezt támogatja a Jupiter is megfelelő fényszöggel, tehát még a szerencsés hatások is érvényesülhetnek a CSELEKVÉSBEN.
Azért emeltem ki a cselekvés szót, hogy nehogy valaki azt gondolja, hogy elég agyalni, tervelni, gondolatban megújulni. Nem elég. Cselekedni kell!

Mondok példát: ott állsz egy nyilvánvalóan nehéz, összetett feladat kapujában, de oda már eljutottál, hogy “Oké, meg akarom csinálni.” De azt is látod, gondolod, hogy “Úristen, ez lehetetlen, én erre nem vagyok képes!”, de veszel egy nagy levegőt és elkezded az első lépéssel, aztán megteszed a következőt, aztán tovább-tovább, és a végén önfeledten nevetsz, mert a végső nagy lépések már maguktól mennek! És akkor sírsz örömödben, hogy “Atyaég, megcsináltam, ÉN csináltam meg!”
Na, ez most ilyen energia. De ahhoz, hogy ez megvalósuljon, látnod kell, hogy mit akarsz és el kell kezdened megtenni a lépéseket és haladni tovább. A végén mámorító elégedettséget és boldogságot kapsz ajándékba.

A Merkúr precizitása

Jól harmonizál egy kis kontrasztként az eddigiekkel az, hogy a Merkúr – kisvállalkozások, kereskedelem, közlekedés bolygója esetünkben – még a Bakban van, így a koncentrációs, precizitásra, részletgazdagságra alapuló energiákat közvetíti át. 

Ezt azért minősítem jónak, mert ez azt jelenti, hogy a Vízöntő jegy sokszor megfoghatatlan, megfogalmazhatatlan erényeit, a Hold változó érzelmi hatásait, a Plútó beláthatatlan mélységeit és a Nap cselekvésre ösztönző erejét jól összehangolja az a szereplő, aki azon munkálkodik éppen, hogy a dolgok precízen, pontosan, részletekbe menően is illeszkedjenek.

A Vízöntőben nagyon könnyű elnagyolni és ez által benézni, eltéveszteni dolgokat, főleg, ha nem vagyunk eléggé intuitívak. 

A Vízöntőben tombol az ideológia igénye, de a Merkúr segít most abban, hogy elengedjük az ideologizálást – és akár az idealizálást is – és inkább maradjunk a pontosság talaján a megvalósításban. 

Ugyanakkor arra is vigyázni kell, hogy ha alapvetően kockás füzetben meg táblázatokban mindent kiszámolgatós vállalkozó vagy eredetileg is, akkor ezt most túl kell lépni, mert akiknél nagyon erősen jelen van a precizitás egyébként is az ügymenetben, számukra nem itt lesz a nagy feladat, hanem a sokkal inkább a kreativitás és a szellemi szférák szabadságának területén!

Szaturnusz-Vénusz kettős (és Uránusz hármas)

Ez a Vízöntő Újhold nagyon erőteljes, mert három bolygó is uralmat gyakorol felette:

Szaturnusz – saját jegyében, ereje teljében, korlátokat mutat, de egyúttal védőkordont is jelent. Ez tiszta szerencse, hiszen a Vízöntőben nagyon könnyű megborulni az eszmékkel…

Vénusz – uralmi cserében az Uránusszal, rendkívül kedvező, szerencsével átitatott kisebb-közepes léptékű folyamatokat tart a saját fennhatósága alatt.

Uránusz – ide kapcsolódóan a Bikából, az anyagiak jegyéből képez erőteljes hatást, de ez közvetett, mivel fényszöget nem vet a két másik bolygóra (viszont ura a Vízöntőnek). Az Uránusznak köszönhetjük egyébként az inflációt és az anyagi válságot, nyilvánvalóan tanító szándékkal! Tanulj belőle mindenképp!

Amikor ennyire erőteljes az uralmi viszonyrendszer egy Újhold képlet fölött, az azt jelenti, hogy nagyon széles körben érzékelhető lesz a hatása, nemcsak az arra egyébként is érzékenyeknél. Ja, és persze a gyakorlatban is érezhető lesz a hatása, nemcsak az érzelmi megélés szintjén.

Hogy ez mit jelent a gyakorlatban egy vállalkozás számára?

Például azt, hogy rendkívüli változásokat lehet elérni úgy, hogy közben nem történik teljes ideológiai pálfordulás, amit ugyebár hosszasan kellene magyarázni mind a kollégáknak, mind az ügyfeleknek, mind akár később önmagadnak is a saját döntésedről.

Mély, strukturális, előremutató változásokat lehet eszközölni úgy, hogy közben a napi ügymenet pontosan, precízen megy előre. 

Azt is meg merem kockáztatni, hogy azok, akik komolyan veszik a Merkúr mellett a többiek hatásait is (amikre kitértem), azok azt fogják érezni, hogy szinte egyik pillanatról a másikra rutinosabbá és dörzsöltebbé váltak. 

Lehet, hogy korábbi tapasztalások – szenvedős tapasztalások – most mutatják majd meg, hogy milyen nagy szükség volt rájuk, és most szinte a semmiből pattannak majd ki az eredményeik.

Lehet, hogy korábbi befektetett energiák most kezdenek majd el precíziós gépezetként flottul működni, de olyan jól, hogy csak ámulsz, hogy jééé, ezt így is lehet?

Mire koncentrálj a hétköznapokban, ha ki akarod használni ennek az Újholdnak az erejét (nemcsak) a vállalkozásodban?

Ezek a feladatok visznek előre:

  • Agyalj, gondolkodj, ötletelj, tervezz, szervezz bátran! Például arról, hogy kiaknázod-e az online marketing lehetőségeidet, jól ki van-e dolgozva az értékesítési folyamatod, hogyan kellene bővíteni a termék portfóliót. 
  • Most ne agyalj együttműködéseken, most nem azoknak van itt az idejük kiemelten, hogy ezekben újulj meg!
  • A dolgok javításán ügyködj sokat, például, hogy a folyamatok tisztuljanak le és ha lehetséges, minél kevesebb emberi erőforrással működjenek. (Az Uránusz ad ehhez megfelelő energiákat.)
  • Próbálj a dolgaidra madártávlatból ránézni. Sokszor a túl közeli szemléletmód megakadályozza, hogy meglásd az összképet és arra mozdulj, amerre valójában kell. 
  • Próbálj előre nézni az időben, először csak egy hónapot, majd kettőt, majd többet, majd egy évet. Nem az a lényeg, hogy mindent pontosan láss, hanem az a feladat, hogy NÉZZ!
  • Anyagilag legyél még mindig megfontolt, ne költekezz! A gondolkodásmód megújítása ne úgy történjen, hogy máris kiköltekezel az új vonulatok miatt, hanem még ülj kicsit a pénzen. Ne anyagilag fektess most be, hanem AGYILAG!
  • Bízhatsz a szerencsés fordulatokban is, főleg a kreativitással, problémamegoldással, folyamatszabályozással összeköttetésben.
  • Rajzold le az üzleti folyamataidat: hogyan, hány lépésben történik az értékesítés, hogyan találnak rád az érdeklődők, milyen marketing csatornákat használsz, milyen beszállítóid vannak, hova/mire kell pénzt költened, miből képződik a legtöbb profit, miben kellene még egyértelműen fejlődnöd, mi az, amit más, hasonló vállalkozások csinálnak, de te nem, hol merültek már fel problémák az üzletmenetben, stb. Bármit amit tudsz, jelenítsd meg ábrán, folyamatábrán, vizuálisan! (Ezt a Vénusz támogatja.) 
  • Külön odafigyelhetsz most a “megéri-nem éri meg” gondolatmenetre, szintén vizuálisan megjelenítve, lerajzolva! Érdemes leredukálni a “nem éri meg” dolgok számát NULLÁRA! Ne legyenek veszteséges folyamatok még minimális számban sem, de a nullszaldós, barteres dolgokról is ítéletet lehet most hozni. Ezek átgondolása eleve egy Vízöntős megközelítés, önmagukban óriási előrelépéseket tudnak ezek beindítani. 
  • Számolj és nézz szembe a számokkal!
  • Nem kell nullára redukálni azt, ami bár semmit nem hoz, számszerűsítve nem éri meg, de örömet okoz számodra, vagy flow-élményt ad. Minden maradhat, ami önfeledten örömteli. Annak meglesz az energia lenyomata az üzletben is, ez jó eséllyel úgy teszi vonzóbbá az ügyfelek számára a cégedet, mintha egy PR csapat dolgozna azon, hogy vonzóbb lehessen :). De nyilván PR csapat nélkül valósul ez meg.
  • Most csak úgy érdemes radikálisan újba kezdeni, hogy ha az reformként valósul meg. Például most nyilvánvalóan érdemes alkalmazottként vállalkozásba kezdeni, hiszen az forradalmi változás lesz az eddigi életvitelhez képest. De ha már tapasztalt vállalkozó vagy, akkor az eddigiekben kell szellemi forradalmat kezdeményezned, akár alapvető működési mechanizmusaidat is megreformálva. 
  • Érdemes mostanság a digitalizálás, folyamatok automatizálása irányában jobban elmozdulni. Vagy ha ezek már hellyel-közzel megvalósultak, akkor hatékonyabb, megbízhatóbb, esetleg olcsóbb, egyszerűbb, pontosabb megoldások irányába menni. Minden megoldásnál van egyszerűbb, olcsóbb vagy egyenesen jobb megoldás. A lényeg, hogy még automatikusabb, még beavatkozásmentesebb lehessen az ügymenet. Igazából nem is értem, hogy a járvány és a háború hatására hogyan nem terjedtek még el az automatizált okos-boltok… Na, majd ezek után!

Ez jó Újhold! Előremutató energiák, szintlépés-lehetőségek, szerencse, változáshoz erő, védőkorlát, cselekvés-támogatás. Mi kell még? 

Ja, tudom, sok pénz… A fenti lépések elvégzésével a pénz dolgok is harmóniába tudnak kerülni, csak kezdd el! Igen, még ma!

Részletes asztrológiai útjelzőt a magad és/vagy vállalkozásod számára itt kérhetsz>>

Jó munkát!

Rita

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

error: Nincs lehetőség kimásolásra.